Weekendtips

Weekendtips week 40

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend met de weekendtips voor week 40!

Pride Photo Award


Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit. Ze zoeken foto’s die lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT-ers) in al hun verscheidenheid in beeld brengen en die mensen aan het denken zetten over de stereotype beelden van mannelijkheid en vrouwelijkheid. Er zijn eindeloos veel variaties als het om gender identiteit gaat. Door aandacht te creëren voor deze diversiteit willen ze bij de Pride Photo Award tegenwicht bieden aan de vaak eenzijdige beelden van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders in de media. Je kunt een expositie van de foto’s bekijken in de Oude Kerk.

Miles Sanko in Paradiso


Met zijn single ‘Come On Home’, is hij veelvuldig te horen geweest bij Radio 6 Soul & Jazz en zijn album ‘Forever Dreaming’ (dat uitkwam op 12 september 2014) is onbetwist een album in een lange rij van opmerkelijke en prachtige solo releases van Myles Sanko. De zanger kan heerlijk uithalen en kiest afwisselend voor moddervette instrumentatie vol blazers, maar het grootste deel van de tijd kiest de Brit voor een meer ingetogen en meer ontspannen soulgelui met een diepe groove en jazzy muzikale perfectie. Deze zondag staat hij in Paradiso en er zijn nog kaarten!

IJhallen

ijhallen
Zaterdag en zondag is het weer ‘Ij-hallen’ op de NDSMwerf. IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa en een begrip in Amsterdam en ver daar buiten. Het is de perfecte plek om een vintage zonnebril te scoren of een originele aanwinst voor in je interieur. De vlooienmarkt opent om 09.00 uur en de echte schatgravers moeten dus vroeg opstaan, maar dat is het waard!

The Sunday Market


De Sunday Market is geïnspireerd door de Londense markten als Camden, Portobello en Spitalfield, waar shoppen en creativiteit, inspireren en geïnspireerd worden hand in hand gaan. De markt biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen. Tegelijkertijd is het voor publiek een laagdrempelige wijze om in aanraking te komen met uniek ontwerp. Op de Sunday Market vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, illustraties, betaalbare kunst, kids´design, mooie biologische producten, en lekker eten en drinken. Gevestigde namen doen mee, maar ook nieuw talent van de Rietveld Academie en de Design Academy, alsmede ‘andere’ creatives of collectors die wat moois, leuks of geks te bieden hebben. Shop till you drop and get inspired.

Levenslessen van Boeddha


Wie door het Verre Oosten reist, ziet hoe mensen daar massaal buigen voor een schijnbaar eindeloze verzameling boeddha-beelden. Ook in het westen duikt hij overal op, van decoratiestuk in spiritueel getinte huiskamers tot foute tattoo tot opdruk van Leen Bakker kussentjes. Boeddha, nu circa 25 eeuwen oud, is in al die jaren uitgegroeid tot de absolute wereldwijde publiekslieveling onder de grote denkers. Maar wat weten we eigenlijk van hem? Bij The School of Life kijken ze dit weekend naar de Boeddha vanuit een niet-religieus perspectief. Ze houden Boeddha’s leer tegen een filosofisch licht en vragen zich daarbij af: wat heeft de figuur van Siddhārtha Gautama, die de ‘Ontwaakte’ (buddha) werd genoemd, de hedendaagse mens in het rijke Westen nog te zeggen? Een interessante workshop!

Circus Treurdier: De Zwarte Doos

de-zwarte-doos-circus-treurdier
Dat wij fan zijn van Circus Treurdier kan je niet ontgaan, regelmatig komen nieuwe voorstellingen terug als weekendtip of Five Delight. De nieuwste voorstelling, De Zwarte Doos, heeft een lastig thema. Stervelijkheid. Het enige wat iedereen met elkaar gemeen heeft: we gaan allemaal (een keer) dood. En dat is stom. Want het leven is mooi en het idee dat je dood gaat maar geen invloed hebt op het waar en wanneer, beangstigd. Maar met Circus Treurdier is het geen zwaar stuk, er zit genoeg zwarte humor in en ze weten taboes op een grappige manier ‘bespreekbaar’ te maken. Nu nog te zien in Amsterdam, daarna touren ze door heel Nederland. Tranen van het lachen om de dood? Het lukte ze bij mij!

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte