Weekendtips

Weekendtips week 31: 4, 5 & 6 augustus

weekendtips

Dit weekend barst Amsterdam uit elkaar als een grote regenboog tijden het hoogtepunt van de Pride week, de canal pride. Daarom weekendtips die daar perfect op aansluiten. Kleurrijke dansjes, t-shirts en kunst. Alles kan! Ikzelf sta zaterdagochtend op de boot van Damrak Gin, aangemeerd op de Prinsengracht, zwaaien jullie even?

Pride Amsterdam

La Suite Pride

Uiteraard viert ook het Art’otel in hun hotelbar 5&33 een heus Pride feest. Vanavond er de kickoff van dit kleurrijke weekend met een speciale Pride editie van La Suite met als special guest de grande dame van Pride Amsterdam, Diva Mayday. Naast deze koningin uiteraard meer zoals DJ Sunny en cocktails.

Special Line Up:

– Ewout Colijn
– Diva Mayday and DJ Sunny!
– La Suite Soundsystem

Waar?: 5&33, Martelaarsgracht 5, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 4 augustus, van 18.00 tot 02.00 uur

Andaz Pride Deck


Leuk die Pride, maar het vinden van een goede spot met een beetje uitzicht kan nogal een uitdaging zijn. Geen paniek, het Andaz is here to help! Met een speciaal Pride deck voor de deur sta je koninklijk hoog uit te kijken over de Prinsengracht. Dit alles mét een piccolo Moet champagne en passende bites en regenboog candy. Tussen 14.00 en 18.00 uur ben je welkom, maar reserveren is wel aan te raden!

Waar?: Andaz Hotel, Prinsengracht 587, Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 5 augustus, van 14.00 tot 18.00 uur

W Amsterdam Pride After Party

Canal Pride voorbij nog lang niet uit gefeest? Er zijn uiteraard tal van afterparty’s in de stad! Eén er van is de in de W Lounge met DJ’s Sweet Beats, Smooth Talking & Kristina Dolgova.

Sweet Beats
“This fresh-faced DJ duo is ready to get you to shake it on the dancefloor. With their hiphop and pop remixes they can’t help but turn up every party”

Waar?: W Hotel, Spuistraat 175, Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 5 augustus, van 17.00 tot laat…

Gallery Talk | Fabienne Chiang about Zanele Muholi

Ook de kunst is deze week geinspireerd op de Pride. Voor het derde jaar op rij organiseert het Stedelijk Museum Amsterdam een serie gallery talks ter ere van Amsterdam Gay Pride.

Dit jaar valt de Pride-week samen met de eerste museumsolo in Nederland van activist en kunstenaar Zanele Muholi (1921, Umlazi, Durban). Afgelopen zomer bezocht Muholi het Stedelijk vanwege de vertoning van haar documentaire Difficult Love (2010) tijdens Euro Pride 2016. De zichtbaarheid van zwarte LGBTQI-gemeenschappen in Zuid-Afrika, die maar al te vaak slachtoffer worden van abjecte discriminatie en gewelddadigheden, speelt een centrale en vitale rol in haar oeuvre. Muholi’s werk fungeert als een pleidooi voor veiligheid en gelijke rechten, maar ook als een manier om een (visuele) geschiedenis van gekleurde LGBTQI-personen te schrijven. Tijdens deze gallery talk zal conservator in opleiding Fabienne Chiang bezoekers door de tentoonstellingszalen leiden en verscheidene aspecten van Muholi’s werk uitlichten.

Kaarten zijn online te reserveren.

Waar?:Stedelijk Museum, Museumplein, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 4 augustus, van 16.00 tot 17.00 uur

Team Unicorm Pop-up

Team Unicorn, je weet wel, van die rebels die maar niet volwassen willen worden (en terecht!!) hebben inmiddels al een te gek t-shirt op de markt gebracht, maar er is meer. Dit weekend is er zelfs een echte pop-up store! Den niet op de minste plek, namelijk in het Hoxton hotel. Dompel je onder is alles wat glittert, glimt, roze, tutu en meer is. Uiteraard zijn er ook dé t-shirts en laten die nou net wel heel lief geprijsd zijn dit weekend 😉

Waar?: Hoxton Hotel, Herengracht 255, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus van 10.00 tot 17.00 uur

Amsterdam Pizza & Pasta Festival

PIZZA PARTY! ? #pizzafestival #ihavethisthingwithpizza #pizzalovers #pizzaparty

A post shared by PIZZA FESTIVAL AMSTERDAM (@pizzafestivalams) on

Laat dit even op je inwerken: een pizza en pasta festival!

De eerste ooit in Nederland.
Want zeg nou zelf, wie lust er nou geen pizza en/of pasta??? En laten we eerlijk zijn, er is niks dat beter helpt tegen een Pride kater dan een van bovenstaande. Wie of wat kan je allemaal verwachten?

Food Truck Pizza – Il Miracolo
L’Arrosticino Gustoso

– Wine & Prosecco bar
– Disaronno Sour cocktails
– Martini bar
– Many penne, farfalle, rigatoni, conchiglie fettuccine and many more!
– Car Paccio – Sapori, Angelo’s Sicilian dishes
– Healthy / Vegan food
– Italian Ice – ikwileenijsje.nl

Glas Prosecco en bij en klaar!

Waar?:Dok Amsterdam, Moermanskkade 71, Amsterdam
Wanneer?: zondag 6 augustus van 13.00 tot 22.00 uur

Sabine de Witte