Weekendtips

Weekendtips week 30

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend.

Yentl en de Boer


Speciaal voor het Vondelpark Openluchttheater verzamelen Yentl en de Boer dit weekend hun allermooiste, grappigste en meest ontroerende liedjes. Een gratis concert met gloednieuw en bestaand materiaal, begeleid door een band om je vingers bij af te likken. En als je een half uurtje vroeger komt zie je ook nog Yvonne van den Eerenbeemt, aanrader.

Vergulden Bierproeverij


Deze zaterdag vindt er voor het allereerst een bierproeverij plaats in de Vergulden Eenhoorn op de ringdijk. Je kunt proeven van Oedipus Brewing, Brouwerij ’t IJ, Two Chefs Brewing en Butcher’s Tears en de chef zal voor bijpassende gerechten zorgen gemaakt met – hoe kan het ook anders – bier!
Er worden geen entreekosten gevraagd, alleen maar gezelligheid. Tof!

Food Fairy


Dit weekend vind je op de Ceuvel een bijzonder food event: Food Fairy. Innovatieve voedsel initiatieven presenteren er hun ideeën en producten, je krijgt de kans om je smaakpapillen te wagen aan onbekende en nieuwe ingrediënten en er draait een documentaire. Dit is weer eens wat anders dan je reguliere foodfestival!

Zomertuin


Ben jij deze zomer al bij zomertuin geweest? Het allereerste Pop-Up park van Amsterdam! De hele zomer ontspan je ‘m op blote voetjes in een ontspannen groene omgeving op het Ajax terras (Stadsschouwburg). Oftewel een park met service en een prachtig koninklijk uitzicht over het Leidseplein. Dat wordt dus lekker de schoenen uit en tussen de vlinderstruiken en lemon tree’s op de blote voetjes in het gras. Binnen, met wat meer verkoeling, hebben ze 60’s/70’s design meubilair voor als je het pierenbadje wil afwisselen met nog het open slaan van je laptop om een e-mailtje of twee te versturen. Fijn!

Damaris festival


Dit weekend viert Damaris festival haar 2e editie in Amsterdam. De karakteristieke NDSM-werf vormt het decor voor een magistrale dag, vol optredens van de leukste bandjes en artiesten. Je vindt er maar liefst 10 podia vol met pop, rock, hip-hop, disco, house, singer-songwriter, indie, huisfeestjes en alles wat er tussen zit. Een aanrader!

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)