Weekendtips

Weekendtips week 31

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend.

Kimchi Festival


Oedipus Brewing organiseert deze zaterdag en zondag het Kimchi Festival bij Café de Ceuvel; twee dagen vol met lokaal bier, lokaal eten en lokale muziek. Perfect om met vrienden lekker bij te kletsen, nieuwe dingen te proeven, naar nieuwe en bekende artiesten te luisteren en in de zon een beetje rond te hangen.

Much Ado About Nothing


Voor het eerst slaan het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel (NNT) de handen ineen voor een zomerproductie: Much Ado About Nothing, één van Shakespeares rijkste komedies. Het is een swingend en tegelijkertijd schrijnend toneelstuk vol tegenstellingen: zinderende romantiek en grof geweld, scherpe grappen en bot gestamel, slapstick en tragiek. Regisseur Ligthart Schenk brengt Shakespeares klassieker naar de rand van onze samenleving, een verlaten parkeerterrein, met de frietkraam als walmend middelpunt van het universum. Waar spelletjes gespeeld worden op leven en dood. Waar de toon de muziek bepaalt. Waar iedereen wil winnen om niet te zien wat er verloren gaat.

TonTon in de Zon


Het westerpark is, na het overweldigende succes van TonTon Club XL, zo goed bevallen dat de TonTon Club deze zomer 2 volle maanden in de openlucht te bewonderen is! Aan de voet van het prachtige oude pand aan de Polonceaukade, nummer 27, zal een outdoor gamehal uit de grond gestampt worden. Uiteraard zijn alle ingrediënten die je van TonTon gewend bent weer aanwezig. Bier, airhockeytafels, food, flipperkasten, DDR, Mario Kart, racers, installaties en hopelijk dus volop in de zon!

Miró in de Rijksmuseumtuinen


Eenentwintig sculpturen van de Spaanse kunstenaar Joan Miró sieren deze zomer de tuinen van het Rijksmuseum. Het is de eerste beeldententoonstellng van Miró in Nederland en de vier meter hoge Oiseau lunaire maakt haar publieksdebuut, dus extra bijzonder. Dit beeld heeft, sinds het in de jaren tachtig in brons werd gegoten, het depôt van zijn New Yorkse opdrachtgever nooit verlaten. Onlangs kwam het in Europees privébezit. De Miró’s zijn van 19 juni t/m 11 oktober te zien in de Rijksmuseumtuinen en dagelijks gratis te zien tussen 9 en 6.

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte