Weekendtips

Weekendtips week 42

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend met de weekendtips voor week 42!

Nacht van de nacht


Het Nederlands Kamerorkest speelt tijdens de Nacht van de Nacht deze zaterdag in een donker Concertgebouw in Amsterdam. Ontwerper Daan Roosegaarde, ambassadeur van de Nacht van de Nacht, opent deze bijzondere avond met een optreden over licht, donker en zijn visie op de landschappen van de toekomst en doet hij symbolisch het licht uit in Het Concertgebouw. Heel bijzonder!

ZERO


In de jaren 50 en 60 van de twintigste eeuw experimenteerde de kunstenaarsgroep ZERO met de meest innovatieve materialen en media. Na de zware oorlogsjaren wilden de aan dit internationale netwerk verbonden kunstenaars de kunst een nieuwe toekomst geven. In 1962 was de eerste museale presentatie van ZERO te zien in het Stedelijk. In 1965 volgde een uitgebreidere tentoonstelling: Nul 1965, een van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de beweging. Precies vijftig jaar daarna presenteert het Stedelijk opnieuw een overzichtstentoonstelling van deze radicale kunstenaarsgroep. ZERO – Let Us Explore the Stars maakt zichtbaar hoe de aan de beweging verbonden kunstenaars, waaronder Armando, Heinz Mack, Henk Peeters, Otto Piene, Jan Schoonhoven, Günther Uecker, Lucio Fontana, Yves Klein, Piero Manzoni, Jean Tinguely en Yayoi Kusama, de betekenis en vorm van de kunst blijvend hebben veranderd.

IJhallen

ijhallen
Zaterdag en zondag is het weer ‘Ij-hallen’ op de NDSMwerf. IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa en een begrip in Amsterdam en ver daar buiten. Het is de perfecte plek om een vintage zonnebril te scoren of een originele aanwinst voor in je interieur. De vlooienmarkt opent om 09.00 uur en de echte schatgravers moeten dus vroeg opstaan, maar dat is het waard!

Brainwash festival


Op Brainwash Festival worden bezoekers aan het denken gezet over de belangrijkste maatschappelijke en persoonlijke vragen van dit moment. Na een uitverkochte eerste editie keren we in oktober terug. Brainwash geeft geen hapklare antwoorden, maar verheldert je vragen, stelt je vooroordelen op de proef en biedt je verrijkende ideeën voor het alledaagse leven. Verwacht de meest invloedrijke denkers uit binnen- en buitenland en de belangrijkste wetenschappelijke, maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken van onze tijd. We presenteren meer dan 100 programma`s die plaatsvinden binnen het overlappende gebied tussen filosofie, literatuur en theater. Brainwash gaat over grote en kleine thema’s en de ideeën die ons denken hebben veranderd. Zowel gevestigde namen als jong talent zetten hun verbeelding in om op verrassende wijze naar de belangrijke vragen van dit moment te kijken. Dat is weer eens wat anders dan een technofestival!

Surpreme Brunch


Deze zondag organiseert IZAKAYA weer de Supreme Brunch, een exclusief event waar je heerlijk kunt genieten van Japanse cuisine, live muziek en perfecte cocktails. Tussen een tof publiek brunch je op een manier die al je andere brunches overstijgt; onder genot van een DJ, champagne, extravagant eten en bijzonder entertainment. Een aanrader!

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte