Weekendtips

Weekendtips week 45

06/11/2015

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend met de weekendtips voor week 45!

Festival JanEef


Deze zaterdag wordt de 4e editie van Festival JAN EEF verwacht. Tijdens dit theaterfestival treden artiesten op in winkels en in andere bijzondere gebouwen in en rondom de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. Bezoekers zien 3 voorstellingen van ieder dertig minuten op 3 verschillende locaties. Tussen de optredens loopt het publiek van locatie naar locatie. Het festival wordt afgesloten met een spetterend feest in MidWest. Weer een keer wat anders, tof!

Museumnacht


Yes, deze zaterdag is het weer museumnacht! Voor de zestiende keer openen de Amsterdamse musea hun deuren met een speciaal programma, geïnspireerd op de vaste collectie of tijdelijke tentoonstellingen. Geniet van onder andere muziek, mode, speciale rondleidingen en heerlijk eten. Dit belooft iets bijzonders te worden, dus zorg dat je erbij bent!

Tori


Iedere tweede zondag van de maand in de Tolhuistuin: TORI. Tori is het Surinaamse woord voor verhaal en staat symbool voor een warme zondagmiddag met 1 hoofdgast. Deze editie staat er niemand minder dan Pete Philly op het podium (wegens omstandigheden kwam hij niet in September) en in zijn tori ‘Redemption ofzo’ neemt hij het publiek, middels verschillende gasten, mee in zijn persoonlijke belevingswereld. Een theatrale jamsessie met muziek, verhalen, theater en beeldende kunst.

70 jaar Kriterion


Deze vrijdag opende de Stichting Onderlinge Studenten Steun precies 70 jaar geleden de deuren van Filmtheater Kriterion aan de Roetersstraat. Een groepje studenten waren in de oorlog actief geweest in het verzet. Ze hadden hun studie toen stop moeten zetten. Na de bevrijding voelden zij er weinig voor hun onafhankelijkheid weer op te geven, maar wilden ze graag weer door met hun studie. Meerburg vatte dan ook het plan om een commerciële bioscoop op te zetten, waar studenten konden werken om alsnog af te studeren, zonder van hun ouders of de overheid afhankelijk te zijn. Dit alles in daadwerkelijk gerealiseerde democratie, waarin eenieder zijn of haar mening, visie en talent kan laten gelden. Ter ere van dit prachtige studentenfront (dat nu nog steeds bestaat), en als dank voor iedereen die dit 70 jaar lang mogelijk heeft gemaakt, reserveren ze bij Kriterion 70 uur om kennis te maken met de verscheidene facetten. Iedere partij doet z’n zegje, liedje, filmpje of expo’tje. Kom om wat te leren of om slechts te genieten van de leuke activiteiten die gepland staan. Heel tof!

Wat zijn jouw plannen voor het weekend?

Sabine de Witte