Weekendtips

Weekendtips week 41: 12, 13, 14 oktober

weekendtips hotelnacht

De weekendtips van week 41 staan weer voor je klaar! Er is weer van alles te doen dit weekend. Je kunt uiteraard je smaakpapillen weer verwennen, cultuursnuiven of op een educatieve vaarsafari. De echte daredevils kunnen ’s nachts naar een enge film of luisteren naar horror-dateverhalen!

Vrijdag 12 oktober|

Cocktails @ Momo Restaurant, Bar & Lounge. Wat zijn de weekendtips zonder een goede borrel. Het is vrijdag, tijd voor een begin-van-het-weekend-cocktail! Deze beroemde hotspot bestaat deze maand alweer 10 jaar en nog altijd proef je de Japanse roots terug in het innovatieve cocktailmenu, met bijvoorbeeld de Tokyo Rose. Deze heerlijke creatie valt bijzonder goed te combineren met de signature MOMO Roll. Trommel al je vrienden op en laat samen alle stress van de afgelopen week los. Enjoy!

Real-life wooninspiratie @ Het Karwei-huis. De woontrends van dit moment kun je live zien in het Karwei-huis. Je kunt er terecht voor gratis workshops en interieuradvies, en elke week krijgt de logeerkamer een make-over door verschillende influencers. Het KARWEI-huis is een pop-upwinkel op Runstraat 25 in de Jordaan. Je kunt het huis bezoeken van 13 oktober tot en met 29 november 2018 of volg het huis live via sociale media.

Annual Dutch Artfair @ World Fashion Centre. Tijdens de 8ste editie van de Annual Dutch Art Fair presenteren meer dan 150 professionele kunstenaars uit ruim 10 verschillende landen hun kunst direct aan duizenden bezoekers. De ADAF 2018 vindt plaats op 12, 13 en 14 oktober 2018 in het World Fashion Centre in Amsterdam. 

Zaterdag 13 oktober|

Streetfood @ REX in Hilversum. Weekendtips buiten de ring?? Ja buiten de ring is nu hernieuwd restaurant REX te vinden. Ik mocht er afgelopen zaterdag gaan proeven en ik heb super genoten. Alle kleine hapjes kun je delen en wat we kregen was erg smaakvol. Onder andere spareribs, rauwe tonijn, dumplings, zeebaars ging er naar binnen. Om over de desserts  zoals cocosrisotto en cheesecake nog maar te zwijgen. In één woord zalig! En het interieur is ook een plaatje!

Restart a heart day @ OLVG. OLVG te Amsterdam organiseert op zaterdag 13 oktober van 12.15 tot 16.15 haar derde editie van de Restart a Heart day in het Oosterpark. Er wordt een demonstratie gegeven met ketenpartners politie, brandweer en ambulance over een reanimatie buiten het ziekenhuis. Er zijn stands aanwezig waar de Spoed Eisende Hulp, het
Hartcentrum, de Intensive Care en de Kindergeneeskunde aanwezig zijn om uitleg te geven over de zorg nadat een gereanimeerd slachtoffer in het ziekenhuis arriveert. De workshops zijn vol, maar je kunt wel meekijken en vragen stellen. Toch fijn om een beetje voorbereid te zijn.

Vaarsafari door Amsterdam Nieuw-West @ van Eesteren Museum. Relaxen met een educatief tintje! Je maakt tijdens deze tocht kennis met het waterrijke Nieuw-West. Vanaf het water is goed te zien hoe met aandacht en vakmanschap de bastions, kades en bruggen rondom de Sloterplas zijn aangelegd. Ook is er tijdens de safari ruime aandacht voor natuur, kunst en cultuur en vaar je met onze gids Wouter van der Wulp door de ‘Biesbosch van Amsterdam’ richting Natuurspeeltuin de Natureluur. Geef je op via de link!

Midnight Screening @ PAFF 2018: The House That Jack Built.  Ik ben geen held als het om enge films gaat, maar voor diegene die wel zin heeft in wat nachtelijke adrenaline organiseert Paff – Parool Film Fest en FC Hyena een speciale nachtfilmvertoning van The House That Jack Built (2018); de nieuwe speelfilm van Lars von Trier. De film beleefde eerder dit jaar zijn wereldpremière tijdens het Festival de Cannes. De film gaat over de uiterst intelligente Jack over een periode van 12 jaar en volgt de moorden die de ontwikkeling van Jack als een seriemoordenaar definiëren. Jack ziet elke moord als een kunstwerk op zich. Als de onvermijdelijke politie steeds dichterbij komt, neemt hij meer en meer risico in een poging zijn ultieme kunstwerk te creëren. Bon Appetit!

Filosofische wijnproeverij @ Jacq. Wijn en filosofie zijn twee handen op één buik! Dat wisten de Grieken tweeduizend jaar geleden al. Tijdens het drinken voerden ze filosofische gesprekken. Hoog tijd om een millennia oude traditie nieuw leven in te blazen! Laat je deze zaterdag om 20.00 uur bij Jacq door heerlijke wijnen inspireren tot een mooi gesprek. Je gaat verschillende wijnen proeven prikkelende stellingen bespreken. Je kunt je aanmelden per mail (vuurwerkfilosofie@gmail.com), Facebookbericht of in de winkel bij JacqWijn.
Kosten: €20

Saturday oysters @ El Hermano de Kique. Als je dan toch al in de Spaarndammerbuurt bent dan kun je voor of na de wijnproeverij alvast wat oesters voor €1 per stuk eten. En bij dit wijncafé hebben ze ook zeker wel verstand van een goed glas voor bij de schelpdieren. Van 16.00 uur tot 22.00 staan ze voor je klaar!

True dating stories @ Mezrab. Denk je dat jouw dates een totale ramp zijn? Kom dan zeker zaterdag van 19.00 uur tot 22.00 uur langs bij Mezrab. Hier hoor je waargebeurde dateverhalen die jouw laten zien dat het allemaal nog veel erger kan. Denk je dat jouw verhaal echt de kroon spant? Geef je verhaal dan anoniem op en laat het voorlezen door een professionele verteller. Levert jouw horrordate toch nog wat op. Er moet gelachen worden! Het is al vol, maar je kunt je nog opgeven voor de wachtlijst.

NDSM OPEN @ NDSM loods.  Vorige weekendtips bevatte het Ambacht in Beeld Festival. Ben jij na dit festival nieuwsgierig geworden naar nog meer creatieve workshops en ambacht? Dan kun je zaterdag je hart ophalen bij NDSM OPEN. Hier zijn van 12.00 uur tot 00.00 uur 80 workshops, 200 artiesten, ambachtslieden en creatieve makers te vinden. Daarnaast kun je met de swingende brassband ook nog een dansje wagen. Entree is gratis!

Zondag 14 oktober|

WijnSpijs Wandeling Amsterdam @ Haarlemmerbuurt. Jij en je foodie-friends gaan langs 6 restaurants die allemaal voor je klaar staan met een signature dish en een matching wijn in een van onze favoriete buurten van Amsterdam. Deze hotspots liggen namelijk allemaal in de buurt van ’t IJ en de Haarlemmerbuurt! Tickets zijn 55 euro en kun je hier bestellen.

Workshop mobiele fotografie @ Hortus Botanicus. De workshop mobiele fotografie is speciaal voor mensen die graag willen leren hoe ze betere foto’s kunnen maken met hun smartphone. Als professionele en enthousiaste fotografen leren Andres en Joyce van On a hazy morning je hoe je je smartphone-foto’s naar een hoger niveau kunt tillen.
Daarnaast delen ze ook hun ‘tips & tricks’, maken ze je wegwijs in de jungle van verschillende fotografie-apps en laten ze zien hoe je foto’s met de juiste bewerkingen nóg mooier maakt. Van 11.00 uur tot 14.30 uur en tickets voor 65 kun je hier bestellen.


Sabine de Witte