Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Weekendtips

Weekendtips week 45: 10, 11 en 12 november

10/11/2017
weekendtips pride

Misschien ligt het aan mij, maar doordat de dagen weer korter en donkerder zijn (hallo, 16.30 uur begint het al te schemeren!) heb ik ook weer meer zin in avonden in een kroeg staan met fijne cocktails of de longen uit mijn lijf te dansen. Gelukkig is de stad het met me eens en zijn er genoeg donkere avond weekendtips. Ik zocht er een aantal voor je uit. Scheelt weer zoeken. Veel plezier!

Jeugdsentiment – 80s 90s 00s – Bar Baarsch

Zet deze maar lekker groot in je agenda want we gaan weer los de 13e! #flippos #spicegirls #tamagotchi

A post shared by Bar Baarsch (@barbaarsch) on

Goed nieuws! Vanavond is het weer tijd voor een avond vol Jeugdsentiment in Bar Baarsch en ga je terug naar de legendarische jaren 80, 90 en nul! Die lekkere ongemakkelijke klassenfeestjes en schoolkamp-discoavonden kan je volop herbeleven door mee te zingen en dansen met Ace of Base of Dr. Alban. (sing halleluja iemand??)

Naast muziek is er meer. Neem bijvoorbeeld je flippo’s mee en maak je collectie eindelijk compleet. Er is een speciale ruimte om je tamagotchi te voeren. Straal als Beyonce in Destiny’s child, Vogue als een echte Madonna-fan of moonwalk de gaten in de vloer als Micheal Jackson.

Deel jouw jeugdsentiment hitje in het event op Facebook, dan wordt je zeker dat hij vanavond voorbij komt.

Waar?: Bar Baarsch, Jan Evertsenstraat 91, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 10 november vanaf 22.00 uur

Dandelyan Bar Take-over at Pulitzer’s Bar

Gisteravond was al de aftrap, de take over van de Pulitzer’s Bar door Dandelyon. Beter bekend als de beste cocktailbar ter wereld. Met een speciaal cocktail menu vol met exotische smaken en onverwachte combinaties kun je in Amsterdam heel even genieten van een vleugje van deze geweldige Londense bar. Om het plaatje compleet compleet te maken nemen ze zelfs de playlist mee uit London,

Iedereen is welkom, maar hou er rekening mee dat het drukker is dan normaal. Dus een beetje op tijd aan de bar plaatsnemen en proeven van het speciale menu. Op dat menu vindt je de volgende cocktails:

Chablis (€12)
Mr Lyan Gin, Fino Sherry, Lemon and Chalk Bitters

Concrete Sazerac (€13)
Martell VSOP Cognac, Fermented Peychaud, Absinthe, Concrete

Iberico Sour (€12)
Acorn Ham Mazcal, Tapatio Reposado, Lemon, Endive, Oak Honey

Evil Manhattan (€12)
Mr Lyan English Botanical Beer ‘Vermouth’, Rittenhouse Bonded
Rye, Bitters

Natural Born Gatherer (€13)
Ford’s Gin, Melon Vine, Truffle Aperitivo, Elderflower, Soda

Pinnacle Point Fizz (€12)
Olmeca Blanco Tequila, Nixtamalized Blue Corn, Sloe, Ginger Bitters, Sour Pineapple, Soda

Welke gaat het worden? Ikzelf ben ernorm benieuwd naar de Iberico Sour dus je weet me vanavond te vinden…

Waar?: Pulitzer’s Bar, Keizersgracht 234, Amsterdam
Wanneer?: one night only, vrijdag 10 november

Tacos, Tequila, Silent Disco bij Proefwerk

Proefwerk, je weet wel, die fijne spot vlakbij de RAI, heeft alle ingrediënten verzameld voor een perfecte zaterdag. Ik noem: Taco’s, Tequila én een silent disco. Mexican diner en een dansje dus. Wat staat er op het menu? Onder andere dus mijn favoriet, taco’s. Zowel vis, vlees als vega dus iedereen blij. Daarnaast zijn er nacho’s, ceviche en vers uit de oven: quesadilla’s. Uiteraard staat de Desperados koud en vloeit de tequila rijkelijk.

Waar?: Proefwerk, Gaasterlandstraat 3 – 5, Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 11 november vanaf 18.00 uur

Tipsy Tea Party at The Duchess

Een tipsy tea party in misschien wel een van de mooiste restaurants van Amsterdam? Ja! Aankomende zondag kun je in The Duchess, onderdeel van het W hotel, genieten van een een glamorous brunch vol met live entertainment. Denk aan rijkelijk veel champagne en een zeer uitgebreide brunch. Ook wordt je uiteraard verwelkomt met een perfecte cocktail.

Alice in Wonderland, eat your hart out! De dresscode in “glamorous” dus laat je zondagse joggingpak thuis en dress up! Er is een beperkt aantal plekken dus reserveren is gewenst.

Waar?: The Duchess, Spuistraat 172, Amsterdam
Wanneer?: zondag 12 november vanaf 13.00 uur

School of life: Daniel Dennett in Tuchinski

BFF. ???

A post shared by The School of Life Amsterdam (@theschooloflife.amsterdam) on

Wat is bewustzijn? Bestaat de vrije wil? Hebben we een ziel? Daniel C. Dennett houdt zich bezig met de grotere vragen van het bestaan en bestudeert het gebied waar filosofie, wetenschap en bewustzijn samenkomen. Dennett is een van de meest gezaghebbende nog levende filosofen en zondag 12 november is hij in Tuschinski, Amsterdam voor een speciale lezing georganiseerd door The School of Life. Hier zal hij zijn blik richten op de rol van bewustzijn in de tijd van robots, kunstmatige intelligentie en genetische algoritmes.

Dennett veroverde zijn plek in de geschiedenis met zijn monumentale boek ‘Het bewustzijn verklaard’. Nu, 26 jaar later komt hij met een nieuw meesterwerk: ‘Van bacterie tot Bach en terug’. Hierin onderzoekt hij de evolutie van de menselijke geest, het bewustzijn en de cultuur. Ook kijkt hij vooruit naar de verdere ontwikkeling van ons bewustzijn in een wereld waarin we dingen creëren die ons eigen denken te boven gaan. Het boek ‘Van bacterie tot Bach en terug’ (t.w.v. €34,99) zit bij de ticketprijs inbegrepen.

Tijdens zijn optreden zal Dennett verder uitweiden over bewustzijn in het tijdperk van post-intelligent design. Volgens Dennett is bewustzijn niet mysterieuzer dan andere natuurlijke fenomenen zoals zwaartekracht; hoe ongrijpbaar de ‘ziel’ of het ‘bewustzijn’ ook is, er liggen wel exacte, controleerbare zaken aan ten grondslag. Met zijn gave om complexe materie duidelijk over te brengen, leert hij je de creativiteit van onze geest beter te begrijpen. Welke aanpassingen in ons denken en doen zijn noodzakelijk om te floreren in de wereld die komen gaat?

Een zeer interessante lezing dus met genoeg food for thought.

(let op, de lezing is, uiteraard in het Engels, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar)

Waar?: Paté Tuschinski, Reguliersbreestraat 26-34, AMsterdam
Wanneer?: zondag 12 november van 19.00 tot 21.00 uur

DENHAM Friends & Family Sample Sale

Sample Sales zijn altijd fijn! En zeker deze van denim label Denham en vrienden. De grootste sample sale die ze tot nu toe hebben gehouden zelfs. Je vindt er dames en heren denim, jassen, jacks, t-shirts, accessoires en meer. Er is zelfs een kleine oplage met kinderitems aanwezig!

Iedereen is welkom, maar om op de lijst te komen moet je je wel even aanmelden op het Facebook event. Let op! Alleen pinnen, geen cash!

Waar?: Ruysdaelstraat 58, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 10 t/m zondag 12 november. Vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur, zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Manon van Buren
Volg Manon v

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!