Travel

Weekendtips week 4: Ook leuk voor doordeweeks

knife-becca-tapert

In een tijd waarin elke dag van de week eigenlijk een beetje hetzelfde is, het niet echt uitmaakt of het werkdag of weekend heet en of het nou maandag, donderdag of zaterdag is (zeker met die verdomde avondklok…), zijn weekendtips misschien een beetje achterhaald. Liever noemen we ze tips waarmee jij je dagen kleur van geven, waar je naar uit kan kijken, die je even uit de sleur halen en je even doen vergeten in wat voor gekke tijd we momenteel zitten. Welke dag van de week het ook is.

Iedereen een topchef

Door al dat thuis restaurantje spelen zou je je bijna een sterrenchef wanen. Maar waarom zou je het bij wanen laten? Word er gewoon een! Hoe? Gewoon via je beeldbuis. Nederlands topchefs lanceren de culinaire tegenhanger van Netflix: Cheflix. Hier leer je koken van Michellinsterrenchefs als Jacob Jan Boerma van De Leest, Joris Bijdendijk van RIJKS (en graag geziene gast in deze weekendtips) en Ron Blauuw van Ron’s Gastrobar. Moet je daarvoor al een beetje creatief in de keuken zijn? Helemaal niet. Ook als je moeite hebt met het bakken van een ei ben je welkom bij deze online kookclub. Ook hoef je voor de ingrediënten niet stad en land af te reizen, maar volstaat een tripje naar jouw favoriete super.

Iedereen een barista

Nu ben ik zelf geen koffiedrinker (ik drink gemiddeld 0,0 bakkies pleur per jaar), maar ik heb van horen zeggen dat koffie voor velen de olie is die de motor ’s ochtends op gang brengt en gedurende de dag laat draaien. Een welkome cafeïne boost waardoor je weer even door kan, zeker nu we door al het thuiswerken de muren op ons afkomen. Specialty koffiebrander Bocca introduceert voor iedereen die zich in bovenstaande herkent (en gewoon iedereen die zichzelf wilt trakteren op een lekker bakkie troost) BRANDER1, vers gebrande koffie in de varianten House Blend en Espresso Blend om iedereen die thuis werkt te helpen om de dagen door te komen.

coffee-unsplash

Hola (super)mercado!

Ja, we genieten zeker van alle restaurantje speel-opties. Maar Hotel de Goudfazant geeft hier wel een hele originele draai aan. Zij openden namelijk Vendejo de Goudfazant, een pop-up mercado in het hotel waar je allerlei heerlijks kunt scoren, van kant-en-klare maaltijden tot make-away boxen van klassiekers van hun menukaart en een zuurdesem starterpakket. De webshop draait op volle toeren, maar even langsgaan is minstens zo leuk.

Van alles wat

Zin in een Indonesische hap met wat akoestische begeleiding om dat af te toppen met wat techno-deuntjes? Dan kom jij zaterdag helemaal aan je trekken tijdens SemiFest. Vanuit de A’DAM Toren stream jij dit feest zo jouw woonkamer in. Maar duf naar een scherm staren, dat is er niet bij, want ook aan de interactie is gedacht. Doe bijvoorbeeld mee met de quiz, 9-ball en bingo en het is net alsof je er echt bij bent.

Toerist in eigen land

Als je denkt aan toerist spelen in eigen land, dan denk je qua bestemming misschien niet meteen aan Schiedam. Maar dat zou je eigenlijk wel moeten doen. Schiedam verrast je met onder andere een historische binnenstad waar je niet alleen de hoogste molens ter wereld vindt (ja ja, mensen), maar ook bijzondere winkels en sfeervolle hotels voor een ontspannen verblijf. Slenter langs de romantische grachten, proef de authentieke sfeer én ontdek de wereldberoemde gins en jenevers. De binnenstad heeft namelijk niet voor niets de bijnaam Distillers District. Ik zeg boeken die trip!

schiedam-citytrip

Restaurantje spelen

Restaurantje spelen wordt deze week mede mogelijk gemaakt door Café Parlotte. Donderdag t/m zondag kun je hier een heerlijk driegangenmenu afhalen (kleine trek? De gangen zijn ook los te bestellen) en kun je er terecht voor wijnadvies. Ook ben je hier diezelfde dagen aan het juiste adres voor een wekelijks wisselend aanbod van vier broodjes, variërend van een kreeftenbroodje tot een Sloppy Joe en Potato Parm.

Heb jij nog een toffe weekendtip (die ook leuk is voor doordeweeks)? Mail hem dan naar redactie@yourambassadrice.com en je ziet hem volgende week terug!

Sabine Krouwels