Weekendtips

Weekendtips week 34: 25, 26 & 27 augustus

weekendtips hotelnacht

Het laatste weekend van augustus kun je vullen met heel veel moois! Maar van alle weekendtips is mijn favoriete weekendtip misschien toch wel US 4 AAR. Een initiatief van vele goede vrienden van de ernstig zieke Aaron. Zonder er een jankverhaal van te willen maken, this one hits home. En met zo een line-up is het alleen daarom al een bijzonder feestje! Maar er is meer te doen, veel meer zelfs!

Uitmarkt Amsterdam

Dé landelijke opening van het culturele seizoen!

Op 25, 26 en 27 augustus 2017 vindt alweer de 40e editie van de Uitmarkt plaats. Dit jaar niet zoals je gewend bent op het Museumplein, maar rondom het Oosterdok, vlak bij Amsterdam Centraal Station. Drie dagen lang kun je genieten van een batterij aan gratis optredens op verschillende podia in de stad en presentaties van zo’n tweehonderd culturele instellingen. Traditiegetrouw wordt de Uitmarkt zondagavond afgesloten met een daverende Musical Sing-a-Long. Dat laatste leent zich dan weer heel goed voor een perfecte avond met vrienden en een klein beetje alcohol om te stem te smeren. Maar er is natuurlijk veel meer.

Zo is er in het BIMHUIS, het jazz podium van Nederland, elk half uur een concert waar je helemaal gratis naar toe kan. Bijvoorbeeld om Europa‘s beste slagwerker Han Bennink aan het werk te zien. De Nederlandse jazzdrummer, percussionist en multi-instrumentalist treedt op samen met klarinettist Michael Moore en gitarist Jorrit Westerhof. Maar daar stopt het niet. Dit weekend is het BIMHUIS tot de nok toe gevuld met jazzmuzikanten, wereldmuziek en improvisatie. Voor het volledige overzicht is er natuurlijk de website van de Uitmarkt.

Waar?: Diverse locaties in Amsterdam
Wanneer?: 25 t/m 27 augustus

Amsterdam International Art Fair

De derde editie van de Amsterdam International Art Fair vindt dit weekend dit weekend plaats. De kunstbeurs voor hedendaagse kunst wordt gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Alleen de locatie is bijzonder te noemen, maar ook de geexposeerde kunst mag er zijn.

Amsterdam Int’l Art Fair presenteert een gevarieerde line-up van circa 100 exposanten uit van over de gehele wereld.

Waar?: Beurs van Berlage, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus
Vrijdag 25 augustus 2017: VIP Private View en Vernissage € 10 euro: 18.00uur – 21.00uur
Zaterdag 26 augustus 2017: Gratis toegang 11:00uur – 17.00uur (Global Art Awards Ceremony om 16.00 uur)

Umami Park: Asian festival in het Oosterpark part 2

Het allereerste Asian festival in het Oosterpark keert terug in de magische tuin van De Tropen. Het wordt weer één groot Aziatisch festival met heel veel Oosterse lekkernijen, muziek, verkoelende drankjes, fashion, art, kitchenware, Asian must-haves en nog veel meer. Zo staan er meer dan 30 deelnemers met stands met heerlijk eten zoals dumplings en Pad Thai en uiteraard ontbreken de Aziatische biertjes niet!

Liever wat actiever? Kan! Zo kan je zelfs een heuse workshop kraanvogel vouwen volgen (!) of de dag starten met een yoga sessie. Maar niks doen op deze prachtige plek mag natuurlijk ook gewoon, het is tenslotte zondag…

Waar?: Tuin van De Tropen
Wanneer?: zondag 27 augustus, toegang is helemaal gratis

US 4 AAR met De Jeugd Van Tegenwoordig

27 augustus | #us4aar | tickets link in bio | #fuckcancer

A post shared by Folkert Jan Diederik Mijnster (@folkertmijnster) on

Op de laatste zondag van augustus gaat er iets moois gebeuren in De Marktkantine. De Jeugd Van Tegenwoordig en andere beruchte boys zoals: Dio, FS Green en Geza & Manuel spelen een Amsterdamse thuiswedstrijd voor de vrienden van Aaron en iedereen die hem een warm hart toedraagt. Wie is Aaron? Aaron lijdt aan een zeldzame vorm van kanker genaamd rhabdomyosarcoom. Het is een hele specifieke vorm van kanker die in de weke delen van het lichaam voorkomt. Rhabomyosarcomen komen vrijwel uitsluitend voor bij jonge kinderen tot 10 jaar. Aaron is net 25 geworden.

Vorig jaar werd Aaron hiervoor behandeld door een combinatie van chemotherapie en bestraling. Het leek allemaal goed te gaan, maar in mei kregen we het nieuws dat de kanker terug was. Verschillende behandelingen hebben tot nu toe nog niet mogen helpen.

Op dit moment staat Aaron in Nederland op een wachtlijst om immunotherapie te ontvangen, maar ook dit is geen garantie voor herstel. De opties in Nederland zijn beperkt en tijd speelt in Aaron’s geval ook een belangrijke rol.

In het buitenland zijn er alternatieve mogelijkheden die wellicht geschikter zijn voor Aaron. Maar dat komt natuurlijk wel met een prijskaartje.
Daarom wordt voor Aaron het zo nodige geld ingezameld. Te beginnen met aankomende zondag 27 het benefietconcert US 4ARR in De Marktkantine in Amsterdam. Kaarten koop je via de site.

Al het geld dat over/overbodig is zal worden gedoneerd aan het kankerfonds, zodat er meer onderzoek verricht kan worden en behandelmethodes kunnen worden ontwikkeld voor mensen zoals Aaron.

Line up
De Jeugd Van Tegenwoordig (live)
Dio (live)
FS Green
Geza Weisz & Manuel Broekman
Girls Love Dj’s
Mairo Nawaz
Dylan Lucky

Waar?: De Marktkantine, Jan van Galenstraat 6, Amsterdam
Wanneer?: zondag 27 augustus van 20.30 tot 02.00 uur

Wijnspijs wandeling door de 9 straatjes

#aboutlastnight ? We mochten aanschuiven bij de het gezellige nieuwe @nelis_west – In de nieuwe vestiging wordt met net zoveel #liefde gekookt. Voor elk wat wils en een paar heerlijke klassiekers. Het interieur en de grote van #Nelis 2.0 is wel hele andere koek. Lees wat we er van vonden via de link in de bio. Heb jij ook een paar #tips voor toffe #restaurants waar we zeker eens heen moeten? Laat het ons weten! Verder deze week is er op zondag ook nog een #WijnSpijs Wandeling in #AMSTERDAM! Laatste kaartjes koop je op wijnspijs.nl! Gezellig om je daar te zien! . . . . . #hotspots #lovefood #foodie #foodlover #willwriteforfood forfood #Wine @pitch.pr #leukedingendoen #ditmoeteenzondagzijn #NelisWEST #NelisOOST #Imperium #foodlovers #hotspotsamsterdam #restaurantlife #sommlife #wijnspijswandeling

A post shared by WijnSpijs.nl (@wijnspijs) on

“De beste manier om een stad te leren kennen is door zijn bars.” aldus een van mijn docenten van de hotelschool. Dat dit echt waar is kan inmiddels bevestigen, ga naar een vreemde stad, zoek een mooie horeca gelegenheid en aan de het einde van de middag ken je de stad.

WijnSpijs heeft dat ook begrepen en organiseert al enige tijd WijnSpijs wandelingen in verschillende Nederlands steden. Dit weekend is Amsterdam aan de beurt.Met stops bij maar liefst 6 verschillende horecagelegenheden in en om de 9 straatjes leer je deze buurt zeker kennen. Bij elke locatie krijg je een
prachtig glas wijn met een bijpassend gerecht. Deze signature dishes zijn zorgvuldig uitgezocht en reflecteren de stijl van de restaurants, chefs en sommeliers.
Zo gaat de tour deze editie onder andere langs Gin Neo en Weyers. Lijken mij al twee redenen op meteen een kaartje te kopen!

Waar?: 9 straatjes Amsterdam. Details volgen na reservering, kaarten alleen vooraf te koop!
Wanneer?: zondag 27 augustus, tussen 12.00 tot 17.00 uur

Weekend lunchtip: Extreme Milkshakes, Grand Cafe Krasnapolsky

Je hebt hem wellicht al voorbij zien komen op onze Instagram pagina of die van andere; de bizarre milkshake van Grand Cafe Krasnapolsky. Deze zeer Instagram-waardige shake heet niet voor niets de “extreme milkshake”. Naast dat hij er heerlijk uit ziet smáákt hij ook eens verrukkelijk! Verkrijgbaar in twee smaken, aardbei en chocola, wordt het wellicht wat lastig kiezen, maar voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor slechts €6,- staat hij op tafel! En dan zit je ook nog eens in een van de mooiste hotel restaurants van Amsterdam mét uitzicht op de Dam.

Waar?: rand Cafe Krasnapolsky, De Dam, Amsterdam

Met deze weekendtips maak je er ongetwijfeld een bijzonder weekend van. Laten jullie weten hoe het was?

Sabine de Witte