Weekendtips

Weekendtips week 41

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend.

Helemaal Melkweg


HELEMAAL MELKWEG is hét Melkweg-festival bij uitstek! Zwerf door het volledige gebouw en laat je verrassen door muziek, theater, film, comedy en fotografie. De exacte aanvangstijden van de acts vind je in het blokkenschema op de website. Zoals altijd zijn er heerlijke snacks en cocktails te krijgen en word je verrast door leuke pop-up activiteiten, die ze nog even geheim houden.

Driving North

driving-north
Vanaf dit weekend vind op de NDSMwerf ‘Driving North‘ plaats. Een ouderwetse openluchtbioscoop: een groot scherm op een groot terrein onder de hemel in de buitenlucht met voldoende ruimte voor 80 auto’s per avond. Denk aan suikerspinnen, hotdogs, schuimende sponzen en emmertjes met klotsend water, glimmende velgen en schroom, een charmante serveerster en beslagen ruiten. Kleine auto’s staan vooraan, de grotere erachter. Je stemt je radio af op de juiste frequentie, voeten op het dashboard en dan begint de film! Wauw!

24 Hour Resonance


Met 24 Hour Resonance realiseert componist Merlijn Twaalfhoven een lang gekoesterde droom: een zangmarathon van maar liefst 24 uur. Publiek kan op elk moment van de marathon het Muziekgebouw inlopen en de muziek ervaren. De non-stop marathon begint deze zaterdag om 23.00 uur in Muziekgebouw aan ’t IJ. Korte optredens, flarden van meesterwerken en improvisaties vloeien samen tot een stroom nieuwe klanken in de Entreehal en op de Foyerdecks. Er is geen centraal podium, de optredens vinden overal plaats. Deelnemers zijn onder meer het Nederlands Kamerkoor, Toonkunstkoor Amsterdam, het Nederlands Studenten Kamerkoor en solisten als Merel Martens en Samira Dainan. Een uniek evenement dat zeker de moeite waard is om even te bezoeken als je in de buurt bent!

NSMBL Festival


Dit weekend vindt de tweede editie van het NSMBL Festival plaats met dit jaar het thema: Une Fête Parisienne! Op deze dagen wordt de Amsterdamse Westergasfabriek volledig omgetoverd tot een Parisian paradise en waan jij je als een ware Parisienne door de straten van deze iconische Franse hoofdstad. Het gehele festival staat in het teken van shoppen én de lekkerste food stands. Daarnaast kun je genieten van de leukste workshops, masterclasses, mooie beauty demonstraties, gratis manicures, te gekke illustraties en natuurlijk heel veel champagne en unieke aanbiedingen. Tof!

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)