Weekendtips

Weekendtips week 42

Deze weekendtips is anders dan je gewend bent. Met ADE going on, een heerlijk weerbericht en van alles te doen, even geen tips. De enige tip die ik je mee wil geven: LEEF!

Of je nou lekker thuis op de bank kruipt, wild gaat feesten of nog geen plannen hebt, doe wat je nu gelukkig maakt. Geniet van vandaag, denk niet alleen aan morgen. Realiseer je wat je allemaal hebt en waardeer dat.
Afgelopen week werd voor mij weer eens duidelijk hoe kort het leven kan zijn. Hoeveel mensen er afwachten op ‘dat ene moment waarop alles beter wordt’ of het juiste moment afwachten voor een next step. Jij bent degene met de regie in handen en uiteraard zijn er honderdduizend externe factoren die het misschien allemaal nu nog niet mogelijk maken, maar wacht niet te veel op later. Voor je het weet komt dat er niet.

Klinkt zwaar, maar laat het een reality check zijn. Vorige week dacht ik op de foto iemand te herkennen die een paar jaar geleden is overleden. Onmogelijk natuurlijk, maar het liet me inzien dat ze voortleeft, met al haar bruisende energie, in mij. Ik voel me verplicht, naar haar en mijzelf, om alles uit het leven te halen. Alle kansen aan te grijpen die mij voorgehouden worden. Liever op mijn bek te gaan, dan iets niet te proberen.
Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is. Ik ben koningin in het mezelf moeilijk maken en ook voor anderen zeker niet altijd makkelijk. Maar wel echt. En of ik het voor iedereen altijd goed doe weet ik niet, maar ik haal wel het maximale uit het leven. Heb alle reden om gelukkig te zijn met de beste self made job ever, waardoor ik kan reizen, ontmoeten en ontdekken. In Amsterdam en in het buitenland. Het leven is mooi. Te mooi om stil te staan. Maar wel goed om af en toe bij het leven stil te staan.

Wil je dit weekend wel iets doen? Doe dan iets goeds en help Gwen en Wilke om hun droom na te jagen! Deze dames maken heerlijke zoetigheden, hebben een passie voor eten en een enthousiasme van heb ik jou daar. Hun droom is een eigen mangerie in Zwolle, waar ze zich helemaal kunnen uitleven in de keuken onder de naam De Gillende Keukenmeiden. Behalve dat ik ze persoonlijk ken en Zwolle een bijzonder plekje in mijn hart heeft, vind ik het een super leuk idee en steun ik hun crowdfunding campagne. Zij durven te leven. Jij kunt helpen om hun droom waar te maken door ook een stukje te investeren. Je leest er alles over op dit crowdfund platform.

Sabine de Witte