Weekendtips

Weekendtips week 37: Kunstig het weekend in

discover x nxtmuseum amsterdam

Terug van weggeweest, de weekendtips. Sorry, het was ook onze zomer 😉 Inmiddels is er weer van alles te beleven, hoef je geen afspraken meer te maken en het nieuwe normaal is godzijdank wel voorbij. Tijd om alles weer uit je weekend te halen!

Ontdek de wereld van X by Glenmorangie

Een expositie door kunstenaar Theo Triantafyllidis bij het Nxt Museum: Glenmorangie en Nxt Museum slaan de handen ineen voor de officiële lancering van X by Glenmorangie dé single malt whisky om mee te mixen. Van 17 t/m 19 september kun je bij Nxt Museum, het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst, terecht voor een unieke ervaring, een zintuigelijke speeltuin waar je verwondering de weg moet laten wijzen naast dat je smaakpapillen het overnemen. X by Glenmorangie is een single malt whisky met een rijke en zoete smaak. Denk aan sinaasappelsorbet en chocoladefudge, een heerlijke cocktail die je fantasie op z’n beloop laat. Het is een whisky voor ongebreidelde optimisten. Degenen die vol bewondering naar de wereld kijken. Zij die door het hart worden geleid in plaats van door het hoofd en die het leven kleurrijk inzien. Wij heten je welkom in de wonderlijke wereld die X by Glenmorangie samen met Nxt Museum en kunstenaar Theo Triantafyllidis heeft gecreëerd.

De expositie vindt plaats van 17 t/m 19 september van 18.00 – 21.00 uur. Kaarten zijn via www.nxtmuseum.com te koop voor € 25.
Inclusief een X by Glenmorangie cocktail.

Negroni Week

Een van de klassiekste cocktails, de Negroni, wint alleen maar aan populariteit. Terecht, want simpel, prima als aperitief en digestief en geen ingewikkelde serve of garnering. Toch is een goede Negroni niet vanzelfsprekend en all about de juiste balans. Tijdens Negroni Week kun je bij de bekende cocktailbars de betere negroni’s verwachten, al dan niet met eigen twist. Ik zou zeker Pulitzer’s Bar, Rosalia’s Menagerie en The Flying Dutchman of Dutch Courage even aan doen.

Jansz. Rose Garden

Jansz. Rosé Garden is iedere vrijdag tot en met zondag in september. Proef verschillende rosé voor een speciale prijs en geniet nog even van de welverdiende nazomer, aangezien de echte zomer maar slecht op gang kwam.

Bistro Le Coeur

Ok leuk al die culturele tips en drankjes, maar de inwendige mens wil ook wat. Bistro Le Coeur in de Hartenstraat (hence de naam) gaat verder met een nieuwe eigenaar. Aan het interieur lag het al niet, maar na tante C kon het qua menu wel een upgrade gebruiken. Chef Rick Swinkels (bekend van pop-up restaurant Staets, restaurant Jacobsz dat helaas niet meer is en Sjefietshe) heeft samen met L’Atelier du Champagne Le Coeur overgenomen en gaat koken zonder teveel pretenties. Simpel maar goed, precies zoals de Franse keuken bekend staat. In combinatie met een goede bubbel uiteraard, want L’Atelier du Champagne is ook al zo’n fijne verborgen parel.

Sjefietshe x Belvedere

Vodka merk Belvedere sloeg de handen in een met favoriet restaurant Sjefietshe en samen creëerden ze een bijzondere ceviche genaamd de Belviche. Een ceviche van dorade gegaard in Belvedere Lemon & Basil Organic Infusion vodka. De dorade is in gravad lax-style, à la minute gegaard in vodka met citroenrasp, basilicum olie met daarnaast avocado, venkelkruid, zuurdesem crisps en salsa verde. Geserveerd met bijpassende Belvedere Lemon & Basil Spritz-cocktail om de ervaring compleet te maken. Wil je!

GLUE Amsterdam

GLUE Amsterdam verbind de stad via design. In vier dagen kun je via architectuur, design, galerijen, musea bezoeken via handige routes in de stad. Zo goed als helemaal gratis, alleen voor het STEDELIJK moet je betalen. Bekijk alle deelnemers en routes of trek je eigen plan!

Unseen Amsterdam

Van 17 tot en met 19 september staat het Westergasterrein, Amsterdam in het teken van fotografietentoonstelling Unseen. Naast gerenommeerde namen als Erwin Olaf, Ruud van Empel en Bertien van Manen is er ook ruimte voor jong, aanstormend talent. Met 65 galeries die hun werk presenteren, zit er zeker ook iets voor jou bij.

ARTZUID ARTIST TALKS

Vanaf komend weekend kunnen bezoekers van ARTZUID deelnemende kunstenaars ontmoeten tijdens ARTIST TALKS op zaterdag en zondag om 16.00 uur. Natasja Alers en Nelson Carrilho zijn de eersten in de reeks. Zij vertellen respectievelijk 18 en 19 september over hun werk op de beeldenroute en nemen bezoekers mee in hun beeldtaal en manier van werken. Daarna volgen Fernando Sánchez Castillo (25/09), Joanneke Meester (26/09), Marieke Bolhuis (02/10), David Bade (03/10), Iris Le Rütte (09/10) en Anne Wenzel (10/10). De Britse kunstenaar Marc Quinn geeft vrijdag 8 oktober om 14.00 uur een toelichting op zijn project ‘100 Heads’, de portretbustes van vluchtelingen waarvan er tien op ARTZUID vertegenwoordigd zijn. De ARTIST TALKS vinden plaats bij het Informatiepaviljoen bij Minervalaan 1. De toegang is 15 euro p.p., inclusief hapje en drankje na afloop. Tickets reserveren via de webwinkel: www.artzuid.nl/webshop. De (gratis) beeldenroute ARTZUID 2021 op de Apollolaan en Minervalaan in Amsterdam-Zuid duurt nog tot en met 17 oktober. Volg het nieuws via Facebook en Instagram.

The Next Closet drop-off

Heb jij nog prachtige items in je kast die je om wat voor reden nooit meer draagt en zijn ze eigenlijk te mooi om zomaar weg te doen? The Next Closet maakt het je makkelijk; breng je items tot en met 1 oktober langs bij Fosbury & Sons (GEEN fast fashion merken als H&M, zara etc.) en zij gaan voor je aan de slag met de fotografie en styling, zodat jij er wat leuks aan overhoud en wellicht uit andermans kast kunt shoppen.

Internationale tips

Mocht je in Brussel zijn, Brussels Gallery Weekend is altijd een feestje. In Berlijn wil je de Berlin Underground Art Week checken en is het Berlin Light Festival weer begonnen. Zelf ben ik in Parijs en ga ik o.a. de Diptyque tentoonstelling bezoeken.

Sabine de Witte