Travel

Weekendtips week 47: Uit en thuis. Vooral thuis.

netflix-chill

Tanden op elkaar en nog even doorbijten. Als we met z’n allen nog eventjes ons best doen, kunnen we hopelijk snel onze vriendin Rona vaarwel zwaaien. Dus hoe graag je er ook op uit zou willen trekken, onderdruk die drang nog heel even en probeer te genieten van deze tijd thuis. Want als je denkt dat de bron van inspiratie voor thuisweekendvermaak een keertje leeg is, dan heb je het mis! We hebben weer wat tips voor je op een rijtje gezet, want ook thuis valt er nog steeds genoeg te beleven. En als je toch even naar buiten gaat, houd afstand en draag je mondkap. Maar vooral, enjoy the weekend!

Het water loopt je in de mond

Of toeval bestaat, dat weten we niet, maar in deze tijd is het té toepasselijk dat het aanstaande zaterdag World Television Day is. Had je het laatste seizoen van The Crown nou maar een weekje bewaard he? Maar geen nood, de beeldbuis heeft nog genoeg ander heerlijks in de aanbieding. En om de setting helemaal compleet te maken, wil je daar natuurlijk bijpassend bij eten bij dat bewegende beeld. Wat beeld-spijs combinaties waarvan het water ons in de mond loopt:
– Chef’s Table x Celia: De serie Chef’s Table laat je geheid watertanden, want niet alleen krijg je een kijkje in de keuken bij diverse (sterren)restaurants wereldwijd, maar ook een bekende slager of de ongekend populaire New Yorkse Milk Bar. Het over heerlijke en zonnige Californian menu van Celia Amsterdam past hier perfect bij. Denk geroosterde boerderijkip, heerlijke verse groente en en comforting dessert.
– Crazy Stupid Love x De Thuisborrel Club: Oké, we hebben hem al 100 keer gezien, maar dat lijf! Dat onweerstaanbare lijf… Sorry, waar waren we gebleven? O ja, wat eten we daarbij. Of liever, wat drinken we daarbij? Vorige week tipten we hem al, het vernieuwde cocktailpakket van De Thuisborrel Club. Het als Ryan geniet jij van een Old Fashioned. Cheers!
– Aloha x Poké Perfect: Zolang we niet op vakantie kunnen, halen we de vakantie wel in huis. Bijvoorbeeld met Aloha, een romantisch drama met Bradley Cooper, Emma Stone en Rachel McAdams. Bij een tropische film hoort een tropische maaltijd en dan ben je bij Poké Perfect aan het juiste adres. Een poké bowl of sushirrito en je waant je even op Hawaii.
– Somebody Feed Phil x NENI: Programma’s over eten, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. In Somebody Feed Phil ontdekt Phil onweerstaanbare keukens in alle uithoeken van de wereld. In aflevering 3 van seizoen 1 is hij in Tel Aviv en gelukkig hoef je niet jaloers toe te kijken hoe hij zich tegoed doet aan lokale specialiteiten, maar kun je kunt tegelijk met hem genieten van de Oost-Mediterrane keuken door te bestellen bij NENI.
– Julie & Julia x VESSEL: 524 recepten in 365 dagen. Klinkt als een goede lockdown challenge. Laten we hopen dat het niet nodig zal zijn. Genieten is de film Julie & Julia wel. Net als de beef bourguignon die Julie in de film bereid uit Julia Child’s kookboek. Geen zin om hem zelf te maken? Dan bestel je hem toch gewoon bij VESSEL KITCHEN & BAR?

poke-bowl

Voor als we weer mogen

Oké, we kunnen wel doen alsof we dat binnen zitten allemaal wel prima vinden en er is ook wel genoeg te doen. Maar eigenlijk willen we gewoon naar buiten. Opgaan in alles wat er om ons heen gebeurt. Erop uit. En bovenal, we willen zo graag reizen. Cultuur snuiven, nieuwe smaken ontdekken, uithoeken uitkammen en genieten, simpelweg genieten. Dus dromen we alvast weg bij de reizen die we in 2021 hopen te kunnen maken en doen we vast inspiratie op uit Lonely Planet’s Best in Travel 2021 lijst. Deze is anders dan voorgaande jaren, om de wereld om ons heen en de houding tegenover reizen te reflecteren. In 2021 kijkt Lonely Planet naar de toekomst van reizen door niet alleen plaatsen, maar ook mensen en gemeenschappen te eren die de toekomst van reizen transformeren en zich inzetten voor diversiteit, duurzaamheid en community over de hele wereld. Laat je inspireren!

Gaat heen en kijkt kunst

Yehesss, de musea mogen weer open! Want hoe leuk we kunst kieken via het wereldwijde interwebs ook vinden, in echt echie is het toch net een beetje leuker. (Klein beetje maar hoor). Moco Museum trapt meteen goed af met de première van de eerste Nederlandse solotentoonstelling van de internationale hedendaagse kunstenaar THE KID. In de tentootstelling werpt hedendaagse kunst haar licht op humanisme in de sociale crisis en het democratisch verval van de 21e eeuw. (Flinke mond vol). The Future is Old is een tentoonstelling die grenzen zal verleggen, medemenselijkheid wakker zal maken en het Museumplein in Amsterdam op zal schudden. Wel even vooraf reserveren.
the-future-is-old-the-kid-moco-museum

Calling all talents!

Blijf je toch nog liever even thuis? Online valt er ook nog genoeg artistieks te beleven. Bijvoorbeeld Foam Talent | Digital, een multimedia platform dat werk presenteert van kunstenaars die zijn geselecteerd uit de 1.600 inzendingen voor de jaarlijkse Foam Talent Call. Deze digitale tentoonstelling presenteert kunstenaarsportfolio’s in de meest uitgebreide vorm, denk videowerk, begeleidende soundscapes of muziek, audio-voice-overs en video-interviews. De werken zijn op z’n zachtst gezegd bijzonder te noemen. ‘Toegang’ is gratisj, ook leuk.

Leuk voor thuis

Reliving organiseert dit weekend weer een tweedaagse pop-up. Voor de laatste keer op hun huidige locatie, dus er gaan heel veel items in de sale! Dus haast u naar de Coenhavenweg 6B voor de mooiste tweedehands spulletjes voor het interieur. Sowieso hebben ze door de verhuizing een fijne sale op de site. Het nieuwe pronkstuk van jouw interieur kan er zomaar tussen staan!

Restaurantje spelen

Niks mis met lekker bank hangen en eten bestellen zoals we hierboven uitvoerig hebben voorgesteld, maar zelf de sterren van de hemel koken is natuurlijk ook een feest! Ook dit weekend kun jij weer chefkok in je eigen keuken spelen met een beetje hulp van de chefs van restaurants.
– Sidney Schutte, de meester achter twee-sterrenrestaurant Spectrum en het keukenteam van Waldorf Astoria Amsterdam, organiseert een virtuele kookles. Je krijgt alle ingredienten voor een overheerlijk drie-gangendiner en Sidney loodst je er met instructievideo’s en een live chat moeiteloos doorheen.
– Bij Five Brothers Fat kun je weer het Surfive pakket bestellen. Trakteer jezelf om de avond helemaal compleet te maken ook op een flesje cava!
– Op water en brood leven klinkt een beetje armtierig, maar leven op water en wijn, daar hebben wij wel oren naar. En dan het liefst op de zuurdesembroden en natuurwijnen van levain et le vin. Het moet wel leuk blijven.

Heb jij een (binnenblijf) weekendtip die niet in dit rijtje mag ontbreken? Of ken jij nog een restaurant dat nu open is voor afhaal of bezorging? Mail het naar redactie@yourambassadrice.com en wie weet zie je hem volgende week terug.

Sabine Krouwels