Weekendtips

Weekendtips week 4 – 27, 28 en 29 januari

weekendtips

Het weekend staat weer voor de deur, tijd voor weekendtips. Ook dit weekend staat Amsterdam niet stil en is er genoeg te beleven; van kunst tot mode,

Expression of Art award


Aanstaande zondag 29 januari vindt het eerste concert plaats van het Conservatorium hotel ‘Expression of Art Award’. Een initiatief van het Conservatorium Hotel in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, dat voorheen in het hotel was gevestigd. Het concert is de aftrap van een reeks concerten, waarbij 4 studenten steeds strijden om een scholarship ter waarde van €5.000,-
Een award initiatief in het leven geroepen door Het Conservatorium hotel en het Conservatorium van Amsterdam. Voorheen was in het hotel namelijk het Conservatorium van Amsterdam gevestigd.
Het concert is onderdeel van een reeks concerten, waarbij 4 studenten van het Conservatorium van Amsterdam strijden om een scholarship ter waarde van €5.000,-. Het concert vind plaats in de Symphony Room van het hotel van 11-12.30 uur, en is gratis toegankelijk. Wel even aanmelden hier.

Jumping Amsterdam

@frankhosmar gefeliciteerd met de Stoeterij @sterrehof prijs! ?? #jumpingamsterdam #RAI #horses #dressage #para #JA2017

A post shared by Jumping Amsterdam (@jumpingamsterdam) on


Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen dit weekend in de RAI tijdens de 58e editie van Jumping Amsterdam. Geniet van de internationale top dressuurpaarden, hun kunsten en hun ruiters. Combineer paarden en borrelen met borrelen en de tijd vliegt voorbij!

Yoga in het Volkshotel


Wil je het weekend ontspannen beginnen, dan is de yoga in het Volkshotel een aanrader. Mareille is degene die mij fanatiek aan het yoga’en heeft gekregen door haar fijne lessen. Erna kun je boven lekker genieten van de sauna en de hot tub en dat voor slechts een tientje. Zen begin van je zaterdag!

Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam


Als je Sabine wilt tegenkomen, verplaats je dan naar het Westergasterrein en scoor de laatste kaartjes. Amsterdam’s finest ontwerpers tonen de komende dagen hun kunsten en nieuwe collecties tijdens Fashion Week Amsterdam. Naast nieuwe collecties zijn er lanceringen van bijzondere samenwerkingen en het maatschappelijke mode-magazine Re Fuse. Geen kaarten meer? Veel shows zijn via de site dankzij live-stream te bekijken of worden in 360 via Facebook gestreamt.

Husband and Wives

Vanaf morgen staan we in Amsterdam met de doldwaze zwarte comedy Husbands and Wives. Herkenbaar over de LIEFDE!

A post shared by halinareijn (@halinareijn) on


Halina Reijn speelt in dit prachtige liefdesdrama gebaseerd op de film van Woody Allen. Toneelgroep Amsterdam zet hiermee weer een parel van een stuk neer in de Stadsschouwburg. Lukt het je dit weekend niet om te gaan, ze spelen nog tot 3 februari.

Floor 17 x Great Gatsby

Zin om incognito en in stijl te genieten? Floor17 geeft een Roaring Twenties Theme Party inclusief diner en er zijn nog een paar kaarten beschikbaar. Haast je in je enkellange feestjurk of trek je mooiste pak aan, gooi je mobieltje voor een avond in de hoek en ga 100% op in het feestgedruis.

De Verleiders: Slikken en Stikken

De cast staat de pers te woord na een succesvolle première. #DeVerleiders #SlikkenEnStikken #Première

A post shared by Koninklijk Theater Carré (@theatercarre) on


Een second opinion over ons zorgstelsel. Over patenten, onbetaalbare medicijnen, draaideurpatiënten, prijsafspraken, faillissementen van ziekenhuizen en miljardenwinsten van verzekeraars en farmaceuten. Maar ook over de mens, die steeds ouder wil worden en zich daarmee uitlevert aan deze zorg-maffiosi. Binnenkort geven we al 30 procent van ons bruto binnenlands product uit aan de medische sector voor het leveren van een gevecht dat niet te winnen is. We gaan namelijk allemaal dood. Punt. Uit. Het vierde deel van deze pessimistische Verleiders heren in Carré, speciaal voor iedereen die het huidige politieke en economische systeem niet meer voor lief wil nemen.

Sabine de Witte