Weekendtips

Weekendtips week 37

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend.

Frank Festival


Frank Festival wil niet in hokjes denken, maar juist verschillen en verschillende mensen samenbrengen. De organisatie wil ruimte geven aan vrije expressie, aan artistieke ontplooiing van talentvolle artiesten, tolerantie en vrijheid. In een prachtig stukje Amstelpark krijg je twee dagen lang de beste nieuwe muziek uit Amsterdam te zien in een vrije en positieve sfeer. Het festival is intiem en er zijn nog kaartjes, dus een must-go als je zaterdag of zondag nog geen plannen hebt!

IJhallen

ijhallen
Zaterdag en zondag is het weer ‘Ij-hallen’ op de NDSMwerf. IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa en een begrip in Amsterdam en ver daar buiten. Het is de perfecte plek om een vintage zonnebril te scoren of een originele aanwinst voor in je interieur. De vlooienmarkt opent om 09.00 uur en de echte schatgravers moeten dus vroeg opstaan, maar dat is het waard!

Tori


Iedere tweede zondag van de maand in de Tolhuistuin: TORI. Tori is het Surinaamse woord voor verhaal en staat symbool voor een warme zondagmiddag met 1 hoofdgast. Deze editie staat er niemand minder dan Pete Philly op het podium en in zijn tori ‘Redemption ofzo’ neemt hij het publiek, middels verschillende gasten, mee in zijn persoonlijke belevingswereld. Een theatrale jamsessie met muziek, verhalen, theater en beeldende kunst.

De pure markt


De Pure Markt wil je graag kennis laten maken met ambachtelijk en lekker eten, dus op de markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf. Heel tof, want zij kunnen je informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. En ook op het gebied van non-food hebben ze een groot assortiment bijzondere producten. De Pure Markt is iedere keer op een andere locatie en deze zondag kun je terecht in het Beatrixpark. Perfect, want het blijft (als het goed is) droog.

Pianomiddag


De Pianomiddag in het concertgebouw is een vervolg op de sinds 1992 zeer succesvolle Pianoavond: een bijzonder huisconcert van hoog amateurniveau in een intieme sfeer en met een aantrekkelijk programma. Deze Pianomiddag biedt een breed scala aan kamermuziek. Met uiteraard veel aandacht voor de piano, maar ook voor blaasinstrumenten en de cello. Op het programma staan werken van onder anderen Bach, Chopin, Gershwin, Miyagi, Poulenc, Saint-Saëns, Skrjabin en Schumann. Heel tof om een keer bij te zijn!

Magneet festival

magneet-festival
Magneet Festival is een evenement waarbij bezoekers eigen creatieve ideeën kunnen indienen en daarmee zelf de inhoud van het festival kunnen creëren. Stadsdeel Amsterdam Oost stelt daarvoor een uniek terrein ter beschikking, een zandvlakte langs de ring A10, waar je dit weekend kunt genieten van muziek, theater, experimentele bouwwerken en allerlei andere soorten kunst. Super leuk!

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)