Weekendtips

Weekendtips week 46

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend met de weekendtips voor week 45!

Boekenmarkt


Deze zondag organiseert De KAN, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, voor de tweede keer Boeken in de Hallen. De door André van Stigt gerestaureerde tramremise zal die dag worden gevuld met zo’n veertig boekenkramen met oude, bijzondere en tweedehands boeken en prenten. Weer eens wat anders op je zondagmiddag!

Nachtgasten


Iedere acteur wordt regelmatig zwetend wakker uit een droom waarin hij of zij op het toneel staat zonder te weten wat zijn of haar tekst is of waar de voorstelling over gaat. Als bij Nachtgasten het publiek binnenkomt zitten de acteurs op het toneel met angst in hun ogen. Deze angst is terecht, want ze acteurs hebben nog geen idee wat ze gaan spelen. Wees getuige van het onmogelijke: Iedere avond duiken vier doodsbange en totaal onwetende acteurs in de huid van personages die ze nog niet kennen. Ze moeten ter plekke de volledige voorstelling improviseren met het publiek als getuige, gewapend met de meest gruwelijke geheimen, zonder te weten wat de geheimen van hun collega’s zijn. Dit terwijl het publiek dat allemaal wel weet. Deze zondag in M-lab.

Televisie kijken moet je leren


Televisiekijken: we doen het al bijna 65 jaar, we zijn er groot mee geworden, maar niemand heeft het ooit geleerd. Het kastje staat dagelijks aan, ondanks – of misschien wel dankzij – sociale media en internet zelfs vaker en langer dan ooit. Maar wat zien we eigenlijk echt? Wat zien we niet? Hoe kijken wij naar televisie en hoe kijkt televisie naar ons? Nu televisie in Nederland de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft, is het tijd voor een terugblik. En een blik op de toekomst van tv en haar nakomelingen. Jean-Pierre Geelen, jarenlang televisierecensent van de Volkskrant en schrijver van het boek Zelf tv-kijken, maakt dit weekend bij The School of Life graag samen met het publiek de balans op: wat heeft het medium ons gebracht?

NeighbourFood Market

neighbourfood
Eén van onze all-time favorieten en dit weekend is het weer zo ver: de Neigbourfood Market. Een platform voor plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs. Iedereen die houdt van ambachtelijk, lekker, samen eten en op zondag enigszins op tijd uit bed is kan genieten van een heerlijke middag.

100 Jaar Boy Edgar


Boy Edgar drukte in de jaren 60 en 70 als componist en bandleider een belangrijke stempel op de Nederlandse jazz. Een van zijn grote inspiratiebronnen was Duke Ellington, naar wiens voorbeeld hij de mensen in de band als uitganspunt nam en in zijn arrangementen veel ruimte creëerde voor solo’s en improvisatie. Hij heeft gewerkt met toonaangevende musici uit binnen- en buitenland, onder wie Nina Simone, Ben Webster, Abbey Lincoln, Betty Carter en Eric Dolphy. Ter viering van de honderdste geboortedag van Boy Edgar vinden er dit jaar verschillende acitiviteiten plaats in Nederland en deze zondag organiseren het Nederlands Jazz Archief (NJA) en het Bimhuis een bijzonder concert gewijd aan het muzikale erfgoed van deze iconische Nederlandse jazzmusicus. Op deze dag zullen onder andere David Kweksilber Big Band, Konrad Koselleck Big Band, Theo Loevendie, Gerrie van der Klei stukken spelen uit de rijke muzikale nalatenschap van Boy Edgar. Tof!

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte