Weekendtips

Weekendtips week 47 – 25 t/m 27 november

25/11/2016
weekendtips

Voel je hoe ‘ie staat te trappelen, het weekend? De weekendtips konden nauwelijks wachten, want er is weer genoeg te doen in en om Amsterdam!

Zilte zondag bij Razmataz

zilte_zondag2016_jeroen_roest-50
Mijn favoriete werkplek op steenworp afstand van huis is tevens ook een van mijn lievelingsrestaurants in Amsterdam; Razmataz. Eens in de zoveel tijd is het Zilte Zondag. Oesters dus. Aankomende zondag 27 november is het weer zover.
Vanaf 15.00 uur is het tijd voor oesters voor de spotprijs van € 1,- per stuk. Daar mag je dan best een feestelijke Cava bij bestellen voor dat geld. Er zijn er best veel, maar op is wel echt op dus wees op tijd!

Niet zo een oester fan? Mag ik dan de steak tartare als alternatief influisteren? Een van de redenen dat ik hier graag heen ga en minstens net zo lekker als de oesters. Bestel daar dan weer de Merlot bij en bedank me later. Eet smakelijk!

Waar?: Razmataz, Hugo de Grootplein 7HS, Amsterdam
Wanneer?: Zondag 27 november 2016 tussen 15.00 en 18.00 uur

PAN Amsterdam

Logo PAN Amsterdam
Altijd al een echte Rembrandt willen kopen? Dat kan ‘gewoon’ op PAN Amsterdam, misschien wel de allermooiste kunst- en antiekbeurs van Nederland. Dit jaar voor de 30e keer georganiseerd is er gekozen voor een nieuwe, frisse inrichting en uitstraling. Waar PAN vroeger een beurs voor de traditionele verzamelaars was zijn er nu steeds meer jonge mensen die investeren in kunst. Dit heeft er voor gezorgd dat het tijd werd voor meer moderne kunst en fotografie. Mocht je portemonnee je net geen Rembrandt of Israël of ander mooi kunstwerk toestaan, er is veel meer in diverse prijsklassen, maar alleen kijken mag natuurlijk ook.

Waar?:RAI, Europaplein 20, Amsterdam
Wanneer?: 20 november tot en met 27 november 2016
Dagelijks van 11.00 – 19.00 uur
22 november tot 21.00 uur
24 en 27 november tot 18.00 uur

Amsterdam Art weekend

Logo Amsterdam Art Weekend
Méér kunst! Naast PAN vindt dit weekend ook Amsterdam Art Weekend plaats. Met meer dan 100 events op meer dan 60 plekken in de stad geeft het een uitgebreid beeld van de kunst in onze hoofdstad. Ontdek de laatste ontwikkelingen op gebied van moderne kunst aan de hand van tentoonstellingen, voorstellingen en installaties. Een heel enorm uitgebreid programma all over de stad. Een van de activiteiten is bijvoorbeeld een tour onder begeleiding van een professionele gids langs diverse galeries, maar er is zoveel meer.

Waar?: Kijk voor alle locaties en het volledige programma op de website www.amsterdamart.com
Wanneer?: Het weekend van 25 t/m 27 november a.s.

Pop-up store: Mon Petit Paris

Logo Pop-up store Mom petit Paris
Payday weer gehad en klaar voor een nieuwe outfit? Op de Gerard Doustraat is deze week een pop-up store geopend volledig gevuld met Franse designers. We noemen even wat merken:
La Cerise sur le Chapeau, La géométrie, La Mouche Poulette, Le Bow Paris, Léa Cocaign, Le Poupoupidou, Les Petites Chaudières, Les Petites jupes de Prune en nog veel meer!

Naast kleding en accessoires zijn er ook fijne woonaccessoires te vinden. Sint & kerstlijstje in de aanslag en met een beetje geluk ben je met één bezoek aan deze pop-up store in een keer klaar!

Waar?: Gerard Doustraat 76, Amsterdam
Wanneer?: Vrijdag 25 en zaterdag 26 novemer tussen 10.00 en 21.00 uur

Guilty pleasure: Gilmore Girls

Gilmore girls
Wij, Sabine en ik, geven het eerlijk toe, wij hadden “vroeger” een enorm gilty pleasure in de vorm van The Gilmore Girls. Mocht je dit weekend nou gewoon totaal geenbehoefte hebben aan kunstt, oesters, buitenlucht of zelfs maar mensen (we all have day like these…) dan kan je altijd nog gaan cocoonen op de bank met een nieuw seizoen Gilmore Girls op good old NetflixVanaf nu (!!) staat er een nieuw seizoen online. Hoe is het met Rory? Is Lorelai nog steeds bij Luke? Levensvragen mensen, levensvragen! Bingewatchen mag, we vertellen niks door…

Sabine de Witte