Weekendtips

Weekendtips week 38

weekendtips-amsterdam-week-7

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend.

TonTon in de Zon


Het westerpark is, na het overweldigende succes van TonTon Club XL, zo goed bevallen dat de TonTon Club deze zomer 2 volle maanden in de openlucht te bewonderen is! Ook leuk in de regen; TonTon in de Zon. Aan de voet van het prachtige oude pand aan de Polonceaukade, nummer 27, zal een outdoor gamehal uit de grond gestampt worden. Uiteraard zijn alle ingrediënten die je van TonTon gewend bent weer aanwezig. Bier, airhockeytafels, food, flipperkasten, DDR, Mario Kart, racers en installaties.

NeighbourFood Market

neighbourfood
Eén van onze all-time favorieten en dit weekend is het weer zo ver: de Neigbourfood Market. Een platform voor plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs. Iedereen die houdt van ambachtelijk, lekker, samen eten en op zondag enigszins op tijd uit bed is kan genieten van een heerlijke middag.

Studenten in Roest


Het Amsterdams Studenten Festival is een jaarlijks terugkerend cultureel evenement georganiseerd voor en door studenten en biedt een podium aan jong talent in verschillende categorieën: muziek, podiumkunst en beeldend. Van bands tot singer-songwriters, van theater tot fotografie en van schilderkunst tot cabaret: iedereen is welkom! Hiernaast is er ook ruimte voor gevestigde namen en heel veel leuke activiteiten. Tijdens het festival zijn per categorie publieksprijzen uitgereikt. De winnaars van de categorie podiumkunst zijn dit jaar het improvisatiecomedy trio Beperkt Houdbaar en theatergroep ’t Zintuig. De winnaars van de categorie muziek waren Nana en Last Thursday. Aankomende zondag spelen ze in Roest, als onderdeel van hun prijs.

Felixtival


Tijdens het Felixtival zijn door het hele pand van Felix Meritis optredens te zien en te horen van de beste muzikanten, dansers, schrijvers en DJ’s. Dwaal door het gebouw, laat je verrassen door intieme concerten of ga los op de dansvloer. Luister naar de groovy funk, rock en blues van Sven Hammond, de frisse elektronische sounds van Cut_ en ga los op de muziek van de Mannen met Snorren in de Concertzaal. De sterrenzaal is het podium van de literatuur en het schrijverscollectief Verhaaltje voor de dorst host de avond met ongepubliceerde schrijvers met ongezouten verhalen.Laat je lichaam los op de drumsolo’s van Bob Hogenelst in de Shaffyzaal en geef je over aan de zintuigen onder begeleiding van Bodylounge in de Koepelzaal. En wil je een kijkje te nemen op het dak van Felix Meritis? Dat kan, samen met een ervaren sterrenfanaat krijg je de kans om de hemellichamen te bewonderen en je te verlichten op sterrengebied.

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte