Weekendtips

Weekendtips week 36: vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september 2018

weekendtips

Het eerste weekend na de zomervakantie is een feit. Het regent weer dagenlang, de IJssel stroomt weer vol en de gedachte van een hittegolf lijkt niets meer dan een vage herinnering. Om niet helemaal te verdrinken in misère komen hier de weekendtips, na een stille zomerstop, want het moet wel leuk blijven in september natuurlijk.

Weekendtips vrijdag 7 september

Vrijdag staat in het teken van de VrijMiBo. Ontspannend de week afsluiten, zodat je de rest van het weekend ook nog wat waard bent en de weekendtips van zaterdag en zondag nog kunt gebruiken!

Live muziek| Café Americain

Klaar voor een wat klassieker avondje uit? Op vrijdagavond is in Café Americain livemuziek en waan je je weer terug naar de jaren 50. Toen was dit een ontmoetingsplek voor heel Amsterdam. Hang ouderwets aan de bar of ga authentiek in een ronde booth zitten. Gelukkig is hun drankkaart wel up-to-date met verschillende cocktails, maar de hapjes blijven echte klassiekers. Bitterballen, nootjes of zuren van Kesbeke. Time to unwind!

VrijMiBo | Bar Kantoor

We hebben het al vaker gemeld: borrel bij Bar Kantoor is top!  Bij Bar Kantoor gaat op vrijdag om 17:00 uur de laptop uit en de out of office aan. Je kan tijdens de VrijMiBo blijven borrelen tot in de late uurtjes. Er staat zelfs een speciale VrijMiBo-cocktail op de kaart. De signature cocktail mengt wodka, aardbei & basilicum shrub en citroensap. Ook de borrelkaart is afgestemd op de overwerkers. Een hotdog van hert met chili mayonaise en rode kool, kaaskroketjes of een taco met worteltartaar. Niet te moeilijk, maar wel smakelijk!

Weekendtips Zaterdag 8 september

De eerste vrije dag van het weekend. De wereld ligt aan je voeten. Wat ga je doen?

Pop-up | Bottines

Als je even wilt uitbrakken van de VrijMiBo van gisteravond en de gedachte aan alcohol je in lichte paniek brengt ga dan naar de opening van een nieuwe pop-up winkel. Heerlijk ontspannen kun je gaan struinen in de winkel van Bottines op de Huidenstraat 13. Zowel voor mannen en vrouwen zijn er verschillende sneakers en laarsjes te vinden. Handgemaakt in Frankrijk en het leer in natuurlijk gelooid. Kun je niet vandaag? De winkel is open van 4 t/m 9 september.

https://www.instagram.com/p/Bmt7lhAns03/?taken-by=bottines_handcraftedfootwear

Weekendtips Zondag 9 september

De zondag wordt ons nog een terrasdag gegund. Lekker met je toet in de zon en nog even de zomer vasthouden!

Rooftop barbecue | MR PORTER

Wat zegt beter ‘zomer’ dat een rooftop barbecue? Een gewaagde keuze met dit wisselvallige weer, maar ze hebben geluk. Sluit het weekend af in de frisse lucht op het dakterras van MR PORTER. Er is een barbecue met een live DJ voor de onmisbare Sunday tunes. Neem plaats aan een van de tafeltjes of plof neer op comfy loungebanken en bestel een overheerlijke cocktail. Geniet ondertussen van het uitzicht en de rust op deze exclusieve plek in Amsterdam en laat je verrassen door vers bereid vlees, vis en vegetarische gerechten. Aanvang is vanaf 12:30 uur en de barbecue duurt tot 16:00 uur.

rooftop barbecue bij MR PORTER

O.Jackie.O | Theater Bellevue

Zondagmiddag – of avond, je wordt op je wenken bediend, is het perfecte moment voor theater. Afgelopen week begon het Fringe Festival, waarbij Amsterdam in het teken staat van theater en dans. Onderdeel daarvan is de 30 minuten durende voorstelling O. Jackie. O. Een intieme montagevoorstelling waarin op poëtische wijze het leven van stijlicoon Jackie Kennedy Onassis en de moord op haar man John F. Kennedy onder de loep worden genomen. Een solovoorstelling van Julie Boellaard – en alleen al omdat het roze pakje haar zo goed staat, zou je zeker moeten gaan. Kaarten zijn nog te koop.

Sabine de Witte