Travel

Weekendtips week 42: Op stap met je mondkap

cristina-gottardi-forest-walk

Het was even slikken toen tijdens de persconferentie deze week werd verteld dat we de teugels echt weer even aan moeten trekken. Vooral het sluiten van de horeca doet ons pijn in het hart. Niet alleen omdat we natuurlijk zelf graag uit eten gaan (het blijft een #hobby), maar vooral voor de zaken zelf die hierdoor wederom een flinke klap te verduren krijgen. Omdat alle kleine beetjes helpen introduceren we vanaf deze week in de weekendtips de rubriek ‘Restaurantje spelen’, waarin we jullie diverse restaurants tippen waar je nu eten kun bestellen voor afhaal of bezorging. Daarnaast natuurlijk nog andere fijne tips voor het weekend waar je volledig volgens de laatste maatregelen van kunt genieten.

Onbewandelde paden

Wat houden we toch van wat de herfst met de natuur doet! Om al dat pracht en praal te bewonderen maken we graag een lekkere wandeling. (Fijne bijkomstigheid dat lekker in beweging blijven ook goed is voor de gezondheid). Het park in de buurt hebben we nou wel gezien, dus we gaan graag op zoek naar on- (of weinig) bewandelde paden. En die vinden we bijvoorbeeld in het boek Wandellust van Cynthia Schultz dat vol staat met prachtige routes in heel Nederland.

Thuisbioscoop

En na die lekkere wandeling met een kop thee op de bank een film of serie kijken. Zie je jezelf al helemaal zitten, maar nog geen idee wat er dan op het scherm te zien is? Dan tippen we je graag Vliegende Hollanders, een nieuwe serie die vanaf zondag start bij de NPO. Over Anthony Fokker en Albert Plesman, twee luchtvaartpioniers die aan de wieg staan van de burgerluchtvaart begin 20e eeuw. Een stukkie vaderslandse geschiedenis op je beeldbuis.

vliegende-hollanders-avrotros

Uit de kunst

Willen jij en je mondkap toch op stap? Dit weekend is je laatste kans om de solo show Genetica van Silas te zien in de Jaski Gallery. Voor deze collectie schilderde Silas fictieve portretten over collages van oude, geëtste Nederlandse stadsgezichten. Met de portretten kijkt Silas vooruit naar hoe mensen er over 500 jaar uit kunnen zien, een samensmelting van verschillende culturen.

silas-genetica-rova-des-ryns

De Warming Up

De aarde warmt op. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? En hoe gaan we daarmee om? Tijdens het Warming Up Festival in de Tolhuistuin worden kunst en cultuur verbonden met dit klimaatvraagstuk middels spannende performances, podcasts, installaties, workshops, talkshows en theater. Zoals het fotoproject Flipping the Bird van Jaap Scheeren. De larger-than-life natuurbeelden houden de kijker een spiegel voor en laat op zowel bloedserieuze als absurdistische wijze zien hoe we ons verhouden tot de natuur. (Let op! Een deel van de rest van het programma van Warming Up is aangepast omwille van de nieuwe maatregelen).

flipping-the-bird-jaap-scheeren-warming-up-tolhuistuin-ndsm-werf

Restaurantje spelen

Geen zin om te koken? Mis je uit eten gaan nu al vreselijk? Dan haal je toch gewoon het restaurant naar je huis! Ook nu weer zijn er genoeg restaurants die hun heerlijke gerechten aanbieden voor afhaal of bezorging. Een greep uit onze favorieten:
Café Binnenvisser komt weer met hun viergangenmenu’s voor twee (met wijn!). Elke week kondigen ze via hun Instagram het menu voor dat weekend aan.
– De rijsttafel van Rons Gastrobar At Home is terug! In deze box vind je alles voor een overheerlijke rijsttafel voor vier personen. Maar ook aan de kleinere huishoudens is gedacht met geweldige nasi rames gerechten.
– Wil je all out gaan met vijf gangen? Thuis met Daalder has got you covered. Zelfs aan de kinderen is gedacht! Elke dag af te halen bij Daalder of Edel.
– Je luie zondag is niet compleet zonder een Sunday Roast van Lazuur. En als je daar dan toch bent, laat je dan meteen verleiden door de goddelijke patés, kazen, soepen, sardines en wijnen van deze pop-up traiteur/delicatessen winkel.

Heb jij een (binnenblijf) weekendtip die niet in dit rijtje mag ontbreken? Of ken jij nog een restaurant dat nu open is voor afhaal of bezorging? Mail het naar redactie@yourambassadrice.com en wie weet zie je hem volgende week terug.

Sabine Krouwels