Weekendtips

Weekendtips week 3

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Realisme


In de Passenger Terminal Amsterdam wordt dit weekend voor de twaalfde keer de kunstbeurs REALISME gehouden, de kunstbeurs die gewijd is aan de hedendaagse figuratieve kunst. Gerenommeerde galerieën uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars.Er is werk te vinden van kunstenaars die al grote bekendheid genieten en ook van jong talent dat de figuratieve kunst nieuwe impulsen geeft. Gegarandeerd een verfrissend begin van je weekend!

Hotelnacht


Yes! Dit weekend kun je weer op vakantie in eigen stad tijdens de derde Amsterdamse Hotelnacht. Geniet van een fijne hotelvakantie in Zuid, Oost, West of Centrum, want je kunt voor een speciale prijs slapen in de veertig meest bijzondere hotels van de stad en het hele weekend naar culinaire, creatieve en culturele feestjes in deze hotels. Tof!

Whisky Weekend


Loek Fransen en Léon Elshoff kennen elkaar sinds 1998 en organiseren samen al een tijdje ‘whiskyweekenden‘. Loek was in 1998 en vele jaren daarna bekend als brand ambassador van International Marques, het bedrijf achter de grote merken Glenfiddich en The Balvenie, en Léon Elshoff is eigenaar van whiskycafé L&B in Amsterdam, opgericht in 1971. (Zijn café is inmiddels uitgegroeid naar een collectie van meer dan 1801 whiskies!) Deze echte kenners organiseren dit weekend weer twee dagen vol whiskyproeverijen in de Posthoornkerk in de Haarlemmerstraat, dus let’s go!

Neighbourfood Market

neighbourfood
Ja hoor, het is weer zo ver: de Neighbourfood Market! Na een maand lang familiediners, bubbels en oliebollen kun je hier weer heerlijk detoxen met een sapje, salade of soepje, maar er is natuurlijk veel meer voor alle lekkerbekken. Extra leuk: de Flea Market is er ook, dus genoeg om te struinen en te smikkelen. Én het is precies drie jaar geleden dat de eerste Neigbourfood Market er stond en dat gaan ze vieren!

Fashionweek


Dit weekend is de aftrap van Amsterdam Fashion Week, een combinatie van modeshows van opkomend talent, designers en commerciële labels en merken. Vergeet niet het DownTown programma te checken, want vooral daar vind je een heleboel leuke lezingen, tentoonstellingen, borrels en feestjes de komende week!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte