amsterdam Cocooning food fest gastronomie Hospitality Hotspots Reistips Travel weekagenda Weekendtips Wijn & cocktails

Weekendtips week 47 (24,25,26) en week 48 (1,2,3) december 2023

Zo langzaamaan kruipen we naar het einde van het jaar. En met dat gegeven, wordt menig event weer in de prachtigste, festive sferen gehuld. Wij zette, zoals je van ons gewend bent, de fijnste voor je op een rij. Enjoy!

Between the Sea and the Sky – Jimmy Nelson

Dit weekend is de laatste kans om de Jimmy Nelson´s ‘Between de Sea and the Sky´ te bewonderen tijdens PAN Amsterdam. Dé beurs voor kunst, antiek en design. De vijf stukken worden gepresenteerd in samenwerking met Kunsthandel Mieke Silverberg. Nelson wist in deze reeks de Nederlandse cultuur op een intrigerende manier neer te zetten. Het resultaat van een emotionele reis door ons land waarin hij verschillende regionale gemeenschappen bezocht. Gemeenschappen die nog altijd traditionele klederdrachten eren en een diepe band met hun omgeving onderhouden. Levens waarin de zee en het land grote rollen vervullen. Elke foto is een verhaal op zichzelf en een waar eerbetoon aan onze, vaak onderbelichte, cultuur.

wanneer: 19 november tot en met 26 november
waar: Stand 76 – Europaplein 24, Amsterdam

Da Vinci Genius Experience

Het is bijna zover; de geroemde Da Vinci Genius Experience komt naar Amsterdam. Een AI en AR-experience waarin je beleefd hoe het geniale brein van da Vinci werkte. Geprojecteerd van vloer tot plafond zie je hoe hij wetenschap, technologie, techniek, wiskunde en kunst wist te combineren. Zo worden zijn meesterwerken de Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal laag voor laag geanalyseerd en bekijk je daarnaast ook hoe hij de hedendaagse wereld beleefd zou hebben.

wanneer: vanaf donderdag 30 november tot en met augustus 2024

waar: Amstel Design District – Willem Fenengastraat 43, Amsterdam

Destination Cosmos – Fabrique des Lumières

Droom jij net als ons ook al jaren over een tripje naar de sterren? Dan is die droom nu dichter bij dan ooit; want Fabrique des Lumières is tot 7 januari het decor van ons heelal. Met Destination Cosmos dompel je, je volledig onder in de wereld van planeten, sterren(stof) en supernova’s. Van de eerste stappen op de maan door Armstrong tot de eerste robot ‘selfie’ op mars; onze hele menselijke ontdekkingstocht speelt zich right in front of you (and all around you) af.

wanneer: tot en met 22 december op woensdagen van 13:30-17u en op vrijdagen en zaterdagen van 13:30-21 uur.  Van 23 december 2023 t/m 7 januari 2024 – Iedere dag van 13:30-21:30 uur.

waar: Pazzanistraat 37, Amsterdam – ·Je boekt je tickets hier

ART IN DUKE TOWN – Laser 3.14

Laser 3.14 zet ons al 15 jaar aan het denken met zijn Amsterdamse streetart poëzie. Zijn leuzen over politiek, cultuur en het dagelijkse leven sieren niet alleen de straten, maar ook de muren van menig gerenomeerde museum en galerij. Vanaf 7 december zijn, zijn twee nieuwste werken te bewonderen in Den Bosch, tijdens ART IN DUKE TOWN. Een groepsinitiatief waar Laser’s kunst te zien is naast de werken van Perishable Rush, Lilly Pavlova, Fee Henkelman and Frank Willems. Ook de webshop van Laser is het bezoeken waard, want de nieuwste, spraakmakende kerstornamenten collectie kan elk moment worden gelanceerd.

waar: Snellestraat 17a + Stoofstraat 6 (Voltaire), Den Bosch

wanneer: opening 7 december van 19-22 uur

Festive Pop-up – Okura

Okura opent het feestdagenseizoen met een Festive Pop-up store. De markt is een prachtig initiatief om de ware ambachten die zo gevierd worden in Japan, te eren. Wat er op de planken ligt? Bijzondere kwaliteitsitems die het hotel zelf ook in gebruik heeft. Van de Japanse messen die het keukenteam gebruikt en de unieke interieur geurlijn waar Okura bekend om staat, tot een hele reeks aan unieke whiskeys en sakes. Extra speciaal is dat sterrenchef Arjan Speelman, van Ciel Bleu, speciale sauzen en soepen heeft bereid om ook jouw eigen kerstdiner naar een hoger niveau te tillen. Zo wordt indruk maken op je liefsten wel heel gemakkelijk.

waar: Hotel Okura – Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

wanneer: van woensdag tot en met zondag van 10-18 uur, tot 7 januari

Fête Du Champagne & Vins Winterfestival

Zin in bubbels van topkwaliteit? Dan is Fête Du Champagne waar je zijn moet in het weekend van 1-3 december. De grootste champagnemarkt van Europa brengt champagneboeren van heinde en verre naar de Kromhouthal, om je te verleiden met hun meest prestigieuze varianten. Wij lichtten de meest belovende champagnepartners voor je uit:

House Du Chamapgne. Bij House Du Champagne vind je de mooiste boetiek champagnes, gemaakt door kleine champagnehuizen. Uitschieters; de champagne Bouché en Henri Chauvet.

Taste of Champagne Twee liefhebbers van de godendrank die in de geschiedenis van de mousserende wijn stapten, om de meest unieke champagnes te ontdekken. Champagnes Yannick Prevateau en Mallard zijn favoriet.

Bubbels van Frits. Wat begon met een reis naar de Champagnestreek in 2020 voor Frits, eindigde in een eindeloze ontdekkingstocht. Frits blijft op zoek naar champagne tradities, verhalen en natuurlijk de fizzy booz itself. Mooiste champagnes; Jean – Phillipe Bosser et Pierre Morlet!

waar: De Kromhouthal en tickets vind je hier

wanneer: 1 tot en met 3 december

Feestdagen bij Anantara Grand Hotel Krasnapolsky

En we blijven nog even in de champagne sferen. Voor de ultieme champagne ervaring deze feestdagen, nodigt het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky je uit om exclusief champagnehuis Moët Hennessy te ervaren.

Het is nog maar een jaar geleden dat het iconische Krasnapolsky werd toegevoegd aan de portfolio van Anantara Hotels, Resorts & Spas. Een gewaardeerde luxery hotelketen die gekenmerkt wordt door hotels met een authentiek en vaak historisch verhaal. En met succes; het 156-jarige hotel bewees een zeer gewaardeerde toevoeging te zijn.

Met The Champagne Room, onderdeel van Grand Café Krasnapolsky, wil het hotel een exclusieve ervaring aanbieden voor de echte champagneliefhebber. De Room is een ware lust voor het oog; plaatsnemend naast de glinsterende, gouden champagnetoren en uitkijkend op De Dam, kun je genieten van de Dom Pérignon per glas óf per fles. De chefs van Anantara begeleiden de verheven champagne met een uitgelezen selectie van heerlijke bites.

En er is meer, want tot en met januari is er de optie om de iconische champagne te laten pairen met de verfijnde ANNA Dutch Kaviaar. Deze olijfbruine kaviaar wordt gekenmerkt door haar onderscheidende smaak, met hints van noten en lichtzoete, romige tonen. Smaken die hemels combineren met de bubbelende, frisse elegantie van de Dom Pérignon. Do we need to say more?

Monocole Christmas Market – London

Christmas on steroids? Er gaat niets boven Kerst in London, baby! Forever favourite, Monocole, nodigt je uit in het hart van de stad voor de jaarlijkse Monocole Christmas Market. Een heerlijk kneuterig, doch sophisticated event, waarbij het sfeervolle Midori House het decor vormt. Dat worden twee dagen gevuld met verfijnde cadeauideeën, toppnotch tombolas en vele, vele glazen mulled wine in The Monocole Café. Als kers op de taart zal de enige echte Santa (en Rudolph) invliegen vanuit Finland, om het heerlijke event met een bezoek te vereren.

waar: Midori House, 1 Dorset Street, London WIU 4EG

wanneer: zaterdag 9 en zondag 10 december van 10-18 uur

Heb jij een weekendtip die de volgende keer niet mag ontbreken? Mail deze dan naar redactie@yourambassadrice.com.

Britt Schepers