Weekendtips

Weekendtips week 32

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Nachtdieren

nachtdieren
Ook deze week is het weer Nachtdieren in het Odeon. Het is inmiddels wel bekend, maar iedere vrijdag vindt er een soort mini-festival plaats in de huiskamersfeer van het gebouw. Muzikanten, Dj’s, cocktails je vind het er allemaal.

Opo Oso

waterkant
Waterkant is een tijdelijke horeca locatie aan de Marnixstraat 246 onder de opritten van de Q-Park, geïnspireerd door het mooiste stukje Paramaribo aan de Suriname rivier. Net als in Suriname ligt Waterkant in het centrum van de stad aan het water en is het de ultieme plek om te ontspannen, verbinden en genieten. 12 Augustus gaat Waterkant pas open, maar dit weekend kun je alvast een voorproefje krijgen van hun heerlijke roti’s (kip en vegetarisch), Parbo Djogo’s en van het terras aan het water.

Kwaku Festival

kwaku festival
Dit weekend is het laatste weekend van het Kwaku festival in de Bijlmer. Ooit begonnen als een kleinschalig voetbaltoernooi tussen de hoogbouw, is het nu bijna volledige een maand aan evenementen en activiteiten. Er zijn allerlei muziekoptredens, missverkiezingen, debatten, lezingen en heerlijke eetmogelijkheden. Het is een smeltkroes van culturen en weer eens wat anders dan je gebruikelijke festival en daarom zeker een bezoekje waard.

Jazz Café Alto

cafe-alto-amsterdam
Onder kenners is jazz café Alto, in de buurt van het Leidse Plein, natuurlijk een begrip. Al jarenlang kun je er zeven avonden in de week luisteren naar geweldige jazzmuzikanten onder het genot van een drankje. De bruine kroeg is het toneel voor indrukwekkende optredens en oogstrelende jamsessies. Perfect voor een luie zondagavond!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte