Travel Weekendtips

Weekendtips week 4: 24, 25 en 26 januari – Kunstig, Chinees en relaxed

weekendtips sabinedewitte

Voelt januari voor jou ook als zo’n ellendig lange maand? Gelukkig is het einde in zicht, de meeste salarissen weer betaald en als je mee deed aan Dry January is het bijna weer tijd voor gezelligheid. Na afgelopen drukke weekenden ga ik het weekend zo min mogelijk de deur uit, krijg ik lekker vriendinnen op bezoek en ga ik het even niet zo bont maken als de afgelopen weken. Bovendien heb ik niet zo lang aan mijn huis gewerkt om er vervolgens nooit te zijn, ha! Mocht jij thuis op de bank zitten of lekker rommelen nou totaal niet zien zitten, no worries, er valt genoeg te beleven.

Vrijdag 24 januari 2020

Het weekend inluiden met een vrijmibo op kantoor is een goed begin, maar voor mij ook altijd garantie voor een lange avond. Van de ene borrel naar de kroeg of een ander feestje. Op deze plekken je weekend inluiden is altijd fijn!

Zoku After Work Open Stage

Zoku is niet alleen een hele fijne werkplek (zeg vooral hoi als je mij hard ziet tikken aan de biertafel, mijn vaste plek als ik daar aan het werk ben), ze hebben een hele rits aan leuke (community) events. Eentje daarvan is de After Work Open Stage, waarbij iedereen (in overleg met de band) de microfoon kan pakken en zijn/haar muzikale talenten kan delen. Geweldig initiatief, altijd super gezellig en ik heb er al heel wat nieuw en jong talent voorbij zien komen.

Generation 2020 – Capital C

MOAM is een creatief mode collectief en zij hebben bij Capital C een nieuwe plek gevonden om met de grootste pop-up expositie te laten zien waar ze zoal mee bezig zijn. Een van de belangrijkste onderwerpen van dit moment, sustainability, is wat vandaag op de agenda staat. Niet alleen is vanavond te zien wat er ontworpen is, er is een discussie avond zoals voorgaande Gen’20 events. Aanrader als je ook geïnteresseerd bent in een duurzame wardrobe.

House of Music – Funk Up Your Soul – Mayer Manor

Een van de mooiste plekken van Amsterdam als je het mij vraagt, de Mayer Manor. Ik heb er een aantal mooie feestjes en events gehad en kan je dan ook van harte aanraden om hun events in de gaten te houden. Vanavond staat het Manor in het teken van Soul, want die heerlijke muziekstroom mag best wat vaker te horen zijn. Zet je zwoelste heupje voort!

Zaterdag 25 januari 2020

Het Chinese nieuwjaar wordt uitbundig gevierd in de Chinese buurt in Amsterdam (de Zeedijk is een groot Chinees feest, heel gezellig), maar er zijn ook een aantal pop-ups buiten de Amsterdamse ring die zeker het bezoeken waard zijn:

Bordes Marrakech in Almelo

Ja, je moet hiervoor een stukje rijden/treinen, maar de initiatiefnemers van Brood met Spelen zijn in het Oosten het brein achter veel fijne hospitality concepten. Deze pop-up tovert een stukje oud stadhuis om tot een Marokkaans riad vol Mediterraanse lekkernijen, buikdanseressen en een setting die je doet vergeten dat je ‘gewoon’ in Nederland bent. Bordes Marrakech is open tot 31 maart, dus mocht dit weekend niet lukken, heb je nog even om een tripje Almelo te plannen.

View this post on Instagram

🖤7 DAYS TO GO… • Onze nieuwe hoofdstuk – Bordes Marrakech – begon voor ons al 6 maanden geleden. In die 6 maanden hebben wij er alles aan gedaan om vanaf 15 januari een topprestatie neer te kunnen zetten; de oude publiekszaal is omgetoverd tot een sprookjesachtige riad, de heerlijke wijnen zijn na lang wikken en wegen gekozen en het menu is tot in de puntjes uitgedacht. • Met nog 7 nachten te gaan komt de ''eerste avond'' dus steeds dichterbij. Én om eerlijk te zijn… wij kunnen niet wachten. De energie giert door onze lichamen. Het enthousiasme zit hoog. Wij zijn klaar om ons verhaal te vertellen. Het verhaal van Bordes Marrakech. • 👉🏼 Dit is het gerecht ''Fata Morgana'' van het menu De Nomade. Vanaf 15 janauri te proeven… Tot snel!👊 – Team XO #BORDESMARRAKECH #RESERVEERNU

A post shared by Bordes Marrakech – XO (@bordesmarrakech) on

The Royal Hangover in Rotterdam

Rotterdam voelt voor mij altijd als de Nederlandse versie van Berlijn en ik vind het dan ook een feestje om er te zijn. En nu geeft de stad wel weer een hele goede reden! Een kater met een kroontje, kan dat? Wel in 010, waar je tot 2 februari terecht kunt voor The Royal Hangover. De Arminiuskerk in de Witte de Withstraat (leukste straat van de stad natuurlijk) is tijdens het IFFR een bijzondere dining experience. Denk aan je eigen service bel, een bruidegom die komt zorgen dat je het naar je zin hebt, lange tafels vol met vrolijke kandelaars, bloemen en alles wat je in een gewone kerk niet ziet. Tel daarbij goed eten op en een in de puntjes verzorgde setting door Florine en Jos, een bekend duo van dit soort fijne events, en dit is een absolute must.

Opening Dadara bij KochxBos Gallery

Liever in de stad blijven? Mag ook, maar doe dan alsnog iets niet alledaags. Vandaag is de opening van Dadara’s expositie ‘Every Journey of a Thousand Hearts starts with a single Beat’ wat het hart laat zien van Dadara’s werk. Bekend geworden in de tech scene, fervent Burning Man bezoeker en met een soms ietwat bizarre stijl is dit werk ineens heel concreet; alles wat met het hart te maken heeft, van zijn eigen openhartoperatie tot een mediterend hart. KochxBos Gallery biedt de kunstenaar vaker een podium, en dat juichen we alleen maar toe. Te zien tot en met 15 februari.

Chinees Nieuwjaar – Ron Gastrobar Oriental

Het jaar van de Rat, dat is wat de Chinezen afgelopen week vierden (met een zwart randje erom heen laatst, mocht je richting Corona-virus gebied moeten reizen, vergeet je mondkapje niet en sterkte!). Bij Ron Gastrobar Oriental (die in de Kerkstraat, mijn lievelings) kun je het vieren nog eens dunnetjes over doen.

Hotel MAI

Uit de koker van Vondel hotels op een gewaagde plek: aan de Geldersekade met de Zeedijk als achtertuin, opent hotel MAI, precies rond het Chinese nieuwjaar. Toeval bestaat natuurlijk niet, maar mooi ziet het er zeker uit. Ik had ook niet anders verwacht, – hotel Mercier is zo’n plek waar ik prima zou kunnen wonen – net als in De Jonker in de Plantagebuurt – een soort Gorki Apartments in Amsterdam, prachtig. Alles klopt er, qua inrichting en serviceniveau.

Zondag 26 januari 2020

Zondag is hopelijk voor jou ook een dag waarbij je lekker doet waar je zelf zin in hebt; Self-care Sunday is mijn lievelings! Uitslapen, luieren, beetje dit, beetje dat, museum hier, lunch daar, maar vooral heel veel ik. En soms sociale dingen, en dan zijn dit wel fijne dingen om samen te ondernemen.

Pop-up Expositie The African Art of Appearance – New North

18 Afrikaanse artiesten en de diaspora, dat is wat je kan verwachten bij The African Art of Appearance. Percepties op Afrikaanse verschijnselen via fotografie, fashion, digital. Soms met een knipoog, altijd met een bijzondere stijl.

Sunday Boil – The Good Companion

Bij The Good Companion is het altijd goed eten voor pescatariers, want ze staan bekend om hun goede visbereidingen. De Sunday Boil is een mooie kennismaking, mocht je dit fijne gezelschap op de Westerstraat nog niet kennen. Spoiler alert: rivierkreeftjes.

Sunday Dewi’s JAM – Skylounge

Uitgebreid geluncht of gebruncht en zin om nog even lekker ergens uit te buiken? Dan is Dewi’s Jam in de Skylounge voor jou. Dewi (her)ken je misschien nog uit K-otic, de zangeres speelt al jaren individueel aardige noten en krijgt daar op de zondag een heel gezellig podium voor.

Ook dit nog

Restaurant JA in de Pijp is open en daar zit een mooi verhaal achter: het huiskamer gevoel en de liefde voor alles wat ze daar doen is ooit ontstaan bij restaurant Jacobsz, waar eigenaren Julius en Amy destijds werkten, elkaar ontmoetten en verliefd werden. Hun kindje is de heerlijke uitkomst hiervan. In de Hollandsche Manege is tot en met 2 februari het kunstwerk Levenslicht te zien, dat Daan Roosegaarde maakte als extra nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog en alle Holocaust slachtoffers. Niet leuk, wel noodzakelijk om te zorgen dat iets dergelijks nooit meer kan gebeuren. Hotel Boat & Co heb je vorige week in de Hotelnacht tips al voorbij zien komen, voor interior lovers is dit een absolute must. Restaurant Vessel is de place to be voor foodies in het nieuwe hospitality concept, ik ben benieuwd! Het klassieke FLO aan de Amstelstraat, wie kende het niet? Het klassieke concept bleek toch minder houdbaar en vanaf 1 februari opent er Choucrouterie – een maand lang de perfecte versie van de choucroute – oftewel zuurkoolschotel. Met Brandt & Levie als initiatiefnemer zit het sowieso met de worst wel goed en bekend gezicht Ard (van de Lobby/Hotel V) als gastheer gaat dit gegarandeerd een smakelijke chaos worden, ik kan niet wachten!

Sabine de Witte