Weekendtips

Weekendtips week 32

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend.

Matisse


De oase van Matisse in het Stedelijk is de grootste tentoonstelling van Henri Matisse ooit in Nederland. Met meer dan 100 werken is het bovendien een van de meest omvangrijke tentoonstellingen in de geschiedenis van het Stedelijk ooit. Dit weekend zijn de laatste dagen om op reis te kunnen gaan langs de veelkleurige topstukken van Matisse en werken van zijn tijdgenoten uit de vaste collectie. Gegarandeerd indrukwekkend!

Grachtenfestival Amsterdam


Grachtenfestival Amsterdam is het grootste klassiekemuziekfestival van Nederland. Het idee achter het festival is om een breed publiek op een andere manier kennis te laten maken met klassieke muziek en daarbij alle ruimte aan jong toptalent te geven op bijzondere locaties. Van metrostation tot dakterras en van Bijlmerplein tot Buikslotermeerplein – Grachtenfestival Amsterdam tovert de hoofdstad jaarlijks om tot de mooiste concertzaal ter wereld. Een unieke ervaring, dus zeker de moeite waard als je de kans hebt om te gaan.

Festival The Brave


The Brave is het eerste openlucht festival van Nederland dat zich volledig richt op singer/songwriter, indie en folk muziek. Het eendaagse buitenfestival haakt in op de revival van de Singer-Songwriter en zet de traditie van troubadours voort. Aankomende zaterdag treden een hoop up & coming artiesten op in het pas ontdekte landgoed met amfitheater tussen Haarlem en Amsterdam.

NeighbourFood Market

neighbourfood
Eén van onze all-time favorieten en dit weekend is het weer zo ver: de Neigbourfood Market. Een platform voor plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs. Iedereen die houdt van ambachtelijk, lekker, samen eten en op zondag enigszins op tijd uit bed is kan genieten van een heerlijke middag.

IJhallen

ijhallen
Zaterdag en zondag is het weer ‘Ij-hallen’ op de NDSMwerf. IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa en een begrip in Amsterdam en ver daar buiten. Het is de perfecte plek om een vintage zonnebril te scoren of een originele aanwinst voor in je interieur. De vlooienmarkt opent om 09.00 uur en de echte schatgravers moeten dus vroeg opstaan, maar dat is het waard!

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte