Weekendtips

Weekendtips week 39: 29, 30 september en 1 oktober

weekendtips

Elke week zijn er een stuk of 100 weekendtips waar ik een selectie uit kan maken. Want man, man, man wat gebeurd er toch veel in de stad! Deze week koos ik voor een heel klein beetje Japan, want ik heb nu al weer heimwee. Niet getreurd, er is een Japans filmfestival én een overheerlijke brunch bij Izakaya, komt het toch nog goed met die dosis Japan. Maar uiteraard is er meer!

CAMERA JAPAN festival 2017 Amsterdam

Zoals jullie ongetwijfeld weten ben ik net terug uit Japan en wat was het mooi en bijzonder! Zo bijzonder zelfs dat de kans groot is dat in in april terug ga. Tot die tijd moet ik het doen met mooie beelden en foto’s van dit land. En laat nou net dit weekend CAMERA JAPAN plaats vinden. Een jaarlijks terugkerend festival, cultureel festival Met veel aandacht voor Japanse film. Naast film is er ook ruimte voor visual arts, muziek, dans, mode, eten en meer.

Dit jaar ligt de focus op het eiland Kyushu. Aan de hand van meer dan 40 films variërend vban horror tot anime leer je meer over het land. En ook bijzonder, bijna alle film hebben hun Nederlandse premiere op het festival.

Voor het volledige programma check je de website.

Waar?: Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam
Wanneer?: 29 september t/m 1 oktober

Amsterdam Wine Festival – Oogstfeesten Noordelijk Halfrond

Monday blues – Want to buy some wine?! ?????

A post shared by Amsterdam Wine Festival (@amsterdamwinefestival) on

Wijn! En een festival! Ik schreef er afgelopen week al over, het Amsterdam Wine Fest.

Na het succes van de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond, viert Amsterdam Wine Festival eind september ook de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond. Dat wordt dus volop genieten van het beste boven de evenaar!

Zet je schrap, want ze trekken alle registers open voor deze tweede editie. Natuurlijk komen er prachtige wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje aan bod, maar denk ook aan parels als Oostenrijk, Slovenië of een wijngebied als Californië. Verwacht meer wijnen, meer workshops en nog meer beleving. Dit wordt maximaal genieten voor elke wijnliefhebber!

Waar?: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer?:
Vrijdag 15:00 – 01:00 uur
Zaterdag 13:00 – 01:00 uur
Zondag 13:00 – 22:00 uur

Always in Risk, Yet Never in Danger. Rietveld Graphic Design

STEDELIJK THROWBACK | This year it is 60 years ago that the Stedelijk Library opened its doors. Before that there were only some bookcases. The library and restaurant were both in the room with Karel Appel's wall painting which is now called the Audi Gallery. The library was moved to the basement of the museum years ago. And more has changed… smoking was still permitted then! As part of Stedelijk Book Club: Print! Press! Publish! 2017 the annual Book Sale will take place in the library tomorrow. It allows visitors to purchase numerous publications about contemporary art from the Netherlands and abroad (both used and brand new copies). Which booklovers you know, should be there? More info: bit.ly/PrintPressPublish2017 #stedelijkthrowback #tbt #throwbackthursday #tbtmuseum

A post shared by Stedelijk Museum Amsterdam (@stedelijkmuseum) on

Deze vrijdag opent er een nieuwe tentoonstelling in mijn favoriete museum, het Stedelijk Museum.
Het Stedelijk Museum en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam hebben een lange geschiedenis met elkaar. Oud-Stedelijk directeur Willem Sandberg stelde begin jaren ’60 voor om architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld het academiegebouw te laten ontwerpen. Met docenten van de afdeling grafisch ontwerpen van de Rietveld Academie is er van oudsher veel contact.

In deze nieuwe tentoonstelling presenteren het museum en de academie een selectie van opdrachten die studenten van de afdeling grafisch ontwerpen tijdens één semester in 2017 ontwikkelden. De presentatie is tijdens een zomerworkshop door studenten ontworpen en bestaat uit een display, een format voor bijschriften en een publicatie getiteld *See also – een lexicon van begrippen en definities uit de vormgevingspraktijk.

Always in risk, yet never in danger toont de verschillende stadia in het leerproces; het werk is het resultaat van een opdracht, vraag of een onderzoek. Het zijn ontwerpen die wellicht nooit in het publieke domein terecht zullen komen en hebben soms bijna een prototypische kwaliteit: ze zijn een oefening maar geven ook uitdrukking aan een verlangen om te communiceren in tekst en beeld.

Waar?: Stedelijk Museum, Amsterdam
Wanneer?: canaf 20 september t/m 29 oktober dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur en op vrijdag zelfs tot 22.00 uur

IZAKAYA Supreme Brunch

After a short summer break the IZAKAYA Supreme brunch is back on the first of October in Amsterdam!

A post shared by IZAKAYA Asian Kitchen & Bar (@izakaya_official) on

Brunch, een van mijn favoriete bezigheden voor de zondag! En ook dit weekend is er weer een bijzondere én overheerlijke brunch te vinden in de hoofdstad. Bij Izakaya op precies te zijn. Aankomende zondag is daar namelijk weer de Supreme Brunch. Een exclusieve, zondagbrunch waar je kunt genieten van de creatieve Nikkei keuken, cocktails, champagne (yeah for boozy Sundays!) en een leuke club mensen. Brunchen, maar dan next level. Want brunchen met je ouders, dat kan altijd nog…

De brunch is €75,- inclusief de brunch en een welkoms cocktail. Let op, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen dus reserveren us gewenst.

Waar?: Izakaya, Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam
Wanneer?: zondag 1 oktober van 13.00 tot 18.00 uur

Nieuwe cocktailkaart Pulitzer bar

Of ik de nieuwe cocktailkaart in de Pulitzer bar wide testen? Uiteraard! Afgelopen week was het zo ver! Andrei Talapanescu, Head Bartender van de Pulitzer’s Bar, maakte een nieuwe kaart helemaal klaar voor de herfst. Het thema is The Great Gatsby” en dat vertaalde hij naar cocktails met namen als de “Dashing Daisy” en “the Summer of 1922”.

Cocktails met verrassende ingrediënten als habanero peper, koriander of pink lemon. Op de kaart geen ingerdienten van de cocktail, maar een omschrijving van de smaak. Zo kun je kiezen voor de “Lavish Party” die wordt omschreven al Bruisend, aromatisch, fris. Alles wat je bij een lavish party verwacht. Naast deze “nieuwe” cocktails staan uiteraard ook de klassiekers op de kaart. De perfecte plek om op zaterdagavond op een fluwelen bank te ploffen en ze gewoon allemaal te proberen.

Waar?: Pulitzer’s Bar, Keizersgracht 234, Amsterdam

Sabine de Witte