Weekendtips

Weekendtips week 30: 28, 29 & 30 juli

weekendtips hotelnacht

Wellicht de meest diverse weekendtips die ik ooit voor een weekend bij elkaar heb gezocht. Van een endless brunch tot schaken tot een kermis. Het zoeken en vinden van deze tips is voor mij soms net zo een feestje als er daadwerkelijk heen gaan, voorpret telt immers ook toch? Ik ben altijd reuze benieuwd wat jullie uiteindelijk hebben gedaan in het weekend dus voel je vooral vrij me dat te laten weten via alle social kanalen. Voor nu; fijn weekend!

Bottomless Brunch, INK Hotel

❤ ❤ ❤ INK goes PINK ❤ ❤ ❤

Tijdens deze speciale, 3e editie van de Bottomless Brunch staat de Pride week in Amsterdam centraal. The Bottomless Brunch, overgewaaid uit, hoe kan het ook anders, Manhattan, heeft nu voet aan wal in Amsterdam. Het combineert de traditionele Sunday brunch met een haast oneindige hoeveelheid bubbels. Klinkt als een perfecte combinatie als je het mij vraagt!
En om al dit heerlijks een roze tintje te geven vanwege de Pride is de gehele lunch pink (ish). Denk aan roze bubbels, roze cocktails en all pink gerechten. (ALLES ROZE, HALLO!<3)

The Bottomless Brunch package (€29 p.p)
– Unlimited bubbles
– Eén hartig gerecht
– Eén zoet gerecht
– Eén cocktail

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Een tafel boeken kan via de website.

Waar?: INK Hotel, Nieuwezijds Voorburgwal 67, Amsterdam
Wanneer?: Zondag 30 juli, van 12.30 tot 16.00 uur

Zomergasten met Burgemeester Van der Laan op groot scherm

https://www.instagram.com/p/BT_gI3JgUs1/?taken-by=eberhardvanderlaan

Een stelling die ik zomaar durf te schrijven: wij Amsterdammers hebben de allerliefste Burgemeester die een stad zich kan wensen! Dus toen het nieuws bekend werd dat ook hij getroffen is door die klote kanker (pardon my French…) was niet alleen de stad, maar eigenlijk het hele land een beetje in rouw.

In juli 2017 is Van der Laan precies 7 jaar burgervader van Amsterdam. In al die jaren gaf hij ons de vrijheid om ontelbare tv-momenten ‘op groot scherm’ met zijn allen mee te maken. Denk aan dé WK finale en de Kroning. Niet meer dan logisch dat “we” nu met zijn allen naar deze aflevering van Zomergasten gaan kijken. Zo doen we dat hier in Amsterdam. Dat meer mensen dat gevoel hebben blijkt wel uit de enorme lijst van locaties waar je naar deze aflevering kan kijken. Zo kun je bijvoorbeeld naar De Balie of naar Het Ketelhuis.

Zelf zegt Van der Laan over VPRO Zomergasten: ‘Ik ben blij met de uitnodiging. Het is een aanleiding om terug te kijken op alles wat er in mijn leven is gepasseerd en op de beelden die me daarbij zijn bijgebleven.’ (bron: www.vpro.nl)

Laten we met zijn allen kijken!

Waar?: Div. locaties in Amsterdam
Wanneer?: Zondagavond 30 juli van 19.00 tot 23.00 uur

Tilburgse Kermis

Wat? Tilburg? Kermis? Ja echt! Ik mocht afgelopen week een kijkje nemen en ik keek mijn ogen uit! Deze enorme kermis (en met enorm bedoel ik echt HUGE!) is de grootste van de BeNeLux en telt maar liefst 3,5 strekkende km. Naast de geijkte attracties die je op elke kermis terug vindt zijn er ook verrassende attracties zoals bijvoorbeeld Dinner in the Sky en The View. Die laatste doet het meest denken aan de Pagode uit de Efteling die je naar 60 m hoogte brengt en je een ronddraaiend uitzicht geeft over de stad. Dinner in the Sky is een zwevend terras aan een hijskraan die je naar een stunning 50 meter tilt alwaar je wordt voorzien van goede wijn en heerlijke bites. Sabine en ik gaan snel hier meer over schrijven, we hebben binnenkort een heus diner dus to be continued..
Ook draait de Tilburgse horeca op volle toeren en strijk je zo neer op een terras. Mensen kijken met een goed glas wijn, alleen dat is al de trip waard 😉


Waar?:
Tilburg, in en om het centrum
Wanneer?: Vrijdag 28 juli: 12.00 tot 01.00 uur
Zaterdag 29 juli: 12.00 tot 02.00 uur
Zondag 30 juli: 13.00 tot 23.00 uur

Rondleiding Rijksmuseum

Lijkt het Rijksmuseum erg groot en weet je niet waar je moet beginnen? Dan is deze rondleiding echt een aanrader. Waar ik vorige week al schreef over de introductierondleiding in het Stedelijk is deze er ook voor het Rijksmuseum. Wandel kriskras door het museum en ontdek wat dit prachtige museum te bieden heeft. Met natuurlijk de Nachtwacht en het Melkmeisje, maar ook andere topstukken zoals Meisje in kimono van Breitner (lievelings!), de Japanse tempelwachters en indrukwekkende scheepsmodellen.

Waar?: Rijksmuseum, Amsterdam. De rondleiding start bij de Informatiebalie in het museum
Prijs instaprondleiding: € 5 per persoon (excl. toegang museum)
Wanneer?:
Ma t/m vr: 11.00 tot 12.00 uur en 15.00 tot 16.00 uur
Za en zo: 11.00 tot 12.00 uur; 12.00 tot 13.00 uur en 14.00 tot 15.00 uur

Chess & Reggae

#roestamsterdam #amsterdamroest #amsterdam

A post shared by Szabó Ede (@szaboede) on

Kan je meer relaxt bedenken dan op zondagmiddag een potje te schaken terwijl je luistert naar relaxte reggae? Precies. Niks dus. Om die reden organiseren ze bij Roest een dag dat geheel in het teken staat van chess &reggae. Trommel je favoriete tegenstanders op om ze van een Danish Gambit of een Siciliaanse Verdediging te voorzien. Dit terwijl Vette Mette je voorziet van oude en nieuw uitgebrachte reggae tunes.

NB: Aangezien Amsterdam Roest niet over oneindig veel schaakborden beschikt adviseren ze iedereen om een eigen schaakbord mee te nemen.

Toegang is helemaal hartstikke gratis!

Waar?: Roest, Jacob Bontiusplaats, Amsterdam
Wanneer?: Zondag 30 juli, van 12.00 tot 20.00 uur

Sabine de Witte