Weekendtips

Weekendtips week 41: 13, 14 & 15 oktober

weekendtips

Deze weekendtips vooral eten en drinken, onze favoriete weekendbesteding! Naast ceviche op een heime plek ook wijn en Bourbon. En natuurlijk mag de kunst niet in het rijtje ontbreken. Laten jullie even weten hoe het weekend was?

Secret Sjefietshé

Sjefietshé bestaat 1 jaar en dat gaan we vieren. Hoe? Met 8 avonden, bij 5 te gekke hotels in Amsterdam. Een hotel-tour leek de mannen een perfect idee, want zeg nou zelf; after the party it’s the….

Waar je gaat eten, dat houden ze nog even geheim, maar het beloofd een echte ervaring te worden. In aanloop van de avond krijg je wellicht een hint of 2, maar pas 1.5 uur van te voren weet je pas echt wat die geheime locatie is. Wel beloven ze je dat het in Amsterdam is en binnen 5 minuten van een (metro)station. Verder kan je er ook prima met auto komen en fietsen in altijd een optie natuurlijk.

Wat krijg je?

– 4 gangen ceviche-menu met bijpassend dranken arrangement (keuze uit alcoholisch of non-alcoholisch). Voor €50,-
Deze avond staat in het teken van Brugal Rum, dus verwacht sowieso cocktails en rum geinspireerde dranken en happen.

Waar?: dat is nou net de verrassing…
Wanneer?: vrijdag 13 oktober van 19.30 tot 22.30 uur

Masterclass Wijnproeverij Lotte Wolf

Primeur voor wijnliefhebbers! Aankomende zondag organiseert een van de meeste talentvolle Wine Directors, Lotte Wolf, een exclusieve wijnproeverij.
Voor deze gelegenheid wordt de historische Raadzaal van Sofitel Legend The Grand Amsterdam van 15.00 tot 18.00 uur omgetoverd tot wijn-walhalla.

Lotte laat je kennismaken met haar passie en je proeft er 4 witte en 4 rode wijn uit zowel de Nieuwe Wereld als de Oude Wereld. Natuurlijk is geen masterclass compleet zonder een afsluitend glas bubbels en een bite.

Kaarten kosten € 55 (excl. € 2,42 boekingskosten).
Tip: ga je met een groepje vrienden? Boek dan 4 tickets en bespaar meer dan € 7.

Waar?: Raadzaal van Sofitel The Grand, Amsterdam
Wanneer?: zondag 15 oktober van 15.00 tot 18.00 uu

Chicks Meet Bourbon, Sorel’s Bar

Bourbon een stoffig drankje voor oude mannen met sigaren? Heus niet! En om je daar van te overtuigen heeft de Sorel’s Bar in het Marriott Hotel op het Leidseplein iets bijzonders bedacht: Chick Meet Bourbon. In de deze tasting sessie, waar mannen overigens ook van harte welkom zijn, proef je aan de hand van zowel straight Bourbon als een cocktail hoe lekker Bourbon eigenlijk is.
En als je dan toch in Sorel’s Bar bent, blijf vooral hangen, want ook deze hotelbar op zo ongeveer de meest centrale plek van Amsterdam is het bezoeken waard. En, ook heel bijzonder, mede blogger Eliane Roest heeft met haar eigen cocktail, de Rusty Bourbon, een plekje op de cocktailkaart voor de aankomende 2 maanden veroverd. Zeker het proberen waard!

Reserveren kan door te bellen met 020-607 5555 en aan te geven dat je komt voor de Bourbon tasting. Dit alles voor maar € 30 p.p. Wedden dat je om bent?

Waar?: Sorel’s Bar, Marriott Hotel, Leidseplein
Wanneer?: nog t/m 30 november

André Kertész – Mirroring Life, FOAM

Sinds vorige maand is de tentoonstelling Mirroring Life van André Kertész in FOAM te zien. Vorige week was er dan eindelijk ruimte in mijn agenda om er te gaan kijken en deze wil ik je zeker niet onthouden.
André Kertész staat vandaag de dag bekend om zijn buitengewone bijdrage aan de beeldtaal van fotografie in de 20ste eeuw.
De tentoonstelling bestaat uit zijn vroege werk gemaakt in zijn geboorteland Hongarije, de periode in Parijs, waar hij tussen 1925 en 1936 één van de voornaamste figuren in de avant-garde fotografie was en New York, waar hij bijna vijftig jaar woonde. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de fotograaf die door Henri Cartier-Bresson als één van zijn leermeesters werd beschouwd. Ondanks een verscheidenheid aan periodes en omstandigheden, thema’s en stijlen onthult de tentoonstelling de consistente poëtische benadering in het werk van André Kertész.

De foto’s zijn echt prachtig en bij sommige stond het kippenvel duimendik op mijn armen. Vooral de manier waarop hij werkt met licht en compositie is echt adembenemend. Zeker even gaan kijken, ik ga dit weekend gewoon weer!

Waar?: FOAM, Keizersgracht 609, Amsterdam
Wanneer?: nog t/m 10 januari 2018

Sabine de Witte