Weekendtips

Weekendtips week 39

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend.

Munch : Van Gogh


Ontdek in de tentoonstelling ‘Munch : Van Gogh‘ de parallellen tussen twee iconische kunstenaars: Vincent van Gogh en Edvard Munch. Hun visies op leven en kunst zijn nauw aan elkaar verwant, ondanks dat ze elkaar nooit hebben ontmoet. Hun werk is kleurrijk, intens, expressief en radicaal en hun levens hebben opvallend veel raakvlakken. Bewonder de vele topstukken vanuit de hele wereld (waaronder ‘De schreeuw’ van Munch en ‘Sterrennacht boven de Rhône’ van Van Gogh) vanaf dit weekend in één spectaculair overzicht in het Van Gogh Museum.

Opening Oosterpark


Nieuw gras, vernieuwde vijver, paden, banken, bomen, struiken… de renovatie van het Oosterpark is klaar! De komende jaren wordt er nog wel verder gewerkt aan de uitbreiding van het park, maar deze zaterdag wordt gevierd het park -sterker dan ooit- teruggegeven wordt aan de bewoners en bezoekers. Er is een feestelijke opening met een gevarieerd programma, verzorgd door allerlei verschillende partijen uit Amsterdam Oost. Er is muziek, theater, circus en sport en er zijn lezingen en rondleidingen. Een cultuur dagje buitenlucht dus!

Akwasi speelt Bram Vermeulen


Akwasi, bekend van hiphopformatie Zwart Licht, maakte voor zijn soloalbum een reeks liedjes, gebaseerd op het oeuvre van de Nederlandse zanger Bram Vermeulen. Het resultaat is een combinatie tussen hiphop en pop, geïnspireerd door en met bewerkingen van de inmiddels ruim 10 jaar geleden overleden zanger/theatermaker Bram Vermeulen, die een grote inspiratiebron vormt voor Akwasi. Aankomend weekend kun je in het Bijlmer Park Theater gratis komen luisteren naar de virtuoze taalacrobaat.

24H Zuid/Zuid-Oost


Tijdens 24H Zuid/Zuidoost ga je 24 uur lang op avontuur in Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Zuidoost. Van theater, klooster tot kinderboerderij en van bank, koffiezaak tot massagesalon: overal gaan deuren open en ontdek je bijzondere, veelal gratis activiteiten. Ga mee op nachtsafari per boot door het Amsterdamse Bos, kom klooster bier proeven in de Bijlmer en geniet van de leuke concerten en voorstellingen in het aanbod. 24H Zuid/Zuidoost is je een etmaal lang verwonderen over wat deze twee heel verschillende, maar allebei bruisende buurten te bieden hebben. Of je nu een buurtbewoner bent of je juist een keer een andere buurt wil verkennen!

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte