Weekendtips

Weekendtips week 44

weekendtips

De grootste wijnbar van Nederland – 10 jarig jubileum van Grapedistrict

Hiep hiep hoera!! Grapedistrict is jarig en dát moet gevierd! De allerleukste (en lekkerste) wijnwinkel van Nederland bestaat alweer 10 jaar en dat kun je niet onopgemerkt voorbij laten gaan, aldus de mannen achter deze winkel. En dat vieren hebben ze GROOTS aangepakt. Letterlijk, want de heren hebben in de Hallen studio (naast de foodhallen in Amsterdam West) de grootste wijnbar van Nederland geopend. Alle wijnen uit het assortiment van Grapedistrict zijn per glas te bestellen en dat maakt kiezen haast onmogelijk. Wat meer weten over een specifieke wijn? Naast dat de heren van Grapedistrict zelf rondlopen en je met veel liefde en enthousiasme iets over wijn willen vertellen lopen er ook diverse wijnboeren rond om je hun eigen wijn te laten proeven. Zo kon ik gisteravond Maria ontmoeten die toevallig de maakster is (“with my husband!!”) van mijn lievelings wijn, de Gruner Veltlinger.

grootstewijnbarnl

Al dat proeven maakt hongerig, maar geen nood, ook daar is aan gedacht. Je kan heerlijke borrelplanken bestellen of zelfs aanschuiven bij het wijnmakersdiner. Wel reserveren, want het is snel vol!

Grootste wijnbar wijnmakersdiner

Waar?: Hallen Studio’s, Amsterdam

Wanneer?: t/m zaterdag 5 november

JOMO

Thuisblijven is het nieuwe uitgaan
Wat? JOMO? Ja, JOMO, je hebt er vast ook wel eens last van. In plaats van de welbekende FOMO (fear of missing out) is er nu een nieuwe tegenhanger, de JOMO. Beter bekend als de “joy of missing out”. Met andere woorden, blij zijn dat je gewoon een avond op de bank kan crashen met Netflix, lekker eten en je verkering. (of in mijn geval de kat, je moet toch iets..)
Deliveroo, dé bezorger van dit lekkere eten, onderzocht hoe graag wij eigenlijk thuis blijven. Maar liefst 60% van de ondervraagde Nederlanders geeft aan vaker thuis te willen blijven dan uit te gaan en gebruikt daar gerust het fake griepje voor als excuus.

JOMO facts

JOMO facts

Als je dan toch thuis blijft is hier de top 5 van meest besteld bankhang-eten:

1. Burgers
Uiteraard met stipt op 1 voor een avondje comfort food. De lekkerste bestel je bij The Butcher, Bulls and Dogs, Beergarden of Burgerclub Rotterdam.

2. Snacks and booz
Bitterballen van Van Dobben, frites van Par Hasard, Friet District of de borrelhappen van Van Puffelen. Je vult ze aan met biertjes van ’t IJ, of wijnen van Grapedistrict.

3. Sharing is caring
Op de bank met je vrienden of partner in crime? Bestel dan Vietnamees bij Ô Mai, dim sum bij Dim Sum Now, Indonesisch bij Toko Bersama of sushi bij A -Fusion.

4. Sweet dreams
Bij een avond Netflix hoort natuurlijk ijs en koekjes: Ben & Jerry’s, Macaron by RJA, Urban Bakery Noord en De Bakkerswinkel brengen binnen een half uur een doos zoetigheid naar je toe.

5. Healthy
Mocht je een avond op de bank willen detoxen, dan kun je het beste terecht bij de healthy snacks van SNCKBR – gezonde kapsalon en shoarma – een frisse Poké Bowl, sapjes van Juice Brothers en gezonde maaltijden van Freshler.

Toch maar Deliveroo vanavond en gewoon lekker thuis blijven? Het voorspelde herfstweer van dit weekend vraagt er wel echt om dus bestellen maar en JOMO!

HOF

Ik heb een grote liefde voor kleine, independed shops en gelukkig is Amsterdam weer een dikke parel rijker! Een beetje verstopt in de pijp heeft niet zo lang geleden HOF haar deuren geopend. Een verfrissend nieuw concept wat afwijkt van de dertien in dozijn  minimalistische winkels waar er al zo veel van zijn. In plaats daarvan is HOF lekker kleurrijk, fijn!
Bij HOF kan je onder andere terecht voor handbeschilderde, houten skulls en zilveren sieraden, maar ook  handgemaakte en beschilderde borden met teksten als: “lovers & fuckers”. Kerstdinerservies met je (schoon)ouders wellicht? 😉

plate HOF

plate HOF

Naast winkelen bij HOF is binnenlopen voor thee (of sterker, ik weet uit betrouwbare bron dat dit heus geen probleem is…), huisgemaakte cake of plaatjes draaien, het kan allemaal!

HOF winkelpui

HOF 

Waar?: Saenredamstraat 61, Amsterdam

Wanneer?: Elke donderdag t/m zondag tussen 10.00 en 18.00 uur

Sabine de Witte