Weekendtips

Weekendtips week 46: 17, 18 & 19 november

weekendtips

Weekendtips met cadeautips, een flinke bak kunst en natuurlijk veel mooie documentaires op de IDFA. O ja, en een dansen op een tostifeestje kan ook gewoon 😉

Speciale IKEA cadeauwinkel in Utrecht

IKEA opende deze week een tijdelijke cadeauwinkel Hoog Catharijne in Utrecht; de IKEA Gift Shop. In deze tijdelijke Gift Shop word je tot en met 31 december verrast met speciaal geselecteerde producten uit het IKEA assortiment. Het is voor het eerst dat IKEA een winkel in de binnenstad opent, toegespitst op de feestdagen. Niet meer heel de winkel door, maar gewoon tijdens het doen van je feestdagen inkopen een uniek cadeau meepakken. Toch geen tijd (of zin) om de stad in te gaan, klanten ook de tijdelijke online Gift Shop bezoeken.

Waar?: Vredenburg 4, Utrecht
Wanneer?: nog t/m 31 december

Unrobe x Tosti Creative – TosTee Party

Door onze Tosti Pulled Chicken voel jij je in Ă©Ă©n klap kiplekker! Mmm… #ofjekorstlust

A post shared by Tosti Creative (@tosti_creative) on

De eerste collaboration van Unrobe x Tosti Creative (je weet wel, dat toffe design bureau die ook nog eens meesterlijke tostis maken) wordt gevierd met een release party in het Huis van Iemand Anders en jij bent gewoon uitgenodigd!

Vanaf 18.00 uur openen zij de pop-up store in de bar waar, naast de limited edition TosTees, ook de nieuwe Unrobe collectie verkrijgbaar is.

De eerste 40 TosTees geven ze weg, net als de eerste drankjes. Dus op tijd komen is best een slim idee.
Aansluitend de hele avond feest in de garage van het Huis. Perfect om een nieuw t-shirt te kopen waar je vervolgens de hele nacht in kan dansen. Win-win als je het mij vraagt.

Waar?: Het Huis van Iemand Anders, van Woustraat 2Hs, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 17 november vanaf 18.00 uur

Tentoonstelling We Have a Dream, De Nieuwe Kerk Amsterdam

‘We Have a Dream’ is een tentoonstelling over de belangrijke momenten in de levens van Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Over onrecht en hoop, over hun grote historische doorbraak en hun persoonlijke weg daarheen. Zij maakten het verschil en inspireren ons nog altijd.
Nu, na al verschillende landen te hebben aangedaan, te zien in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Erg bijzonder en vooral indrukwekkend.

Waar?: De Nieuwe Kerk, Amsterdam
Wanneer?: nog t/m 4 februari 2018

Spice it! Jo’burg: Levi’s customizen met The Sartists, Tropenmuseum

PICS | The photos of the 'Fashion Cities Africa' opening event are online on Facebook now. ?@bykirstenvansanten

A post shared by Tropenmuseum (@tropenmuseum) on

Hoe politiek kan en wil mode zijn? De leden van de Zuid-Afrikaanse fashion crew The Sartists vertellen over hun activistische benadering van mode en geven de masterclass ‘As it Seams’: samen Levi’s customizen. Deze talentvolle crew maakte al collecties voor grote merken zoals Adidas en Levi’s en inspireert modeliefhebbers wereldwijd. Next stop: Amsterdam!

Hoe kun je oude Levi’s costumizen tot een interessant nieuw item? De meesters doen het voor en zetten je aan het werk. Handen uit de broekspijpen!

Wat is de verantwoordelijkheid voor Zuid-Afrikaanse ontwerpers? En welke plek nemen zij in in de internationale modewereld? In hoeverre speelt politiek of activisme op dit moment een rol? Wat zien wij nu gebeuren op de catwalk? Veel vragen voor The Sartists en kunstenaar Neo Matloga. Martijn Nekoui vertelt daarnaast over een nieuw (activistisch) initiatief van MOAM. Ook kun je diverse rondleidingen door het museum volgen.

Deze experts geven je een korte, persoonlijke rondleiding door de tentoonstelling ‘Fashion Cities Africa’. Deze rondleidingen op maat zitten als gegoten!

Gratis evenement, je betaalt alleen de museumentree.
Gratis toegang met Museumkaart.


Waar?:
Tropenmuseum Amsterdam
Wanneer?: 19 november 2017, van 14.00 tot 17.00 uur

IDFA

Een van mijn persoonlijk jaarlijkse hoogtepunten op gebied van kunst en cultuur, de IDFA, is weer begonnen. Dit festival vol met de meest bijzondere, mooiste, onroerendste of spraakmakende documentaires is weer geland in de hoofdstad. Nog tot en met 23 november kun je op diverse locaties in de stad kijken naar al dat moois.

Het is haast onmogelijk een keuze te maken wat je wil zien, want eigenlijk is alles interessant. Alleen al verdwalen in het blokkenschema kan een waar feestje zijn. Wees wel snel, want kaarten gaan vaak hard!

Waar?: diverse locaties in Amsterdam
Wanneer?: nog t/m 23 november 2017

Sabine de Witte