Weekendtips

Weekendtips week 46: Genoeg te zien (en te horen) (en te proeven)

weekendtips vanuit huis

100% kans op regen zondag, zegt mijn weerapp. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik blijf lekker binnen! (Wordt ome Rutte ook blij van). En dat hoeft helemaal geen straf te zijn. Want als ik de huishoudelijke taakjes weer op orde heb, kan ik me vervolgens onderdompelen in een lekkere docu of serie of podcast of kunstgallerij. Met een stevige kom soep en ‘s avonds een sterwaardig diner. Klinkt dat als een weekend waar jij wel oren naar hebt? We hebben alle details vast voor je uitgewerkt. Doen we met liefde.

Keep walking

Johnnie Walker bestaat 200 jaar en dat gaat gevierd worden! En hoe. Met de Highball service, special edition flessen én de documentaire The Man Who Walked Around the World die gisteren wereldwijd in première ging op de diensten van Discovery. Deze documentaire van BAFTA-winnaar Anthony Wonke gaat over natuurlijk over niemand minder dan het Schotse whisky-icoon Johnnie Walker. Je ontdekt het hele verhaal van het merk, van de oorsprong tot de wereldwijde culture impact die het de afgelopen 200 jaar heeft gehad, zoals de rol die het speelde in enkele legendarische Hollywood-films.

Yas, Queen!

Ein-de-lijk. Vanaf zondag kunnen we weer genieten van The Crown, want seizoen 4 is vanaf dan te zien op Netflix. De kans dat wij dit in één keer wegkijken is zeer aanwezig. Jij ook? Doe je zelf dan een plezier en boek een royal staycation bij Hotel De L’Europe. Kun je ongestoord bingen in stijl. Tip van het huis, doe er je voordeel mee.

De nieuwerwetse melkboer

Kwam er bij jullie vroeger ook wekelijks een SRV-wagen langs? Helemaal nostalgisch word ik als ik eraan terugdenk. Deze goeie, ouwe tijd wordt goeie, nieuwe tijd! Want de rijdende supermarkt wordt nieuw leven ingebazen met opping experience in een eigentijds interieur met een aanbod van food en lifestyleproducten. Van ambachtelijke broodjes, zoetigheden en healthy treats tot en met de nieuwste (kook)boeken, beauty producten en handgemaakte sieraden waarbij herkomst, karakter en beleving centraal staan. Benieuwd of de WOW-bus ook bij jou langsrijdt? Je vindt de routes op de site.

de-winkel-op-wielen-srv-wagen-rijdende-supermarkt

Snertweer

Ik schrijf dit op donderdag en vandaag is het echt typisch snertweer. De met regen doordrenkte bladeren vliegen je om de oren, de wind is net een beetje te guur en eigenlijk hoor je gewoon binnen te zitten (maar ja, met zo’n mini-lockdown willen we allemaal gillend naar buiten). Binnen met een goede kom snert. Maar zelf snert (of erwtensoep, voor de lezer die denkt ‘waar heeft dat mens het over?’) maken, da’s best een klussie (ik spreek uit ervaring). Da hebbie nie zomaar op tafel staan. En uit een zakje… Laten we vriendelijk zeggen, liever niet. Maar nu heb ik er wel echt trek in… U voelt hem aankomen, dames en heren, want hij is er: SNERT, een écht smaakvolle soep uit blik gemaakt door niemand minder dan de worstmakers van Brandt & Levie en, graag geziene gast in deze weekendtips, Joris Bijdendijk! Geboren uit liefde voor deze Hollandse klassieker én uit de wens om blikvoer opnieuw op de kaart te zetten. Vandaag (vrijdag) lanceren de heren de soep vanuit de allereerste SNERT-bar aan de Overtoom in Amsterdam. Hier kunnen liefhebbers van erwtensoep een warme kom soep afhalen, een blik SNERT kopen of een heel SNERT-pakket aanschaffen. In samenwerking met Deliveroo (die de SNERT exclusief bezorgen) en STACH (die de SNERT exclusief verkopen) wordt voor elk verkocht pakket één blik soep aan Voedselbank Amsterdam gedoneerd.
snert-brandt-levie-bijdendijk

www.kunstkijken.nl

Musea mogen dan wel dicht zijn, op het wereldwijde web valt gelukkig genoeg kunst te kijken. Zo heeft Brussels Gallery Weekend haar online viewing rooms opnieuw ingedeeld. Dus krul jij je lekker op met je bakkie snert op de bank en kunst kijken maar.

Lekker luisteren

Meer zin om te luisteren? Dan hebben we een lekkere podcast-tip voor je. Een groep toonaangevende makers en acteurs uit de Nederlandse film- en theaterwereld is nu de bioscopen en theaters hun deuren hebben moeten sluiten op zoek gegaan naar een andere manier om het publiek te bereiken. Het resultaat? Staatsgeheim, een bloedstollend audiodrama verpakt in een vierdelige podcastserie die op indringende wijze ingaat op de ingrijpende veranderingen die de wereld dit jaar heeft ondergaan.

Restaurantje spelen

– Vanaf dit weekend is ook Sjefietshe open voor take-away. Wij zijn nu al fan van de DIYourselfiche, een box met alles wat je nodig hebt om zelf thuis ceviche te maken.
– Trek het Iberische thema lekker door dit weekend en ga ook langs bij Le Cervecería waar je je tegoed kunt doen aan bocadillo’s (rijk belegde broodjes), churros en paella clásica.
– We hebben ze al een keer genoemd in dit lijstje, maar goed nieuws vanuit de Oost-Mediterrane keuken van NENI. Zij openen namelijk een pop-up in Amsterdam-Oost! Geopend van donderdag t/m zondag voor takeaway en bezorging.

Heb jij een (binnenblijf) weekendtip die niet in dit rijtje mag ontbreken? Of ken jij nog een restaurant dat nu open is voor afhaal of bezorging? Mail het naar redactie@yourambassadrice.com en wie weet zie je hem volgende week terug.