Weekendtips

Weekendtips week 33: 18, 19 & 20 augustus

weekendtips

Ook dit weekend is Amsterdam weer bol van de bizarre, mooie en leuke evenementen. Dus ook nu weer zeer diverse weekendtips waar je ongetwijfeld een weekend mee kunt vullen. En mocht je echt mooie kunst willen zien? Overweeg dan vooral de “reis” naar Rotterdam voor een geweldige tentoonstelling in Boijmans. Laat je me weten hoe het was?

Tokyo Summer, TonTon Club West

Over 2 weken is het zo ver; mijn Tokyo trip!! Ik kan oprecht niet wachten en spendeer zo ongeveer elke vrije minuut aan het maken van plannen en het zoeken naar die ene bijzondere plek. En bij een beetje voorbereiding hoort natuurlijk ook alvast wat sfeer proeven. En laat dat dit weekend juist goed kunnen bij de TonTon club. Dit weekend is namelijk het aller laatste weekend: Duke of Tokyo. TonTon brengt het sfeervolle en over-de-top Tokyo naar Amsterdam met vijf weekenden lang ‘Tokyo Summer’ op TonTon’s zonovergoten terras in het Westerpark.

Wat kan je verwachten? Natuurlijk de befaamde Duke of Tokyo karaoke wagens waarin jij met je vrienden de sterren van de hemel of de vogels uit de lucht kunt zingen, een overload aan lampionnen en vrolijke vlaggen, sake cocktails, Okonomiyaki (Japanse pannenkoeken) en natuurlijk heel veel muziek en gezelligheid.

Waar het terras ‘s avonds sluit, gaat Ton Ton binnen gewoon door! Toegang is gratis.

Waar?: TonTon Club, Westerpark
Wanneer?: vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus van 17.00 tot 23.00 uur

Prinsengrachtconcert

Over zes dagen is het weer tijd voor het jaarlijkse Prinsengrachtconcert. Ben jij er ook bij? #prinsengrachtconcert #amsterdam (#? @taedgar)

A post shared by Prinsengrachtconcert (@prinsengrachtconcert) on

Het Prinsengrachtconcert is sinds 1981 een jaarlijks klassiek openluchtconcert op de Prinsengracht vóór hotel Pulitzer Amsterdam. Dit magische concert vindt plaats op 19 augustus. Maar liefst 10.000 bezoekers laven zich elk jaar vanuit hun bootjes, raamkozijnen of op de kade aan de prachtige klanken op de gracht.

Het Brodsky Quartet & ’friends’, dat bestaat uit Daniel Rowland, Ian Belton, Paul Cassiday en Jacqueline Thomas, zal schitteren in het hoofdprogramma. Deze muzikanten treden op over de hele wereld en zijn vooral bekend om strijkkwartetten van Beethoven, Tsikovsky, Janáček, Zemlinsky, Bartók, Shostakovich en Britten. Naast klassieke muziek, werkt Brodsky Quartet & ‘friends’ samen met popartiesten als Björk, Sting, Paul McCartney en Elvis Costello.

Waar?: Prinsengracht, voor het Pulitzer hotel
Wanneer?: zaterdag 19 augustus van 20.00 tot 22.30 uur

Canal Movie Night – Grachtenfestival – La La Land

Een van de mooiste films van 2016 was voor mij persoonlijk toch zeker LaLaLand. Deze new school Hollywood classic verbaasde me op alle vlakken (en dan bedoel ik heus niet alleen die bloedknappe Ryan Gosling..) Een film die ik zeker dus nog een wil zien. En dit weekend kan dat dus op een wel heel bijzondere locatie namelijk: óp de gracht ter hoogte van de Kloveniersburgwal! Een kaartje kost €15,- en bestel je via de site. Neem je eigen kussen mee en geniet van de film, de locatie en ok, ook een beetje van die knappe Ryan….

Waar?: Compagnietheater Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 19 augustus van 20.0 tot 23.45 uur

Gunnel Wåhlstrand, Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert van 24 juni tot en met 24 september 2017 de grootste solotentoonstelling van de Zweedse kunstenaar Gunnel Wåhlstrand (Uppsala 1974). Wåhlstrand maakt extreem realistische schilderijen met monumentale landschappen, dwingende portretten en serene interieurs met intrigerende composities. In de tentoonstelling worden 23 werken van Wåhlstrand getoond. Zowel de vroege werken, als heel recente werk die zij heeft gemaakt in de afgelopen 15 jaar. Ik was hier afgelopen weekend en haar werk blies me omver! de tekening zijn zo levensecht dat ik echt minuten heb gestaard om te kijken of het niet tóch een foto was. De details en de manier waarom ze licht weet vast te leggen zijn echt adembenemend!

Voor haar schilderijen gebruikt ze verschillende soorten zwarte inkt en verschillende soorten papier op indrukwekkend groot formaat. Elk werk duurt maanden om te voltooien. De inktwassen worden in opeenvolgende lagen toegepast, het beeld bouwt zo langzaam op, zoals een foto in het ontwikkelbad. Het startpunt voor het werk van Wåhlstrand was ooit een doos familiefoto’s – de enige verbinding die ze met haar vader had toen ze opgroeide. Om dit gemis op te vullen begon zij deze foto’s te gebruiken: door het beeld te vergroten en ontbrekende details te voltooien kreeg ze het gevoel dichtbij haar onderwerp te komen. Langzaam breidt ze op deze manier haar oeuvre uit, haar aandacht is nu verschoven naar weidse kustlandschappen, typisch Zweeds, maar tegelijkertijd ook universeel.

Waar?: Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam
Wanneer?:
Nog t/m 24 september 2017

Weekend lunchtip: Nelis West

#aboutlastnight …. Tested the new Amsterdam West restaurant @nelis_west and I was surprised! I think it's best described as a very good, basic menu (NOTHING wrong with that!!) with high quality food and drinks. Add a nice terrace and a super friendly and helpful staff et voila, tested and very much approved!! ?: amuse, carrot/curry soup, Greece olives, spicy popcorn. . . . . #amsterdamrestaurant #amsterdam #amsterdamfood #food #foodporn #restaurant #igersamsterdam #amsterdamcity #amsterdamlife #dinner #instafood #amsterdameats #foodamsterdam #amsterdamfoodguide #amsterdamfoodie #amsterdamworld #instagood #instamsterdam #foodie #amsfood #foodstagram #amsterdamfoodies #foodinamsterdam #visitamsterdam #amsterdaminstagram #foodieamsterdam #iamsterdam #neliswest #amsterdamwest

A post shared by manonvb (@manonvb) on

Vanaf nu wil ik ook elke week de perfecte weekend lunchspot met je delen. Want zeg nou zelf, niks lekkers als een luie zater- of zondag besteden met een krant, boek, goed glas wijn en heerlijk eten? Een plek waar het ongedwongen is, waar je lekker kan zitten, goede wifi is en het eten voortreffelijk. De eerste in deze rij is Nelis West. Het nieuwe zusje van de al bestaande versie in Oost. Gelegen in een nog beetje onontdekt stukje west is de buurt een parel rijker.

“Gewoon” goed eten gemaakt van kwaliteitsproducten. Ik deelde met vriendinnetje Sophie het “shared platter” voorgerecht met o.a. een stukje kort gegrilde tonijn en verse zalmtartaar. Ook staan een mosselen op de kaart en een klassieke burger. Ook bijzonder: the weed burger. Een vegetarische burger op een fotogeniek groen broodje. Tevens is de wijnkaart op orde, waarvan ik de Gruner Veltlinger heerlijk vond!
Ze hebben een groot terras met veel zon en mocht die laatste het laten afweten (even serieus, wat is het met deze zomer??) zijn er binnen genoeg zitplekken te vinden om je een middag te verschansen.

Waar?:Witte de Withplein 43, Amsterdam

Sabine de Witte