Weekendtips

Weekendtips week 38: vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 september 2018

weekendtips

Weekendtips, dat betekent dat het weekend is! Het is geen geheim dat het dit weekend gigantisch officieel herfst is. Dat zie je al gelijk aan het weerbericht. Echt met bakken komt het zondag uit de hemel. Ga je voor Netflixen op de bank of kom je toch in actie?  Aan de weekendtips zal het niet liggen!

Weekendtips week 38

Tussen de buien en het Netflixen door is er genoeg te doen om je herfstblues kwijt te raken. We snappen dat het lastig is na deze geweldige zomer – en de Indian Summer traktatie van afgelopen week. Maar: na regen komt zonneschijn. En de maandag lijkt nu nog heel ver weg!

Zaterdag| Platzangst van Pleinvrees @ Thuishaven

De Berlijnse lievelings-dj’s van Sabine zetten deze zaterdag een goed feest neer bij Thuishaven tijdens Platzangst. Gelukkig blijf het zaterdag nog wel droog dus je kunt nog voor de laatste keer een Indian Summer vibe creëren om het buitfestivalseizoen te pauzeren. Mocht het toch gaan regenen sta je in ieder geval nog droog in de gigantische circustent!

Platzangst Pleinvrees feest

Zondag|House of Senang markt @ Villa Buitenlust

Villa Buitenlust, het huis naast Buurtboerderij Ons Genoegen bij het Westerpark, is sinds 7 september helemaal klaar om gasten te ontvangen. Ik ben altijd al fan geweest van Buurtboerderij Ons genoegen dus dit vind ik zelf erg leuk. Op zondag 23 september van 12.00 tot 18.30 uur is het in Villa feest: House of Senang, een markt met alle ingrediënten om je senang (tevreden, prettig) te voelen: workshops, massages en funky producten. Het kampvuur gaat aan, er zijn toffe tunes. Wat wil je nog meer? Heeft feest is eigenlijk buiten, maar bij heel veel regen wordt de markt naar binnen verplaatst.

Hele weekend|Sonos tech @ Sonos Home Amsterdam

Je hebt natuurlijk ook mensen die de herfst verwelkomen. Sonos en Faberyayo bereiden je in hun nieuwe samenwerking bijvoorbeeld voor op een knusse herfst lekker thuis. Het Comfy Season – zoals Faberyayo het noemt – is de titel en het thema van zijn nieuwe album dat hij samen met Abel opnam. De boodschap? Er zijn genoeg leuke dingen om samen thuis te doen. En dat kan van alles zijn. “Het is het seizoen van comfy klederdracht in beigetinten, het seizoen van latte’s in meeneembekers, het seizoen van binnen onlineshoppen en thuisblijfromantiek”, zegt Pepijn Lanen (Faberyayo). En die vibe voel ik wel. Kom zaterdag of zondag naar Sonos Home Amsterdam om het nieuwe album van Faberyayo en Abel te beluisteren. Met een bijzondere experience brengt Sonos de wereld van Faberyayo en Abel visueel tot leven – en dankzij de nieuwe Sonos Beam, de slimme soundbar, ook in hoge kwaliteit geluid. Meld je hier aan.

Hele weekend| Unseen @ Westergasfabriek

De zevende editie van Unseen gaat dit weekend weer van start. In de Westergasfabriek kun je weer je ogen uit kijken met de mooiste fotografie van onbekend talent. Ze zeggen zelf dat dit het meest gevarieerde en volle programma tot nu toe is. Lekker struinen en warme chocolademelk drinken. Klinkt als een heerlijke herfstdag.

Hele weekend| Najaarsmarkt @ Hortus

De Hortus Amsterdam organiseert op 22 en 23 september de traditionele Najaarsmarkt in de tuin. Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met heerlijke producten van de oogst, zoals fruit en jam. Heerlijk zelf gemaakt! Er zijn maar liefst 15 verschillende kramen, met onder andere bijzondere bollen, zaden en planten. In de tuin worden ook rondleidingen gegeven. De Hortus is op zaterdag en zondag open van 10 -17 uur. De reguliere entreeprijzen gelden.

Hele weekend| Ambacht in beeld pop-up store @ De Hallen

Vanaf deze week kun je alvast gaan rondneuzen in de pop-up store van ambacht in beeld: The Maker Store. In de pop-up store vind je een mooie selectie artikelen, van messen, houten schalen en keramiek tot sjaals, kussens, sieraden en tassen. Je kunt dus nu de producten van de ambachtslieden al kopen. Het Ambacht in Beeld Festival begint pas volgende week. Genoeg tijd om je te verheugen en om je in te schrijven voor de vele workshops en masterclasses die ze geven.

Hele Weekend| Stadswijngaard @ Hotel The Hoxton

Mindful wijndrinken bij een wijngaard in hartje Amsterdam? Kan. Dit hele weekend kun je bij Hotel Te Hoxton gaan wijnproeven. The Urban Winery is een initiatief van Lindeman’s, die dit jaar zijn 175-jarig bestaan viert. Genieten en ontspannen staan centraal dus er is ook uitgebreid aandacht voor lekker eten & drinken. De hele dag kun je meedoen aan gratis wijnaciviteiten als wijnproeverijen in de ‘wine experience room‘en ook mindful drinking van Meditation Pop-Up.  Je kunt zelfs een ‘bring the sunshine’ moment creëren. En zeg nou zelf, dat kunnen we met zijn allen best gebruiken dit weekend. <

Openingstijden Urban Winery
Vrijdag: 19:00-22:00
Zaterdag: 13:00-22:00
Zondag: 13:00-21:00

WIN: Kaarten voor het Amsterdam Wine Festival

En we zijn nog niet klaar. We hebben namelijk nog een leuke winactie voor komende week. Dan staat het Amsterdam Wine Festival weer op de agenda en geven we 5×2 kaarten weg! Je maakt kans door @yourambassadrice op Instagram te volgen. Geef in een DM aan dat je de kaarten wilt winnen en wie weet! Alle winnaars krijgen donderdag bericht.

Sabine de Witte