Weekendtips

Weekendtips week 33

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend.

Sail Amsterdam


Dit weekend is er allereerst natuurlijk SAIL, het grootste gratis toegankelijke evenement van Nederland en het grootste nautische evenement van Europa, vol feestjes, borrels, muziek, hapjes en bezienswaardige boten. Amsterdam staat eventjes in het teken van de mooiste zeilschepen van over de hele wereld. Met meer dan 50 Tall Ships, een SAIL-In parade van 12 km en een evenementengebied verspreid over heel Amsterdam wordt SAIL AMSTERDAM 2015 de grootste editie ooit, een echte aanrader dus!

De pure markt


De Pure Markt wil je graag kennis laten maken met ambachtelijk en lekker eten, dus op de markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf. Heel tof, want zij kunnen je informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. En ook op het gebied van non-food hebben ze een groot assortiment bijzondere producten. De Pure Markt is iedere keer op een andere locatie en deze zondag kun je terecht in het Beatrixpark. Perfect, want het wordt lekker weer!

The Grand Budapest Hotel


De hele zomer zie je de beste films van afgelopen jaar nog éénmaal op de grote schermen van Studio/K. Lekker ‘afkoelen’ in de bioscoop bij tien toptitels die je gezien moet hebben. Titels uitgekozen door hun eigen kroost, waarbij ze jullie hun persoonlijke filmbeleving niet willen onthouden. Deze zondagavond draaien ze The Grand Budapest Hotel, één van mijn favorieten.

Candy Dulfer in het Vondelpark


Het openluchttheater in het Vondelpark hebben we natuurlijk al vaker genoemd in deze weekendtips, maar dat komt omdat ik onwijs vrolijk word van de combinatie buitenlucht en live muziek. Dit weekend een extra reden om te gaan: Candy Dulfer brengt met haar band een bezoekje aan het vondelpark. Over de hele wereld staat saxofoniste Candy Dulfer natuurlijk al bekend om haar krachtige, energieke live concerten. Ze werkt samen met de beroemdste sterren, speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht sindsdien ruim 2,5 miljoen albums wereldwijd én scoorde meerdere nummer 1 hits in de USA. Dit mag je niet missen.

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte