Weekendtips

Weekendtips week 36: 8, 9 & 10 september

weekendtips

Je gaat het weekend natuurlijk niet in zonder weekendtips! Deze keer krijg je de weekendtips niet van Manon of Sabine, maar van mij! Sophia. Stiekem ben ik een beetje jaloers op Manon. Omdat zij lekker in Japan zit, en de weersverwachtingen voor Nederland niet zo rooskleurig zijn. Ik ga gewoon proberen me daar dit weekend niks van aan te trekken. Door gewoon een paar zomerse weekendtips erin te gooien, doen we lekker aan wishful thinking. Wat nou herfst? Hartstikke nazomer!

Het grote cider & mosselfeest

Als zomerafsluiter viert Amsterdam Roest het grote cider & mosselfeest. Wat was jouw favoriete drankje van de zomer? Gin-tonic? Bij Roest was cider hét drankje van afgelopen zomer. Daar wilden ze dan ook graag een feestje voor geven. Mosselen vinden ze gewoon ontzettend lekker, et voilà, een feestje was geboren. Roest is natuurlijk het leukst met mooi weer, dus we gaan er gewoon van uit dat de voorspellingen het mis hebben. Wel zo makkelijk. Kunnen ze cider misschien wel voor de laatste keer deze zomer nog even in het zonnetje zetten. Muziekje erbij, proost!

Wanneer? 8 september vanaf 18:00
Waar? Amsterdam Roest, Jacob Bontiusplaats 1

Zwoele Oesteravond bij Restaurant Noordwest

Ben je nog niet klaar met de zeevruchten na het mosselfeest bij Roest? En loopt het water jou ook in de mond bij het zien van de foto hierboven? Dan heb jij even geluk. Het oesterseizoen begint namelijk bijna! Dat vieren ze bij Restaurant Noordwest met een heuse Zwoele Oesteravond.

Dat betekent oesters happen aan de wijnbar, met de tunes van dj Marcel Barlag en zijn flamingofiets. Wat een feest. De oesters zijn €2,50 per stuk, of €25 voor een dozijn. Je kunt ook voor het het 3-gangen ‘oester’-diner voor €35,- gaan.

Als je niet van oesters houdt, maar wel zin hebt in een gezellige avond kun je natuurlijk ook gezellig aanschuiven. De borrelkaart is namelijk net vernieuwd! Ik vind de paddenstoelenkroketjes erg lekker klinken. Voor het diner kan het handig zijn om van te voren te reserveren.

Wanneer? Zaterdag 9 september vanaf 19:00
Waar? Noordermarkt 42, Amsterdam

Summer Breeze Latin Festival

De meteorologische herfst begint op 1 september. Daar heeft natuurlijk helemaal niemand zin in. Vandaar dat een beetje Summer Breeze wel welkom is. Lekker in de openlucht in het Vondelpark. Gratis en voor niets. Dus, als je een beetje van salsa houdt moet je hier zijn. Nu nog hopen dat het weer een beetje meevalt. Er wordt een workshop gegeven en er is natuurlijk (als je van latin houdt) goede muziek aanwezig.

Wanneer? Zondag 10 september, van 13:30 – 18:00
Waar? Vondelpark Openluchttheater, Vondelpark 5-A

Valtifest

Het was even spannend voor Valtifest begin deze zomer. Misschien wel het meest (te?) gekke feestje van Amsterdam werd namelijk failliet verklaard. Maar… Met een nieuwe eigenaar en een nieuwe locatie kan het festival alsnog doorgaan. Ze gaan van de NDSM-werf naar Thuishaven, waardoor het een stuk kleiner wordt. En dat is tegelijkertijd goed nieuws! Thuishaven is grotendeels overdekt, dus: feest ongeacht het weer!

Je kunt natuurlijk niet naar binnen zonder goede outfit, dus zoek wat tofs bij elkaar in het thema: ArtiFarti! Via de officiële kanalen zijn geen tickets meer te krijgen, maar op Ticketswap staan er wel een aantal. Succes!

Wanneer? Zaterdag 9 september
Waar? Thuishaven Festivalterrein, Contactweg 68

De Nacht van de Dictatuur

Als het echt slecht weer wordt heb je misschien niet zo veel zin in salsa. Of oesters eten op een terras. Dat snap ik ook wel. Maar De Balie organiseert ook weer leuke dingen. Mocht je benieuwd zijn naar de veelbesproken documentaire ‘Jesse’ (over Jesse Klaver dus), dan kun je er terecht. Maar op 9 september wordt ook de Nacht van de Dictatuur georganiseerd. Een onderwerp dat anno 2017 nog hartstikke actueel is. Er is voor de geïnteresseerden van alles te doen. Een lezing, er wordt een film getoond, een interview… Genoeg om je helemaal onder te dompelen in de wereld van een dictatuur!

Wanneer? Zaterdag 9 september, 20:00
Waar? De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10

Open Monumentendag

#gaypride #amsterdam #lunchen #dineren #dinner #amsterdamculinair #feest

A post shared by Restaurant-Café In De Waag (@indewaag) on

Amsterdam heeft prachtige monumenten. Je fietst er misschien wel dagelijks langs, zonder dat je het door hebt. De Waag van de Nieuwmarkt bijvoorbeeld? Of De Bazel aan de Vijzelstraat? Tijdens de Open Monumentendag kun je op allerlei locaties gratis naar binnen. Dus ook plekken die normaal niet open zijn voor publiek. Daarnaast worden er dingen georganiseerd die er normaal niet zijn. Rondleidingen of workshops bijvoorbeeld. Op de site kun je alle deelnemende monumenten vinden. Persoonlijk vind ik het overzicht van de Gemeente Amsterdam net wat overzichtelijker, maar alsnog hetzelfde idee. Een leuk idee om toch eens naar binnen te gaan bij een monument waar je misschien wel dagelijks langs komt. Of ga op Amsterdams avontuur en ga naar een wat onbekender monument!

Wanneer? 9 en 10 september.
NB. Sommige monumenten hebben aangepaste openingstijden/dagen.

En:

De Hallen doen ook mee met de Open Monumentendag. Tussen 10:00 en 17:00 worden gratis verschillende activiteiten georganiseerd. Kun je meteen even kijken waar je 23 en 24 september moet zijn! Dan komt namelijk de wereldberoemde mixologist Ektoras Binikos naar het Ambacht in Beeld Festival om Masterclasses te geven. In de Hallen dus!

Wanneer? 24 en 25 september, 14:00
Waar? 
De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 47

Weekend lunchtip: Kitchen & Bar Van Rijn

Het Rembrandtplein was in mijn ogen niet echt een aanrader als je op zoek bent naar culinaire hoogstandjes. Maar er bestaan natuurlijk uitzonderingen! Zoals je misschien al op Instagram hebt kunnen zien at Manon laatst bij Kitchen & Bar Van Rijn. Wat werd ze daar flink verbaasd! Goed om te weten, want het Rembrandtplein is natuurlijk een handige locatie voor een fijne lunchspot! Daar moet ik zeker eens langs gaan. Toch nog een beetje Manon in de weekendtips dus, ondanks dat ze in Japan zit en ik het stokje deze keer even van haar over heb genomen!

Waar? Rembrandtplein 17, Amsterdam

 

Sabine de Witte