Travel

Weekendtips week 34: Hydrateer en eet uit

ink-hotel-bottomless-brunch-amsterdam-cocktail

De mogelijkheden om uit eten te gaan dit weekend zijn weer eindeloos en we delen graag enkele van onze favorieten met jullie. Maar het hoeft niet alleen maar tonnetje rond vreten te zijn dit weekend. Duik met je neus in de kunst in de Bijlmer of plan een tripje naar Kopenhagen. Maar bovenal, vergeet niet te hydrateren.

Bottoms up!

Goed nieuws! Konden we eerder al op zondag lekker bottomless brunchen bij INK Hotel, vanaf deze week mogen we dat ook komen doen op zaterdag. Deze heerlijke Bottomless Brunch bestaat uit een hartig gerechtje, een zoetigheidje, een cocktail en, als klap op de vuurpijl, onbeperkt champagne!

bottomless-brunch-ink-hotel-champagne

RIJKS on tour

Ja ja, dames en heren, het is nog lang niet over met de pop-up pret, want we hebben er weer eentje gevonden hoor. Wij presenteren u: Koepelkerk X RIJKS. Chef Joris Bijdendijk en zijn keukenteam gaan on tour en serveren de komende weken een 5-gangenmenu met RIJKS klassiekers in deze historische kerk die voor de gelegenheid is omgetoverd tot sfeervol restaurant waar je dineert onder de sterren. Van biet met Tomasu beurre blanc tot St Jakobsmossel met codiumvinaigrette, mensen, ik zeg boeken die tafel!

Kunst te leen

Wil je niet altijd hetzelfde aan de muur hebben hangen? Wat dacht je van een kunstleenabonnement? Deze week opende pop-up expositieruimte en kunstuitleen H/ART, een concept van HOBU, haar deuren in Amsterdam Zuidoost. H/ART is gevestigd op de begane grond van het nieuwe wooncomplex OurDomain waar het nieuwe en huidige buurtgenoten een thuisgevoel wil geven door 100 kunstuitleenabonnementen cadeau te doen. Alle kunstwerken in de expositie vertellen een verhaal over Zuidoost en de abonnees kunnen deze verhalen dus (tijdelijk) in huis nemen! Een hele bijzondere manier om kennis te maken met hun nieuwe leefomgeving.

H_ART-randy-dacosta-amsterdam-zuidoost-kunst

Hydrateren is functioneren

Wat je ook gaat doen dit weekend, hydrateren, hydrateren, hydrateren. Doe dat bijvoorbeeld bij de Marie-Stella-Maris x 10DAYS Summer Pop-up op de Keizersgracht. Naast een lekker flessie water scoor je hier dit weekend een tie-dye suit en kunst van 10DAYS’ Creative Director Barbara Hilbrink. Win, win, win!

Of je worst lust

Bij Slagerij De Beurs draait het om kwaliteit en ambacht. Het restaurant aan de Amstelstraat is vernoemd naar de meer dan honderd jaar oude familieslagerij en de kaart kent een heerlijke selectie aan slagerijgerechten (maar vrees niet, ook aan de vegetariërs onder ons is gedacht). Neem plaats op een van de gelgele stoelen en laat je verrassen door deze eigentijdse brasserie met een knipoog naar een Franse retro-bistro.

restaurant-slagerij-de-beurs

Scandinavisch voor thuis

Ben je een echte design freak en staat er toevallig een tripje naar Kopenhagen op de planning begin september? Voeg deze dan nog even aan je to do list to. ferm LIVING organiseert 3, 4 en 5 september 3daysofdesign waar je zowel the new Home of ferm LIVING ervaart én de nieuwe herfst/wintercollectie kunt zien. In hun nieuwe boetiek en showroom in hartje Kopenhagen (Kuglegården 1-5) shop je naast de gehele ferm LIVING collectie een selectie van vintage items, planten, koffietafelboeken en andere accessoires voor thuis.

the-new-home-of-ferm-living

Heb jij een toffe weekendtip die niet in dit rijtje mag ontbreken? Mail hem naar redactie@yourambassadrice.com.