Weekendtips

Weekendtips week 46

weekendtips hotelnacht

Het weekend staat weer voor de deur, tijd voor de weekendtips! En met de koudere en natte dagen is het soms wat meer puzzelen. Weekendtips die passen bij al het weer dus: van actief buiten naar lekker opkrullen binnen.

Schaatsbaan op het Museumplein

IJS* ijsbaan op het Museumplein

Ik geef het maar meteen toe, ik ben echt een sucker voor knusse, romantische winter dingen. Eén van die dingen die associeer met winter en feestdagen is de ijsbaan op het Museumplein. Alleen al door de ligging is het een van mijn favoriete winterse plekken in Amsterdam. Omringd door de verschillende musea en het al net zo fotogenieke Concertgebouw is dit dé plek om te schaatsen (of in mijn geval gewoon gluhwein drinken, ook heel knus). Gelijktijdig met de ijsbaan wordt Brasserie Ice*Amsterdam geopend en van 17 tot 30 december maakt wintermarkt Ice*Village de ijsbaan compleet.
Kaarten voor Ice*Amsterdam zijn vanaf €4,50 bij de schaatsbaan of via de website te koop.
Waar?: Museumplein, Amsterdam
Wanneer:? vanaf vrijdag 18 november tot zeker einde februari
Openingstijden: Zondag – donderdag 10:00 – 21:00 uur & Vrijdag & zaterdag 10:00 – 22:00 uur

IDFA in Amsterdam

Logo IDFA 2016
Een andere, jaarlijkse november favoriet is de IDFA. Het grootste documentaire festival van Nederland. Van 16 tot en met 27 november zijn ruim driehonderd documentaires te zien op verschillende locaties in Amsterdam: van het Rembrandtplein tot diep in Amsterdam-West en Zuidoost. Met (inter)nationale premières en competities, films van debutanten en studenten, documentaires voor kinderen, een filmmarkt en veel internationale gasten. Echt een aanrader, maar wees er wel snel bij, de voorstellingen zijn vaak snel uitverkocht! Kun je door de bomen het bos niet meer zien en heb je geen idee welke documentaire je moet kijen? Mijn truc is soms gewoon het ouderwetse dartpijltje geweest.Met andere woorden, gewoon maar ergens heen gaan en kijken kan soms voor verrassende en mooie films zorgen.
Via de website van de IDFA kun je het blokkenschema vinden, maar ook zoeken op thema als je wellicht net iets minder avontuurlijk bent. Ook zijn de kaarten daar te koop.

Zelf wil ik graag naar “The First Monday in May”. Een documentaire over het jaarlijke modegala in New York; het Meth Gala, terwijl Sabine voor Zero Days zou kiezen, maar er is zoveel te zien!

Home in the skies, Singapore Airlines pop-up gallery

Singapore Airlines
Zin om je even in de luxe te dompelen van een star airline, maar geen budget om op reis te gaan? Singapore Airlines heeft de oplossing! Singapore Airlines opent a.s. zaterdag namelijk een tijdelijke Gallery in het Museumkwartier van Amsterdam, waarin je een volledige Singapore Airlines ‘Home In the Skies’ experience krijgt. Leer meer over de indrukwekkende geschiedenis van het merk en de iconische ‘Singapore Girl’ en krijg een voorproefje van de nieuwste productinnovaties en designs.
Above and beyond service en aandacht voor de kleinste details staan hoog in het vaandel bij Singapore Airlines, dit zie je terug oop alle fronten in de Gallery. Neem een Virtual Reality Tour door de gloednieuwe Airbus A350-900 en waan je heel eventjes in Singapore. Daarnaast wordt er dagelijks vanaf 17.00 uur de welbekende Singapore Sling cocktail geserveerd en kun je onder het genot van die fijne cocktail exclusieve deals met limited edition cadeaus boeken. Bij een bezoek aan deze Gallery maak je ook nog eens kans op 100.000 KrisFlyer Miles én kun je twee Premium Economy retour tickets naar Singapore winnen met de interactieve ‘Gallery Challenge’. Zeker de moeite waard en wie weet verdrijf je hiermee het gure, Amsterdamse herfstweer een beetje.

Waar?: Hobbemastraat 3
Wanneer?: 19 – 26 november. Dagelijks geopend van 10.00u tot 18.00 en op zondag en maandag van 12.00u tot 18.00u.

Jopseph Klibanksy store op de PC Hooftstraat

Joseph Klbanksy - Baby we made it
Afgelopen week opende de Nederlandse kunstenaar Joseph Klibanksy een winkel op de PC Hooftstraat. Does the name ring a bell? Wellicht heb je zijn gigantische werk van een astronaut dit jaar gezien op Lowlands. De pas 32 jarige Joseph is hard op weg de opvolger van kunstenaars als Jeff Koons en Damien Hirst te worden. Met het openen van de merkstore wil hij niet alleen werk verkopen, maar ook een laagdrempelige plek creeëren waar zoveel mogelijk mensen van zijn werk kunnen genieten. Dat laatste lukt zeker! Een fijne plek die je haast als mini-museum kan beschouwen. Perfect om dit weekend even langs te gaan en uit te rekenen hoelang je nog moet sparen voor een van zijn werken, want ik durf haast te beweren dat je íets wil. Ik ben in ieder geval fan!

Waar?:P.C. Hooftstraat 35, Amsterdam
Wanneer?: elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur

Robots at your Service

Mr.big ??

A post shared by stefan blomberg (@robotnisse) on


Robots, ze hebben iets cools en engs tegelijk. Steeds vaker lees je berichten dat ze onze banen over gaan nemen, onze levens radicaal gaan veranderen. Maar hoe dan? En is dat alleen maar slechts? Tijdens het Robots at your Service weekend op het Marineterrein in Amsterdam leer je juist hoe robots ons kunnen helpen bij het ouder worden. Robots tot onze dienst dus. Leuk voor jong en oud, met een expositie, experts en leuke slimmigheden. Entree is gratis, wel even registeren!

Waar?:Marineterrein Amsterdam
Wanneer?:18-22 november

Sabine de Witte