Weekendtips

Weekendtips week 30

30/07/2015

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend. Met deze weekendtips kan jouw weekend zeker niet meer stuk!

Drijf in Bioscoop

drijf-in-bioscoop
In je bootje voor Pampus dobberen en film kijken, dat is weer eens wat anders dan een normaal bioscoopavondje! Dit jaar kun je voor de vijfde keer 3 avonden film kijken voor Pampus. Donderdag een filmhuisfilm, vrijdag een ‘borrel’ film en zaterdag een tikje cult. De film start net na zonsondergang, zodat iedereen het goed kan zien, en kaartjes zijn te verkrijgen in het Paviljoen op Pampus. Let op; een plaats reserveren voor je boot is noodzakelijk en kan via bios@pampus.nl. Super leuk!

Amsterdam Kookt


Amsterdam is deze zomer een nieuw foodfestival rijker. Dit weekend vindt namelijk op de NDSM-werf de 1e editie van Amsterdam Kookt plaats. Vier dagen lang kunnen mensen culinair en cultureel genieten op deze prachtige plek aan ’t IJ, waar de zon pas laat in de avond ondergaat. En dat zonder toegangskaart, want het festival is gratis te bezoeken. De ingrediënten van Amsterdam Kookt zijn de meest exclusieve Foodtrucks, waanzinnige optredens van bekende artiesten als Kris Berry en Handsome Poets, gecombineerd met kookworkshops en demonstraties van topchefs en foodfanaten. Dit uiteraard onder het genot van een goed glas wijn of een heerlijk koud biertje. Een must voor iedereen die van het bourgondische leven houdt!

Magnetron Music


Deze zaterdag host Magnetron Music het Vondelpark openlucht theater. In het stralende zonnetje, want het wordt eindelijk lekker zomers weer, kun je genieten van elektronica van Comtron, sferische Pop van Sofie Winterson en cocktail house van Falco Benz als afsluiter. Dit alles is helemaal gratis en super fijn onder de open lucht, dus let’s go!

Canal Pride


Dit weekend is het weer Gay Pride in Amsterdam en hoewel je de Canal Pride op zaterdag misschien vooral kent van de schaarsgeklede mannen en harde muziek, zijn er ook genoeg andere dingen te doen. Zo serveert Restaurant Bluespoon in het Andaz Hotel de Tickle your Pickle brunch tussen 11:00 en 15:00 uur. Rond half 2 komt de parade langs het hotel en is het VIP deck van deze brunch de perfecte plaats om in de feeststemming te komen. Je kunt ook gaan swingen op de Amstel, want daar zijn van 13:00 tot­ 00:00 uur DJ’s en live muziek. Of als je liever wat rustiger aan wil doen, maar toch wil genieten van de gekte op de Prinsengracht drink je een heerlijk wijntje bij Vyne en eet een sterrenmaaltijd bij Envy.

Tolbar


Deze zondag is er in Tolbar de allereerste editie van de Tolbar Sunday Chillout. Weer of geen weer, er staan een paar heette Dj’s te branden om je verliefd te laten worden op zondagen. Met onder andere bekende namen als Quincy Jones, Model&Teun en kurly van het gevreesde houselijk dj team en buiten deze bekendheden mag je ook als particulier een plaatje draaien tussendoor. Verder kun je tijdens deze chill

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte