Weekendtips

Weekendtips week 35

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend.

Zwerfklank


Dit weekend nemen meer dan dertig kleine en grote acts in de Tolhuistuin je mee naar onbekende oorden. Zwerf door de mooiste tuin van Amsterdam en ontdek achter bomen, bosjes en kampvuur de meest verrassende en veelzijdige muziek, dans, theater en poëzie. Tijdens het Kampvuur worden drie schrijvers aan drie muzikanten gekoppeld. Hoe inspireren en beïnvloeden zij elkaar? Eerst maken ze al corresponderend kennis met elkaar en elkaars werk en als ze dat al kennen gaan ze direct naar de volgende stap: waar voelen ze verwantschap, waar vinden ze dat terug in elkaars werk? Bijzonder om mee te maken.

TonTon in de Zon


Het westerpark is, na het overweldigende succes van TonTon Club XL, zo goed bevallen dat de TonTon Club deze zomer 2 volle maanden in de openlucht te bewonderen is! Aan de voet van het prachtige oude pand aan de Polonceaukade, nummer 27, zal een outdoor gamehal uit de grond gestampt worden. Uiteraard zijn alle ingrediënten die je van TonTon gewend bent weer aanwezig. Bier, airhockeytafels, food, flipperkasten, DDR, Mario Kart, racers, installaties en als het aan de weersverwachtingen ligt; volop in de zon!

Uitmarkt 2015


De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen en vind dit weekend plaats op en rondom het Museumplein en Leidseplein. De 38e editie van de Uitmarkt staat in het teken van nieuw talent. Drie dagen lang een batterij aan gratis optredens op verschillende podia in de stad en presentaties van zo’n 200 culturele instellingen. Een knallende opening, voorproefjes van het nieuwe seizoen en kijkjes achter de schermen. Heel tof!

Taturo Atzu op de Oude Kerk


De gevierde en beroemde Japanse kunstenaar Taturo Atzu staat bekend om zijn spectaculaire en vervreemdende projecten. Na projecten in New York en Singapore is realiseerde hij deze zomer een project in opdracht van de Oude Kerk in Amsterdam. Met zijn twee enorme pieken is het dak van de Oude Kerk één van de grootste dakoppervlakken van Europa. Met een tijdelijk plateau op het dak biedt Taturo Atzu van 26 juni tot en met 6 september bezoekers een zomers panoramaterras met een uniek uitzicht op de Wallen. Taturo Atzu’s tijdelijke plateau is van buiten af toegankelijk via een steigerconstructie en alleen al de klim naar boven is een echte belevenis.

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte