Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Weekendtips

Weekendtips week 36

03/09/2015

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend.

Bacchus Wijnfestival


Wijn. De één kan er uren over praten en de ander vindt het gewoon lekker. Het doel van Bacchus Wijnfestival is om al deze mensen bij elkaar te brengen en er samen een goed weekend van te maken. Met het glas in de hand kan het feest beginnen want bij de wijnwinkels staan allerlei soorten wijnen klaar. Je proeft allerlei verschillende wijnen per glas, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om direct een fles te kopen en samen ergens te zitten of rond te slenteren. Een uitverkocht festivalweekend zette vorig jaar de toon, dus dit weekend staan weer drie dagen lang lekkere wijn, eten, muziek en gezelligheid op de menukaart.

Amsterdam City Swim


14 Vrienden, de Hellespont Swimmers, zwommen op 30 augustus 2011 de Hellespont over. Voor hun gezamenlijke vriend Weert Jan Weerts (december 2013), die aan ALS leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen, donaties en vooral door het contact met Weert Jan zelf, besloten de 14 vrienden hun actie uit te bouwen en als resultaat daarvan wordt deze zondag de vierde editie van de Amsterdam City Swim georganiseerd. Een heleboel zwemmers zullen ook dit jaar weer de Amsterdamse grachten en de Amstel trotseren en op die manier geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Een geweldig initiatief.

Jordaan Festival


Elk jaar vindt in september op de Appeltjesmarkt het Jordaan Festival plaats. Hier vieren de buurt en haar bezoekers de hartverwarmende geschiedenis van de Jordaan met natuurlijk de mooiste levensliederen. Een bijzonder evenement dat al sinds 1975 bestaat en ieder jaar weer georganiseerd wordt door Jan de Bie. 3 dagen lang kun je genieten van rasechte Amsterdamse volksmuziek en grote Nederlandse artiesten. Ook ontbreekt uiteraard het Jordaanensemble niet, die zijn vaste plek heeft in het openingsfeest op de zaterdag. Erg leuk (en héel Amsterdams) om een keer mee te maken.

Preken voor eigen parochie


Het is ondertussen een echte traditie en deze zaterdag is het weer zover. Het seizoen van De Kleine Komedie begint met een reeks Preken. Cabaretiers, politici, publicisten, wetenschappers, kunstenaars, allemaal geven ze hun kritische kijk op de actuele wereld. Ze gunnen het publiek hun scherpe blik en hun visionaire oog. Soms is het een preek voor eigen parochie, vaak ook een knuppel in een hoenderhok. Het eens zijn of het niet eens zijn, dat is de vraag. Zeker is dat de prekers prikkelen. Ze schudden de hersenen, beroeren het hart en scherpen de geest. Vier korte, krachtige, inspirerende, humoristische, bloedserieuze, hoogstpersoonlijke Preken. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar en mocht je zaterdagavond nog geen plannen hebben dan is dit zeker een aanrader!

Wat zijn jouw plannen voor het weekend?

Sabine de Witte

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!