Weekendtips

Weekendtips week 39 & 40: 28, 29, 30 september & 5, 6, 7 oktober 2018

weekendtips

De weekendtips komen vanaf nu per twee weken. Zo kun je al een beetje vooruit plannen. En er staan echt veel leuke evenementen op het programma. Festivals, oesters, livemuziek voor week 39. Week 40 heeft een Japans tintje en veel tips voor educatief vermaak in de late uurtjes!

vrijdag 28 september|Vincent op vrijdag @ Van Gogh Museum

Iedereen faalt meer dan eens in het leven. Niks om je voor te schamen, maar soms kan het bevrijdend werken om ook andermans faalervaringen te horen. Ook Vincent van Gogh kon er een potje van maken. Je kunt deze vrijdag in het Van Gogh Museum al je faalangsten overboord gooien. Luister naar de fucked-up verhalen van anderen, krijg een workshop eerste hulp bij falen en dans vervolgens schaamteloos tijdens de silent disco. Succes gegarandeerd.

Zaterdag 29 september| Podcastfestival @ LAB111

Podcasten zijn erg populair aan het worden dus het was wachten op het eerste podcastfestival. Eindelijk is hij er dit weekend bij LAB111. Voor makers en fans is er genoeg te doen: sprekers, interviews, workshops en live-shows. Er is geen kaartverkoop aan de deur dus koop via de website alvast een kaartje.

Podcastfestival LAB111

Zondag 30 september|Oesterfest @ BAUT

Toch jammer dat oesters in mijn top-twee lijst staat met etenswaar die ik echt niet weg krijg. Mijn andere is drop dus je snapt dat ik me vaak onbegrepen voel. Ben jij nu wel iemand die haar vingers aflikt bij de gedachte aan deze parelschenkers, dan kun je deze zondag naar BAUT voor het Oesterfeest. Oesters voor 1€ (Classic, Asian Style & Bloody Mary) en een coctail erbij!

Zondag 30 september| Live Jazz @ restaurant MOER

Van 14:00 uur tot 18:00 uur brengt de live jazz band de lazy sunday sfeer naar MOER. Geniet van de muziek en fijne biologische gerechten met groenten in de hoofdrol. De chef zorgt voor verrassende gerechten die perfect in balans zijn met vlees of vis. Schijnt de zon? Neem dan plaats op het gezellige terras. Als het wat frisser is, schuif je gewoon lekker binnen aan.

Hele weekend week 39|Ambacht in Beeld @ De Hallen

Als het goed is heb je al wat foto’s van Sabine langs zien komen bij Ambacht in Beeld in De Hallen. Dit weekend is het festival van start gegaan waarbij je kennis maakt met eeuwenoude ambachten. Glasblazen, smeden of pottenbakken je kunt de ambacht zelf ook leren tijdens de workshops. Ook zijn de producten te koop in The Maker Store. Ook leuk als cadeautip!

Ambacht in Beeld festival Bram Kloos
Credits: Bram Kloos

Hele weekend week 39| Amsterdam Wine Festival @ Westergasfabriek

Vorige week hadden we een winactie voor het Amsterdam Wine Festival. Je kon kaarten winnen voor het festival dat dit weekend plaatsvindt in de Westergasfabriek. Er zijn optredens, fijne muziek, goed eten, maar bovenal een enorm aanbod aan wijnen. Lekker proeven!

Amsterdam Wine Festival

Donderdag 4 oktober| Nachtcollege @ Hortus

De nachtcollegereeksen bij de Hortus gaan weer van start. In 2018 staat het in het teken van stad en natuur. In dit eerste college komen stadecologen Geert Timmermans en Anneke Blokker vertellen over de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van mens, dier en plant. Hoe leven 10 duizend diersoorten, 820 duizend mensen en ontelbare planten samen in de stad? Je komt het hier te weten. Het college vindt plaats in het Kaslokaal midden in de donkere tuin.

Vrijdag 5 oktober| Bioscoopmenu @ Van Rijn

Lekker film kijken en op de bank bank eten? Doe het deze vrijdag buiten de deur. Aankomend weekend is je kans om te genieten van het 3-gangen bioscoopmenu bij Van Rijn Kitchen & Bar. Sluit het diner af met een goede film in de bios bij . Het enige wat je hoeft te doen, is een dag van tevoren je favoriete film door te geven bij de reservering

Zaterdag 6 oktober | Weekend van de wetenschap @ Artis

ARTIS doet mee aan het landelijke Weekend van de Wetenschap. Ga op zaterdag 6 oktober tussen 19.00 en 23.00 uur langs, doe mee met de Micropia-pubquiz en word zelf laborant in Micropia. Of ga op ruimtevakantie in het Planetarium. Wil jij skiën op de manen van Saturnus of zonnebaden bij een dubbelster? In samenwerking met de Volkssterrenwacht Amsterdam staan buiten ook telescopen om live naar de sterrenhemel te kijken. Het complete overzicht van activiteiten tijdens Week van de Wetenschap vind je hier.

Weekend van de Wetenschap Eveline Crone
Ambassadeur Eveline Crone

Zondag 7 oktober|zondagmarkt @ Westergasfabriek

Het is weer de eerste zondag van de maand dus dat betekent weer zondagmarkt in de Westergasfabriek. Sla hier je slag voor kunst, kleding, sieraden, heerlijk eten, verzorgingsproducten en nog veel meer dingen waar je vrolijk van wordt.

Hele weekend week 40| Camera Japan Festival @ Kriterion & Eye Filmmuseum

Camera Japan is een Japans filmfestival dat hoofdzakelijk gaat over film, maar ook over onder andere visuele kunst, mode, architectuur en eten. Vanaf donderdag 4 oktober is kun je in Amsterdam het festival bezoeken bij Eye en Kriterion. Toegang tot deze locaties is gratis, maar om de films of exposities te bekijken kun je hier tickets halen.

Japan Camera Filmfestival Jan The. Japans
Credtis: Jan The

Hele weekend week 40| Japanse tentoonstelling @ Eye

Als je dan toch naar Eye gaat vergeet dan ook niet om de Japanse tentoonstelling van Ryoji Ikeda te bezoeken. De tentoonstelling is niet groot, maar wel indrukwekkend. Veel beeldende kunstwerken die een trippend effect hebben. Een aanrader voor een dagje Japans.

Sabine de Witte