Weekendtips

weekendtips week 35: 1, 2 & 3 september

weekendtips

Food, food en nog eens food. Deze weekendtips zijn een groot, culinair hoogtepunt!

Street food festival

Gezelligheid kent geen tijd @ DOK #dok #dokamsterdam #bbq #amsterdam

A post shared by Dok Amsterdam (@dokamsterdam) on


Dit weekend heeft Amsterdam wederom een fingerlicking good food festival namelijk: Het Street Food Festival.
Street Food Festival heeft alles, maar dan ook echt alles op het gebied van StreetFood! Een waar openlucht eet paradijs voor ieder wat wils. Verwacht een gevarieerd aanbod van foodtrucks met uiteenlopende gerechten zoals pokebowls, Surninaams, vegetarisch, biologische pizza’s, royale BBQ en nog veel meer…Lounge, soul en dance muziek van de DJ’s en karaoke zorgen voor een heerlijk zomers sfeertje. Dat wordt heerlijk smullen en feesten!

Waar?: Stadsstrand DOK Amsterdam, Moermanskkade 71
Wanneer?: zaterdag 2 september tussen 13.00 en 23.00 uur

Het Amsterdamse terassen festival

Het Amsterdamse Terrassen Festival 2017 ☀️?

A post shared by amsterdamseterrassenfestival (@amsterdamseterrassenfestival) on

Een festival op, over en door terrassen, daarmee sluit je de terraszomer goed af! Op 1, 2 en 3 september komt Amsterdam samen om het officiële einde van het terrasseizoen te vieren.
Het Oosterpark zal met meer dan 20 horecazaken omgetoverd worden tot één groot terras. Van Oost naar Zuid, van Noord naar West. Zaken uit alle stadsdelen zijn van de partij met hun eigen specialiteiten. Lekker eten, drinken en genieten van muziek.

Line-up
X Atelier Restaurant & Bar
X Bar Paul
X BAUT Paradijs
X ‘t Blauwe Theehuis
X Brandstof
X The Butcher Social Club – Amsterdam (A’DAM Toren)
X Caffe Milo
X Café Thijssen
X Czaar
X De Ebeling
X Finch
X Het Paardje
X Lempicka Amsterdam
X Le Patron
X Meneer Nieges
X Café Panache
X Partisan Amsterdam
X Amsterdam Roest
X Terpentijn x JAJEM
X Van Dam Brasserie
X Venster 33

Randprogramma
X Vondel Disco • Silent Disco
X Café Nol • Bij Café Nol op visite
X Bar Broker • DJ’s
X Duke Of Tokyo • Karaoke
X NIGHTCARE • Funk, afro, hiphop en disco op zondag

O ja, en de entree is helemaal, hartstikke gratis!

Waar?: Oosterpark, Amsterdam
Wanneer?: 1,2 en september

Sunday Market, Westergasterrein

Zoals elke maand ook in september weer een editie van de inmiddels bekende Sunday Market op het Westergasterrein. Vind bijzondere, handgemaakte producten als toffe kleden, originele vintage kleding en een keur aan andere dingen. Naast schat zoeken tussen al het moois staat er ook diverse foodstands waar je kan proeven én kopen. Denk bijvoorbeeld aan Roemeense “champagne”.

Verder is er ook ruimte voor theater van Markttheater De Gloed.
De Theatertroep is terug met Vaudeville. Vaudeville is een grensoverschrijdende, schadelijke en beledigende scenes voor iedereen. Sketch, act, mop en flop. Betreden van het markttheater is op eigen risico en liefst met aanvullende zorgverzekering. Met teksten van oa: Van Kooten en de Bie, Monty Python, Jiskefet, Judith Herzberg, Poelmo en De Theatertroep.

Speeltijden: 13.30, 15.000 en 17.00 (duur: 30 min).

Entree: gratis, maar donaties zijn meer dan welkom.

Waar?: Westergasterrein, Amsterdam
Wanneer?: Zondag 3 september, van 12.00 tot 18.00 uur

Weekend lunch tip: Shanghai Bistro

Het zal je niet ontgaan zijn, zowel Sabine als ik zaten in de jury van de Foodblogger Awards 2017. Sterker nog, Sabine is zelfs een van de organisatoren geweest van dit bizar mooie evenement. Afgelopen maandag kwam dit tot een hoogtepunt tijdens de awardshow bij Cafe De Tropen waar je op de site al het nodige over kon lezen.

De avond vóór de awards zijn alle juryleden bij elkaar gekomen voor wat voorpret, voorbesprekingen en vooral voor heerlijk eten. Spiksplinter nieuwe aanwinst in de Van Woustraat, Shanghai Bistro, liet ons op de 2e avond dat ze open waren heel veel lekkers van de kaart proeven. Ik noem bijvoorbeeld een shrimp bao bun, homemade dumplings en een geroosterde pork belly waar ik alleen al voor terug ga komen. Dit moet het meest crispy stukje pork belly uit de geschiedenis van de mensheid zijn, wat een feest! Naast heerlijk eten staan er ook mooie cocktails op de kaart en uiteraard mogen de Asian biertjes niet ontbreken. Dit alles onder leiding van chef-kok Francis Tavarez die je dan misschien weer kent van Bord’eau. Niet te minste naam dus. Tel daar een oprecht heel goede club aan personeel bij op die wél weten hoe horeca werkt en je hebt eigenlijk niet meer redenen nodig om deze nieuwe Asian hotspot uit te proberen. Toch nog een duwtje nodig? Niet verder vertellen, maar er is een binnenplaats waar je gerust een hele middag kan vertoeven en waar je je heel even kan verstoppen voor de stad.

Waar?: Van Woustraat 110, Amsterdam

Volgende week neemt Sabine de weekendtips waar, ik vlieg morgen namelijk naar mijn droombestemming, Tokyo! Volgen wat ik daar allemaal meemaak? Check de stories op ons Instagram account. Uiteraard volgt een snel veel over Tokyo. Fijn weekend allemaal!

Sabine de Witte