Weekendtips

Weekendtips week 30: vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli 2018

weekendtips pride

De thermometer belooft dit weekend extreme hoogtes aan te tikken. Het laatste wat we jullie toewensen is dat jullie nog meer oververhit raken door na te moeten denken over wat je gaat doen dit weekend. Daarom zetten wij een aantal interessante weekendtips op een rijtje!

Hele weekend (én gedurende Pride week!) pINK Hotel!

Voor het derde jaar op rij verandert het INK Hotel Amsterdam tijdens de Pride week in pINK Hotel. Het hotel heeft natuurlijk het hele jaar de deuren open voor de LGBT-gemeenschap, maar gedurende de komende 10 dagen doet het hotel net een stapje extra voor ons heaumeaus. Zo geniet je er van een exclusief voor deze periode uitgedacht pink menu terwijl je nipt van een cocktail gemaakt met roze gin. Een aanrader is de bottomless brunch op zondag. Dit maandelijkse event kan natuurlijk niet achter blijven en krijgt gedurende de Pride ook een roze jasje!

pINK hotel

Weekendtips vrijdag 27 juli

Vrijdag, de dag waar werkend Nederland naar uitkijkt. Want het is weer tijd voor de vrijmibo!

Verantwoord cocktails slurpen bij Rosalia’s Menagerie

Denk je aan de zomer, dan denk je aan cocktails. Veel cocktails. Deze gaan helaas vaak ook gepaard met plastic rietjes. Op het moment is het all over the news; het gebruik van plastic rietjes is ontzettend belastend voor het milieu! Nou ja, het aan je cocktail lurken door een rietje an sich niet per se, maar de rietjes die vervolgens massaal in de oceaan verdwijnen wel! De Amsterdamse organisatie IamStrawless strijdt voor plastic-vrije cocktails en heeft met hun eerste campagne al 30.000 rietjes weten te besparen. Komende vrijdag bundelen zij krachten met cocktailbar Rosalia’s Menagerie. Voor elke rietjes-vrije-cocktail wordt er €1 gedoneerd aan de stiching die strijdt voor een wereld zonder plastic rietjes. Hoe eenvoudig kan het zijn om al genietend van je cocktail een bijdrage te leveren aan een beter milieu?

Vissa bij MEDDENS

De dagen gaan razendsnel voorbij; het is alweer bijna begin augustus. Voordeel hiervan is dat het einde van de maand juli ook weer aangebroken is. En dat betekent: Vissa! Ja, met een ‘v’, want bij restaurant MEDDENS in Hilversum speelt vis de hoofdrol op het feestelijke menu. Vissa betekent iedere laatste vrijdag van de maand weer genieten van zalige oesters a €1,- per stuk om deze vervolgens te laten zwemmen in een badje van heerlijke G&T’s! Een DJ maakt deze vis-fissa helemaal compleet!

MEDDENS

Weekendtips zaterdag 28 juli – 29 juli

Een culinaire reis om de wereld in slechts twee dagen? Prima. Dit weekend proef je het beste van Azië én Latijns-Amerika gewoon in eigen stad tijdens twee smakelijke food festivals! Ga je voor sushi of eet je liever een kruidige bara? Waarom zou je eigenlijk kiezen als je ook voor allebei kunt gaan?!

Japan Food Festival – Dok Amsterdam

Wie het ermee eens is dat een festival pakken altijd een goed idee is, net zoals sushi eten, moet zeker een bezoekje brengen aan het Japan Food Festival. Naast sushi vind je hier nog veel andere Japanse lekkernijen en kun je op dit festival tevens terecht voor Japanse wijnen en sake. Uiteraard is een Japans festival niet compleet zonder karaoke en arcadekasten. Het Japan Food Festival biedt de komende zaterdag en zondag dus een fijne combinatie van food en fun!

In Caribische sferen tijdens Kwaku festival

Is karaoke niet helemaal jouw ding en waan je je liever in het Caribische? Ook dan kom je dit weekend aan je trekken tijdens Kwaku festival in het Nelson Mandelapark. Het Surinaams-Antilliaanse festival doet je even voelen alsof je op vakantie bent aan de andere kant van de oceaan. Met maar liefst vijf podia waar swingende latin deuntjes worden afgewisseld met live muziek. Even bijkomen doe je met het lekkere eten dat je scoort bij één – of meerdere – van de maar liefst 100 verschillende foodstands!

Weekendtips zondag 29 juli

Zondag, het weekend komt bijna ten einde. De werkweek staat weer voor de deur. Wie kent deze zondag blues? Met de volgende tips rekken we het weekend  wat langer en laten we de maandag nog eventjes voor wat het is!

Barbecue op grote hoogte bij MR PORTER

Het zonnige weer vraagt om rokende barbecues en genieten op dakterrassen. U vraagt, MR PORTER draait! Aanstaande zondag kun je hier namelijk terecht voor een barbecue op het dakterras. Zoek een comfortabel plekje op op één van de loungebanken en les je dorst met een verfrissende cocktail in hartje centrum van Amsterdam. Ondertussen zorgen de grillmeisters ervoor dat het jou aan niets ontbreekt. Geniet van het lekkers van de barbecue en ook wanneer je vega bent kun je hier all out gaan. MR PORTER heeft namelijk een ruim assortiment aan verse groenten ingeslagen, zodat ook jij volop aan je trekken komt. De barbecue staat van 12.30u tot 16.00u voor je aan en om 14.00u zal een DJ zorgen dat naast de smaakpapillen ook het gehoor flink verwend wordt. Vergeet niet tijdig te reserveren!

Taste the rainbow bij Edel

lokaal-edel
De laatste tip staat wederom in het teken van de Pride. Lokaal Edel heeft voor komende zondag ter ere van deze gelegenheid namelijk een heel tof event op de planning: je kunt er terecht voor één van mijn favoriete hapjes – oesters. Ja, leuk, zul je misschien denken, maar speciaal voor de Pride krijgen de oesters allemaal een regenboogkleurtje mee! Geniet van een gele oesters met verrukkelijke mangosalsa, een groene die zijn kleurtje meekrijgt van komkommer granité en een roze oesters op smaak gemaakt met mignonette van Cabernet Sauvignon. Hoe tof is dat?

Wat je uiteindelijk ook besluit te gaan doen dit weekend, geniet en vergeet vooral niet goed te smeren!

Jeffrey Struijk