Weekendtips

Weekendtips week 40: 6, 7 & 8 oktober

weekendtips

Weekendtips die een beetje gek voelen. De vrijdag is er weer en ondanks dat ik sta te springen om het weekend in te duiken, tóch een weekend met een rouwrand. Burgemeester Van der Laan is niet meer. De vader van de stad die zo vaak zorgde dat we weer veilig naar huis konden rollen op vrijdag. Een verdrietig gegeven dat we even vaderloos zijn met zijn allen in de hoofdstad. Toch moeten we het leven ook vieren, dat is de stad wel verschuldigd aan deze prachtige man.

Hij wás de stad Amsterdam en maakte alle inwoners familie ❌❌❌? #eberhard #joepbertrams #depijp #amsterdam

A post shared by Your Ambassadrice (@yourambassadrice) on

Weekend van de Wetenschap: Keith Haring & Jean Dubuffet – Stedelijk Museum

In het weekend van de wetenschap kun je nogal wat opsteken over kunst. En dan niet alleen over de makers, maar ook vooral hóe het is gemaakt. In het Stedelijk kun je bijvoorbeeld naar de een seminar van de restauratoren van het Stedelijk. Deze gespecialiseerde restauratoren zorgen ervoor dat de collectie van het Stedelijk Museum in goede conditie verkeert. De bijna 90.000 objecten in alle soorten en maten vragen om een specifieke aanpak. Hoe onderzoek je een kunstwerk dat bestaat uit herfstbladeren? Wat komt er kijken bij de restauratie van een zeer groot velum (12 x 20 meter) van Keith Haring?

Deze vragen en nog veel meer worden tijdens dit Stedelijk seminar beantwoord. Kom ook naar deze middag waarin onze restauratoren je tijdens korte laagdrempelige lezingen meenemen in hun complexe werkzaamheden. De middag wordt afgesloten met een rondleiding waarin je door de bril van een restaurator naar de kunstwerken in het museum en in de restauratieateliers zult kijken.

Deze Stedelijk Seminar is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap.

Waar?: Stedelijk Museum, Museumplein, Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 7 oktober van 14.00 tot 17.00 uur

Lobster Sunday bij Proefwerk

Ok, inmiddels mag het duidelijk zijn dat mijn zondagen toch vooral bestaan uit naar een museum gaan en vooral heel veel lekker eten. Brunchen is favoriet, maar voor een halve kreeft maak ik graag een uitzondering op een traditie. Restaurant Proefwerk heeft wel een enorm goed excuus: Lobster Sunday. Met, let op, ene halve kreeft voor €10,-. Je leest het goed, voor een bedrag waar je niet eens boodschappen voor kan doen gewoon een verse, halve kreeft! Naast kreeft is er ook goede, passende wijn en een DJ om er een waar feestje van te maken. Dit weekend is de aftrap van dit maandelijkse evenement. Ik ben fan!

Waar?: Proefwerk, Gaasterlandstraat 3 – 5, Amsterdam
Wanneer?: zondag 8 oktober, vanaf 11.30 uur

Parool Film Fest, Filmhallen

Morgen is t zover! #paff #paroolfilmfest

A post shared by Filmhallen Amsterdam (@filmhallen_amsterdam) on

Dit weekend zijn de laatste dagen het Parool Film Fest, beter bekend als het PAFF. Dit nieuwe festival heeft de ambitie om de komende jaren uit te groeien tot een breed podium voor kwaliteitsfilms. Op het festival zijn buitenlandse en Nederlandse speelfilms te zien evenals animatiefilms en documentaires die tijdens Paff hun Nederlandse première beleven. Veel van de films zijn of worden geselecteerd op de filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto.Tijdens Paff vinden dagelijks talkshows plaats en er zijn publieke interviews met regisseurs en acteurs. Het festival is bedoeld om de kracht van film als kunstvorm te onderstrepen.
Dit alles in een van de fijnste bioscopen van Amsterdam, de Filmhallen. Prima voor een regenachtig weekend dus.

Waar?: Filmhallen, Amsterdam
Wanneer?: nog t/m zondag 8 oktober

James Bond Martini Week, Pulitzer’s Bar

“Shaken, not stired” Met deze gevleugelde uitspraak bestelde natuurlijk de enige echte Bond, James Bond zijn Martini’s. En omdat 5 oktober wereldwijde James Bond dag is, organiseert de Pulitzer’s Bar een heuse James Bond cocktail week. Gedurende deze week bestel je de favoriete drinks van deze geheim agent die hij de afgelopen jaren in de diverse films bestelde. Even je geheugen opfrissen? De drankjes die hij bestelde waren:

Casino Royale – 1953
Vesper Martini

Dr. No – 1958
Medium Vodka Dry Martini

GoldFinger – 1959
Mint Julep

Thunderball – 1961
Rum Collins

A View to a Kill – 1985
Americano

Skyfall – 2012
Heineken

Deze, en meer, de hele week aan een van de mooiste barren van Amsterdam. Cheers!

Waar?: Pulitzer’s Bar, Prinsengracht 232, Amsterdam
Wanneer?: nog tm zondag 8 oktober

Bottomless Brunch, INK Hotel

Brunch! Zoals ik al zei, een van onze lievelings bezigheden op zondag. Dit weekend is er weer een bottomless brunch in het INK hotel. Voor slechts €29,- (!!) krijg een twee gangen lunch waaruit je kan kiezen uit een hartig en een zoet gerecht. Je wordt ontvangen met een mooie cocktail en, niet geheel onbelangrijk detail, je krijgt ongelimiteerd bubbels geschonken. Katerontbijt 2.0 zullen we maar zeggen…

Waar?: INK Hotel, Nieuwezijds Voorburgwal 67, Amsterdam
Wanneer?: Zondag 8 oktober, van 12.30 tot 16.00 uur

Sabine de Witte