Weekendtips

Weekendtips week 43

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend met de weekendtips voor week 43!

Kurt Elling aan ’t IJ


Als jazzvocalist staat de Amerikaan Kurt Elling aan de absolute top en dit weekend staat hij in Muziekgebouw aan ’t IJ. De zanger straalt volop plezier uit op het podium: hij zingt standards, reciteert poëzie en haalt vocale stunts uit op bopsolo’s en jazzmelodieën. Popliefhebbers trakteert hij op covers van onder anderen Joe Jackson, King Crimson en Stevie Wonder. Kurt Elling wordt alom geprezen om zijn ‘vocalese-techniek’, waarbij hij instrumentale solo’s en thema’s uit de jazz van tekst voorziet. De in Chicago geboren jazzzanger werd meerdere keren genomineerd voor een Grammy, die hij in 2009 won, en The New York Times zei over hem: ‘Elling is the standout male vocalist of our time.’

Affordable Art Fair


Dit weekend is de 10de editie van de Affordable Art Fair een echte aanrader; 65 lokale en (inter)nationale galeries tonen een divers aanbod aan hedendaagse kunst van zowel jong talent als bekende namen tot een maximum van 6000 euro. Bij de Affordable Art Fair geloven ze dat kunst ieders leven verrijkt en daarom willen ze hun events laagdrempelig, inspirerend en educatief maken. Ongeacht of je kunstverzamelaar bent of voor het eerst met kunst in aanraking komt, ze willen dat iedereen zich vrij voelt om door kunst geraakt te worden. Deze lustrum editie belooft een echte belevenis te worden, dus mis het niet!

Storytelling Festival


Iedereen maakt één of meerdere bijzondere reizen in zijn leven, in zijn hoofd of fysiek. De één zijn wieg stond ver weg en hij of zij legde een lange weg af om hier een thuis te vinden. De ander werd hier geboren, maar voelde zich nooit thuis. Sommigen moesten vechten, anderen kregen het geluk in de schoot geworpen. Dit weekend vind bij Pllek het Storytelling Festival plaats en dit jaar draait het om deze verhalen. De nationale en internationale verteltop is aanwezig, maar er is ook ruimte voor nieuwe talenten op het podium. Gegarandeerd een bewogen en bijzonder event en zéker moeite waard om te bezoeken.

The Sunday Market


De Sunday Market is geïnspireerd door de Londense markten als Camden, Portobello en Spitalfield, waar shoppen en creativiteit, inspireren en geïnspireerd worden hand in hand gaan. De markt biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen. Tegelijkertijd is het voor publiek een laagdrempelige wijze om in aanraking te komen met uniek ontwerp. Op de Sunday Market vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, illustraties, betaalbare kunst, kids´design, mooie biologische producten, en lekker eten en drinken. Gevestigde namen doen mee, maar ook nieuw talent van de Rietveld Academie en de Design Academy, alsmede ‘andere’ creatives of collectors die wat moois, leuks of geks te bieden hebben. Shop till you drop and get inspired.

Wat zijn jouw plannen voor het weekend?

Sabine de Witte