Weekendtips

Weekendtips week 42

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Het is natuurlijk ADE, maar wij hebben juist een aantal tips verzameld waarmee je het dans- en feestgedruis heerlijk kunt ontvluchten. Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend.

Boekenmarkt


Deze zondag organiseert De KAN, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, voor het eerst Boeken in de Hallen. De door André van Stigt gerestaureerde tramremise zal die dag worden gevuld met zo’n veertig boekenkramen met oude, bijzondere en tweedehands boeken en prenten. Ter gelegenheid van deze première zullen de boekhandelaars – die afkomstig zijn uit heel Nederland – onder meer boeken meenemen die over Amsterdam gaan. Zo zal antiquariaat Serendipity (stand no. 33) zeldzame wijkkaarten van J.C. Loman uit 1870 te koop aanbieden. Tof om een keer mee te maken!

Liesbeth List zingt Ramses Shaffy


Over de band tussen Liesbeth List en Ramses Shaffy zijn vele hoofdstukken geschreven. Hun levens waren decennia lang met elkaar verbonden, totdat Ramses in 2009 overleed aan kanker. Nadat Liesbeth in 2013 het Ramses Shaffy nummer ‘Ik Denk Over Je Na, Amsterdam’ opnam voor het tribute album ‘Leef!’, kwam de vraag van Shaffy’s oud-manager Menno Timmerman of ze ooit wel eens iets van zijn repertoire had vertolkt. “Ik heb daar gewoon nooit eerder aan gedacht. Het is moeilijk om de stem van Ramses los te horen van de door hem vertolkte songs”, aldus Liesbeth List. Doordat zij een geheel eigen draai wist te geven aan haar bijdrage voor het aan Ramses opgedragen verzamelalbum, opende dat haar eigen ogen en durfde ze het aan om een aantal nummers van Ramses Shaffy te selecteren en op te nemen. Deze zijn nu verzameld op het album ‘Echo’ en deze zondag live te horen tijdens een optreden van Liesbeth in Paradiso.

NeighbourFood Market


De NeighbourFood Market is iedere derde zondag van de maand op het Westergasterrein in Amsterdam. Het is een platform voor plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs. Als bezoeker scharrel je hier je maal bij elkaar en geniet je aan gezellig lange tafels in een relaxte sfeer en een stijlvolle, stedelijke omgeving.

Bloedverwanten


Nu het buiten kouder wordt vind ik het heerlijk om naar toneelvoorstellingen te gaan. In de stadsschouwburg speelt op dit moment de voorstelling ‘Bloedverwanten‘. Gebaseerd op de gelijknamige tv-serie komen de intriges ten tonele van een familie die niet met én niet zonder elkaar kan. Anton de Winter heeft zich verschanst in het vakantiehuis. Schrijft hij een roman, of is hij aan het dementeren? Dan verschijnt zijn echtgenote Esther ten tonele. Zij torst ook flinke zorgen met zich mee. Wanneer er vooroorlogse familiefoto’s op tafel komen waarop vaak een overleden oom te zien is in gezelschap van Esthers moeder, slaat de vlam in de pan.

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte