Travel

Weekendtips week 35: Wijnen, bieren, kreeften en heel veel ander lekkers

bellezza-wallen-amsterdam-restaurant

Terwijl Sabine geniet van een heerlijke vakantie in Italië, vermaken wij ons opperbest in eigen land. Zeker nu de mondkapjesplicht weer wat versoepeld wordt, want zonder zo’n lap voor je gezicht voel je je toch net wat vrijer. Er valt dit weekend weer genoeg te beleven in Amsterdam, maar ook ver daarbuiten. Dus ga erop uit, hou voldoende afstand en trakteer jezelf op een lekkere avond (of dag) uit. Niet alleen heerlijk voor jou, maar zo steun je ook nog eens lokale ondernemers. En welke lokale ondernemers mogen dat dan zijn? Wij doen graag enkele suggesties.

Wijnen, wijnen, wijnen

Zin in een goed glas wijn? Dan ben je bij Choux met haar brede selectie van natuurlijke wijnen aan het juiste adres. In deze wijnbar met wijntuin (mogen wij die ook thuis?) aan De Ruyterkade kun je maar één ding: schaamteloos genieten. Op het (vaak wisselende) menu spelen groenten de hoofdrol en deze grenzen met regelmaat aan het experimentele. Maar carnivoren, niet gevreesd, ook aan jullie is gedacht. Zet Choux maar op uw bucketlist, en snel een beetje.

wijnbar-choux-amsterdam-restaurant-tijdelijk

Bieren, bieren, bieren

Onze liefde voor bier brengt ons dit weekend naar Breda, naar BRACK om precies te zijn (en dat is waarschijnlijk ook hoe we ons de volgende dag lichtelijk zullen voelen). Bij deze samenwerking tussen Brouwerij Bliksem, Ramses Bier en Bredase Bomen en PRACK eet en drink je op een wel heel bijzondere locatie, namelijk in een van de oude Backer & Rueb-hallen in het Havenkwartier. Lekker met een biertje in een loods aan het water genieten van de laatste zonnestralen van augustus.

bier-brack-breda

Kreeften, kreeften, kreeften

Morgen (zaterdag) kun je bij Brasserie Lolita gerecht voor Fête Gezellig, lees: een feest van kreeft een mayonnaise. Dit spreekt voor zich, dus laten we er verder ook maar gewoon niet teveel woorden aan vuil maken.

Dineren in een museum

Dames en heren, stop de persen. We kunnen weer dineren in de binnentuin van Museum van Loon! Na het eerdere succes is deze unieke ervaring verlengd met drie avonden. Zondag 6 september geniet je van een 3-gangenmenu van Zoldering en zaterdag 26 en zondag 27 staat John Dory in de keuken om een 4-gangenmenu te bereiden. Geen zorgen, bij slecht weer worden de tafels verplaatst naar een van de mooie historische kamers van het museum.

Je kunt me de boom in

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik droomde er als kind altijd over hoe het zou zijn om te wonen in een boomhut. Wat zeg ik, als kind, daar droom ik nu nog steeds van. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik erachter kwam dat die droom werkelijkheid kan worden! Herberg Het Mandelahuisje heeft namelijk een boomhut geopend in Amsterdam waar je een nachtje kunt logeren. Overdag heb je een prachtig uitzicht over het IJ en ‘s nachts droom je weg onder de sterrenhemel. Ik zeg doen.

boomhut-het-mandelahuisje-amsterdam

Ontspannen op z’n designs

Liefhebbers van design kunnen hun hart ophalen bij CoCo Café in Amstelveen. Het interieur, ontwikkeld met Co van der Horst, is werkelijk om door een ringetje te halen. Hier ontspan je tussen fantastisch design en adembenemende kunst. En vergeet daar natuurlijk niet iets lekkers bij te eten en drinken.

Een sprookje op de Wallen

Goed nieuws! Chef Arturo Dalhuisen opent na het succes van Daalder deze week een tweede pop-up: Restaurant Bellezza. Gelegen op de Wallen kookt Dalhuisen hier de komende 4 maanden de sterren van de hemel. Elke maand geniet je hier van een ander 7-gangenmenu wat een combinatie is van frisse gerechten en echte klassiekers. En als je bij de Wallen alleen aan een touristische trekpleister denkt, heb je het mis. Bellazza betrekt een grachtenpand verborgen achter de huizen van de Oudezijds Achterburgwal en Kloveniersgracht wat is omgetoverd tot een sprookjesachtige setting. Wij zijn nu al fan!

belleza-wallen-amsterdam