Weekendtips

Weekendtips week 35: vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli 2018

weekendtips

Ook deze keer staan de weekendtips in het teken van het tropische weer, wat een feestje. Zon, zee, stad, strand, festival, terras, onder de zon is alles nog fijner! En er is weer genoeg te doen in en om het Amsterdamse!

Weekendtips vrijdag 6 juli

Ok, de eerste twee weekendtips bestaat er een grote kans dat je mij gaat tegenkomen, want die zijn echt TE gek!

weekendtips sangriafeest

Oyster Tasting – Café Americain

Oesters, riep iemand oesters? Daar ben ik als de kippen bij want ik ben er verzot op. Je mag je ’s nachts echt wakker maken voor een oester en champagne. Café Americain heeft speciaal om de zomer te vieren en heerlijke oester proeverij. Deze middag kun je verschillende oesters per stuk bestellen, zoals de Creuses No3, Umami No3 en een Zeeuwse platte. Uiteraard geserveerd met een glaasje bubbels. Last van keuzestress? Ook daar springen ze handig op in: er zijn twee exclusieve menu’s samen gesteld. Overigens is het terras van Café Americain een uitstekend idee om neer te strijken. Naast heerlijke champagnes (o.a. Bollinger), schenken ze er ook fantastische wijnen die je zelf via een tablet kunt selecteren op je voorkeuren en zijn niet alleen de oesters en de bitterballen goed, de borrelhappen zijn van hoge kwaliteit. Bovendien blijft het leuk mensen/toeristen kijken op het Leidseplein. En bij minder mooi weer is het art deco interieur van het café ook fijn!

Het grote sangriafeest – De Vergulden Eenhoorn

Een overblijfsel uit mijn veelvuldige tripjes Spanje: ik ben gek op sangria. En op de Vergulden Eenhoorn. En op Jeu des Boules. En vandaag combineert de Vergulden Eenhoorn deze allemaal tijdens het Grote Sangriafeest. Vanaf 16.00u kun je er deze gevaarlijke verse vruchtensap nuttigen – leuke invulling van je vrijdagmiddagborrel – en uiteraard zorgen ze ook goed voor de inwendige mens qua hapjes. De strandstoelen en avondzon lonken mij in ieder geval richting Ringdijk!

MAD FOX presents Sander Kleinenberg – MAD FOX

De exclusieve club in het W pakt regelmatig uit met line-ups van internationale dj’s en vanavond is het de beurt aan de Amsterdamse inwoner Sander Kleinenberg. Verwacht 4,5u Sander’s beats vanachter de draaitafels; zijn classics en nieuwste creaties, ondeugend entertainment en rijkvloeiende bubbels.

Weekendtips Zaterdag 7 juli

Je kunt weer lekker festivallen bij Chin Chin Festival of Georgies Wuntergarten (helaas niet meer op Ruigoord maar bij het fietsbaardere Riekerhaven). Maar er is genoeg anders te doen!

weekendtips: tulum tulum noordwijk

Strand verkoeling bij Tulum Tulum in Noordwijk

Wil je even de stad ontvluchten, dan is het strand altijd fijn. Wellicht heb je inmiddels alle strandtenten in Zandvoort (Hippie Fish blijft fijn!) afgetikt en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie. Noordwijk is iets verder rijden, maar daardoor loop je ook iets minder kans om half Amsterdam in zwem equipment tegen te komen. Bries ken je vast al – of het terras van Vesper Hotel als je even genoeg van al het zand hebt. Nieuw is Tulum Tulum en behalve dat het een goede strandtent is waar je op z’n beach clubs heerlijk kunt lunchen, borrelen, hangen of een cocktail bij je bedje kunt bestellen, is het ook heel veel interieur inspiratie. Ik wil hier wonen!

Tapas Food Festival – DOK Amsterdam

Nadat je een frisse duik hebt genomen bij het Stenen Hoofd waan je je nog even in Spanje op het Tapas Food Festival bij DOK. Entree is gratis, de tapas reken je net als in Spanje per stuk af. Met DJ’s en livemuziek, dus trek je flamenco-jurk uit de kast en disfruta!

Under the Palmtrees – DOK

De Moermanskkade is hot, want behalve het Tapas Food Festival kun je er ook met je voetjes van de vloer bij het Under the Palmtrees festival. Fijne deuntjes, zand onder je voeten, een verfrissende duik in het IJ, dat maakt toch iedereen blij?

ARTIS ZOOmeravond

Een jaarlijks terugkerend favoriete weekendtip en vandaag is ‘ie extra fijn: de Artis ZOOMeravond met The Howlin’. Hele fijne deuntjes tussen de dieren. Koop een picknickmand en strijk neer op een kleedje, wacht tot de schemering en loop nog een rondje terwijl de nachtdieren zich opmaken voor een nacht vol avonturen.

Silent Disco bij Noorderlicht

Ook een persoonlijke favoriet: Noorderlicht. De feestjes en festivals zijn daar vaak redelijk kleinschalig, de sfeer goed en de biertjes lekker. Wat wil je nog meer? Nou: met een headset op silent disco’en! Wel even een kaartje kopen.

weekendtips under the palm trees

Weekendtips Zondag 8 juli

Ga jij voor een relaxte luie zondag of trek je er toch nog even lekker op uit om onder het genot van een zonnetje, hapje, drankje je weekend af te sluiten? Dit zijn fijne pareltjes!

Brunchen bij The Birdhouse

Misschien heb je even behoefte aan wat verkoeling en wat gezonds. Afgelopen week mocht ik komen eten bij de nieuwe hotspot in de Plantagebuurt, schuin tegenover ARTIS, The Birdhouse. Dat was me toch een aangename verrassing! Het concept qua eten is dat alles in een bowl of op toast komt en het zijn heel uiteenlopende gerechtjes. Van pekingeend tot avocado toast, couscous tot bavette. Daarnaast schenken ze bijzondere wijnen en trakteer jezelf vooral op een glas champagne van het huis Ayala – verbonden aan Bollinger. Betaalbaar en lekker. The Birdhouse is van zeven uur ’s ochtends tot laat in de avond open voor ontbijt, lunch, diner, als werkplek, voor een borrel aan de bar en zeker geschikt als datelocatie!

Jazz at the Plantage in de Hortus

Jazz at the Plantage is vandaag in de magische Hortus Botanicus. Als je daar en event organiseert heb je mij al in the pocket, wat een fijne plek!
Muzikale omlijsting van de Crabfeathers met jazzy en bossa-deuntjes. Je betaald de gewone entreeprijzen voor de Hortus.

Sunday Sounds #3 met Emil Landman in de Tolhuistuin

Hollandse, Franse, Italiaanse zomer in de Tuin. Deze editie van Sunday Sounds staat in het teken van Zomer in de Tuin! Toegang is gratis en de tuin is open van 14.00 tot in ieder geval 19.15 – en als het gezellig is tot zwoele zomeravondtijd. Met o.a. Jeu de Boule onder de oude Plataan zoals de Fransen doen. Neem je eigen Bouleset mee!

Summer Sunday bij ARC

De eerste editie van de Summer Sunday in het restaurant dat Peter en Marieke Lute vorig jaar openden in het historisch stadsarchief, ARC. Vanaf 15.00u spelen verschillende singer songwriters fijne deuntjes terwijl jij geniet van lekkere cocktails en hapjes. Dit terras is een heerlijk verborgen parel en laat het maar aan de Lute’s over om je heerlijk in de watten te leggen!

Sabine de Witte